Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

συνήθεις ζημιές των αυτοκινήτων

10+1 πιο συνήθεις ζημιές των αυτοκινήτων 

ansamothrakis

Με όση προσοχή και φροντίδα κι αν χειρίζεσαι το αυτοκίνητο σου, υφίστανται συνήθεις ζημιές των αυτοκινήτων, που είναι αναπόφευκτες. Είτε αφορούν στο μηχανικό είτε στο ηλεκτρικό κομμάτι του, οι συνήθεις φθορές αποτελούν γεγονός και η αντιμετώπιση τους πάει δυστυχώς πακέτο με τη συνολική εμπειρία που θα ζήσεις με τον τετράτροχο φίλο σου. Όσο αναπόδραστη είναι η εμφάνιση των ζημιών αυτών, όμως, τόσο παιχνιδάκι μπορεί να είναι η επισκευή τους, αν ξέρεις πού να ψάξεις και ποια διαδικασία να ακολουθήσεις! Η ομάδα του instacar συγκέντρωσε τις πιο συνήθεις ζημιές και τις απαραίτητες ενέργειες, που πρέπει να κάνεις, για να τις αντιμετωπίσεις. 

Οι 10+1 πιο συνήθεις ζημιές των αυτοκινήτων

 

1. Έπαθες λάστιχο

Μία από τις πιο συχνές ζημιές που θα παρουσιάσει ένα αυτοκίνητο είναι ένα σκασμένο λάστιχο. Το τι θα επακολουθήσει της ζημιάς αυτής εξαρτάται από το αν διαθέτεις ρεζέρβα ή όχι. Έτσι:

  • Αν βρίσκεσαι κοντά σε συνεργείο και το λάστιχο έχει απλά τρυπήσει, μπορείς να δοκιμάσεις να πας πολύ-πολύ αργά και πολύ προσεκτικά μέχρι το πλησιέστερο συνεργείο. Προσοχή όμως! Με τον τρόπο αυτό, διακινδυνεύεις πάντα να προκαλέσεις μεγαλύτερες φθορές στο αμάξι.
  • Αν έχεις ρεζέρβα, δοκίμασε να την αλλάξεις.
  • Αν δεν διαθέτεις ρεζέρβα ή δεν μπορείς να την αλλάξεις, θα πρέπει να καλέσεις την οδική.

συνήθεις ζημιές των αυτοκινήτων

    2. Η μπαταρία μας "άφησε χρόνους"

    Η μπαταρία είναι ένα από τα πιο συχνά προβλήματα που εμφανίζονται σε ένα αυτοκίνητο. Καθώς η διάρκεια ζωής μιας συνηθισμένης μπαταρίας είναι 3 με 4 χρόνια, η περίπτωση να αποφορτιστεί είναι κάτι παραπάνω από πιθανή.

    Τι μπορείς να κάνεις;

    Αν το αμάξι δου δυσκολεύεται να πάρει μπρος ή δεν παίρνει μπρος καθόλου, αρχικά θα πρέπει να προσπαθήσεις να επαναφορτίσεις τη μπαταρία χρησιμοποιώντας τον κατάλληλο φορτιστή. Αν η δοκιμή σου αυτή αποτύχει, τότε μάλλον ο κύκλος ζωής της μπαταρίας έχει κλείσει και θα πρέπει  να την αντικαταστήσεις.

    3. Το δυναμό έχασε τη δύναμη του!

    Το δυναμό διατηρεί όλα τα τμήματα του αυτοκινήτου σε λειτουργία, μόλις πάρει μπρος ο κινητήρας. Είναι στην ουσία υπεύθυνο για τη συνεχή τροφοδότηση της μπαταρίας με ενέργεια. Έτσι, πιθανά προβλήματα με την μπαταρία μπορεί να σχετίζονται εντέλει με ένα φθαρμένο δυναμό. Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να ανάψει η αντίστοιχη λυχνία του αυτοκινήτου ή να παρατηρήσεις τα φώτα σου να αναβοσβήνουν.

    Τι μπορείς να κάνεις;

    Όχι πολλά. Απλά πρέπει να πας το αμάξι στο συνεργείο αυτοκινήτων της επιλογής σου.

    συνήθεις ζημιές των αυτοκινήτων

    4. Το δυναμό έχασε τον ιμάντα του

    Αν ακούσεις ένα περίεργο σφύριγμα από τη μηχανή ή έναν ήχο σαν κάτι να “χτυπάει” εκεί μέσα και συγχρόνως, δεις το λαμπάκι της μπαταρίας να ανάβει, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχει φθαρεί ή κοπεί αντίστοιχα ο ιμάντας του δυναμό. Δεν υπάρχουν και πολλά που μπορείς να κάνεις και σε αυτή την περίπτωση, πέρα από το να πας άμεσα το αμάξι σε έναν ειδικό για να αντικαταστήσει ή απλά να τεντώσει τον ιμάντα. 

    5. Δε λειτουργεί το μπουζί

    Το μπουζί ή αλλιώς αναφλεκτήρας παράγει τους ηλεκτρικούς σπινθήρες που σηματοδοτούν την εκκίνηση της καύσης στη μηχανή. Αν υποψιάζεσαι κάποιο πρόβλημα με το μπουζί, θα πρέπει να απευθυνθείς στο μηχανικό σου.

    Πώς θα το καταλάβεις;

    Υπάρχουν αρκετές ενδείξεις που θα πρέπει να σε προβληματίσουν και να σε υποψιάσουν για ένα φθαρμένο μπουζί. Εκτός από προβλήματα στην εκκίνηση του αυτοκινήτου (δεν παίρνει μπρος ή παρουσιάζει αστάθεια όταν τίθεται σε λειτουργία), μπορεί να παρατηρήσεις αυξημένη κατανάλωση καυσίμου ή ένα ”σκληρό” ήχο όταν το αμάξι είναι στο ρελαντί.

    6. Το αυτοκίνητο σου χάνει λάδια

    Μήπως παρατήρησες αυτές τις περιβόητες σκούρες κηλίδες κάτω από το αμάξι σου, οι οποίες δυστυχώς υποδεικνύουν ότι κάτι τρέχει με τα λάδια του; Ή από την άλλη πλευρά, μήπως άναψε η σχετική λυχνία στο αμάξι;

    Τι μπορείς να κάνεις;

    Στην περίπτωση που έχει ανάψει απλά η λυχνία, θα πρέπει να ελέγξεις τη στάθμη των λαδιών. Αν είναι χαμηλότερη από το επιθυμητό όριο, μπορείς να προσθέσεις την απαιτούμενη ποσότητα. Διαφορετικά, θα πρέπει μάλλον να προσθέσεις την επίσκεψη στο συνεργείο στο πρόγραμμα σου. 

    7. Το τιμόνι σου δε σε υπακούει πια

    Μήπως αισθάνεσαι το τιμόνι σου πιο βαρύ, σε δυσκολεύει στις στροφές ή ακόμα παράγει έναν περίεργο ήχο κάθε φορά που επιχειρείς να το στρίψεις; Μπορεί, ακόμα, να το νιώθεις περιστασιακά να τρέμει στα χέρια σου. Αν σου συμβαίνει κάτι από τα παραπάνω, το πιθανότερο είναι ότι το αμάξι σου χρειάζεται ευθυγράμμιση και ότι πρέπει να επιληφθείς του θέματος άμεσα καθώς στην ουσία, δεν έχεις τον απόλυτο έλεγχο του οχήματος σου. 

    8. Κάτι δεν πάει καλά με τα φρένα

    Τα φρένα είναι το Α και το Ω για μια ασφαλή οδήγηση και έτσι, δε χρειάζονται πολλές εξηγήσεις για το λόγο για τον οποίο θα πρέπει να επισκεφτείς το συντομότερο το συνεργείο σου αν αντιληφθείς κάποιο πρόβλημα στη λειτουργία τους.

    συνήθεις ζημιές των αυτοκινήτων

    Πώς θα καταλάβεις ότι τα φρένα δε λειτουργούν σωστά;

    Μια βασική ένδειξη είναι η αναμμένη λυχνία των φρένων. Ακόμη, μπορεί το πεντάλ σου να είναι πολύ σκληρό ή αντίθετα πολύ μαλακό, ή το τιμόνι να δονείται όταν πατάς φρένο.   

    9. Το αυτοκίνητο υπερθερμαίνεται

    Αν δεις τη θερμοκρασία του αμαξιού σου να φτάνει στα κόκκινα, τότε το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να σταματήσεις άμεσα. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, μπορείς να συνεχίσεις να οδηγείς έχοντας πάντα στο μυαλό σου η απόσταση που μπορείς να διανύσεις με ασφάλεια είναι πολύ μικρή. 

    Τι πρέπει να κάνεις μετά;

    Το πρώτο βήμα είναι να σβήσεις φυσικά τη μηχανή. Παράλληλα, αν δεις το καπό σου να καπνίζει, άνοιξε το με πολλή προσοχή για να απεγκλωβίσεις τον καπνό. Εν συνεχεία, μπορείς να περιμένεις να κρυώσει ο κινητήρας για να ελέγξεις τη στάθμη του ψυκτικού υγρού, το ασφαλέστερο όμως είναι να καλέσεις την οδική βοήθεια.

    10. Το σασμάν του οχήματος δε λειτουργεί

    Με άλλα λόγια, αντιμετωπίζεις πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων. Η ζημιά αυτή απαιτεί οπωσδήποτε την παρέμβαση ειδικού. Όσο πιο γρήγορα μάλιστα αντιληφθείς το πρόβλημα, τόσο το καλύτερο. 

    Πώς θα το καταλάβεις;

    Πέρα από το σχετικό λαμπάκι του αμαξιού, η οσμή καμμένου και ο θόρυβος όταν το αυτοκίνητο είναι στη “νεκρά” θα πρέπει να σε υποψιάσουν. Ακόμη, μία ακόμη σαφής ένδειξη ότι το σασμάν δε λειτουργεί σωστά είναι οι ταχύτητες που δεν κουμπώνουν εύκολα.

    11. Σου έχουν ανάψει τα λαμπάκια!

    Καθώς μια αναμμένη λυχνία στο αυτοκίνητο μπορεί να υποδεικνύει πάνω από 200 βλάβες ενώ συγχρόνως υπάρχει πάντα η πιθανότητα να έχει ανάψει από λάθος του συστήματος, το να αντιληφθείς το λόγο για τον οποίο εμφανίζεται μια ένδειξη στο ταμπλό σου δεν είναι πάντα εύκολο. Αν, λοιπόν, αδυνατείς να καταλάβεις την αιτία ύπαρξης μιας αναμμένης λυχνίας, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό. Έτσι, ακόμα και αν το λαμπάκι είναι εσφαλμένα αναμμένο, θα μπορέσει να στο σβήσει.

    Υπάρχει κι άλλος τρόπος να αντιμετωπίσεις τα 11 αυτά προβλήματα.

    Κι αυτός είναι να μην κάνεις απολύτως τίποτα! Αν αυτό σου φαίνεται εξωφρενικό, είναι, παρόλα αυτά, καθόλα εφικτό αν επιλέξεις να πάρεις το αμάξι σου με ευέλικτο leasing από το instacar. Με τον τρόπο αυτό, όποια ζημιά και αν συμβεί στο αυτοκίνητο δε θα είναι δικό σου πρόβλημα αλλά αντίθετα, η εταιρεία leasing και στην προκειμένη το instacar, αναλαμβάνει την επισκευή του αυτοκινήτου, αφού service και τυχόν βλάβες περιλαμβάνονται στο μηνιαίο μίσθωμα, ενώ παράλληλα παρέχεται και αυτοκίνητο αντικατάστασης, σε περίπτωση που χρειαστεί. 

    Από την άλλη υπάρχει και το instacar leasing…

    ...το οποίο διαφέρει σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Γιατί; Γιατί αναλαμβάνει φυσικά όλες τις υποχρεώσεις επισκευής και αντικατάστασης αυτοκινήτου, χωρίς προκαταβολή, χωρίς την εμπλοκή τραπεζών, έχοντας παράλληλα πρόσβαση σε ένα μεγάλο στόλο από αξιόπιστα και υψηλής ποιότητας καινούργια αλλά και μεταχειρισμένα οχήματα, τα οποία, κατά πάσα πιθανότητα, δε θα σου εμφανίσουν κανένα από τα παραπάνω προβλήματα. Ακόμη κι αν αυτό, όμως, συμβεί, θα έχεις πάντα δίπλα σου την ομάδα του instacar!

     

    Τελευταίαάρθρα.