Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

Ride in Athens | instacar x Kineo| Ep.2

Ride in Athens | instacar x Kineo| Ep.2

Με το καλοκαίρι να είναι μια ανάσα μακριά, το Ride in Athens πάει παραλία. Αυτή τη φορά έχουμε αφετηρία το Καλαμάκι και φτάνουμε έως τη Γλυφάδα.

Για εσένα που συναντάς το Ride in Athens πρώτη φορά, πρόκειται για μια σειρά από blog posts που ετοιμάζουμε σε συνεργασία με την Kineo. Σε κάθε επεισόδιο, σου προτείνουμε από μια ξεχωριστή διαδρομή που μπορείς εύκολα να ακολουθήσεις με το ποδήλατό σου, αποκτώντας μεγαλύτερη εξοικείωση με το όχημα κι ανακαλύπτοντας cool spots, στα οποία μπορείς να κάνεις μια στάση.

Ώρα να ανακαλύψουμε την Αθήνα από μια νέα οπτική!

 

Πού πάμε;

Πάμε στην παραλία Γλυφάδας, για να απολαύσουμε τη θέα της θάλασσας, να ακούσουμε μουσική, να διαβάσουμε το βιβλίο μας -ή και να κάνουμε ένα μπάνιο αν νιώθουμε τολμηροί!

Πρόκειται για μια εύκολη διαδρομή, με βαθμό δυσκολίας 2/5, καθώς το μεγαλύτερο μέρος της πραγματοποιείται σε ποδηλατόδρομο κατά μήκος της παραλιακής και παράλληλο με τη διαδρομή του τραμ. Είναι ιδανική για οικογένειες και παρέες καθώς ο δρόμος είναι φαρδύς, κάνοντας τις ομαδικές μετακινήσεις ακόμα πιο εύκολες.

Η απόσταση είναι γύρω στα 11,4χλμ μετ’ επιστροφής.
Ride in Athens | instacar X kineo

Πώς πάμε;

Η συγκεκριμένη βόλτα έχει στην πλειοψηφία της επίπεδους και ομαλούς δρόμους, κάτι το οποίο καθιστά το πετάλι πολύ εύκολο. Ωστόσο, για να την απολαύσεις ακόμα περισσότερο και χωρίς να σε απασχολεί η μεγάλη απόσταση, σου προτείνουμε να μετακινηθείς με ένα ηλεκτρικό όχημα. Το ηλεκτρικό ποδήλατο σου προσφέρει την απαραίτητη υποβοήθηση ώστε να φτάνεις στον προορισμό σου εύκολα -όσο μακρινός κι αν είναι- και χωρίς σταγόνα ιδρώτα από το πετάλι. Για αυτή την παραλιακή μετακίνηση, ιδανικό είναι το MATE City. Έχει προδιαγραφές αστικών μετακινήσεων, αναρτήσεις -εμπρός και πίσω- που απορροφούν τους κραδασμούς και είναι αναδιπλούμενο, ώστε να το παίρνεις μαζί σου κυριολεκτικά παντού. Το κόστος των καυσίμων είναι φυσικά μηδενικό, ενώ μια πλήρης φόρτιση του ηλεκτρικού ποδηλάτου κοστίζει λιγότερο από 0,09€ κι αντιστοιχεί σε εργοστασιακή αυτονομία 80χλμ κατά μέσο όρο.

Ride in Athens | instacar x kineo

Πριν ξεκινήσεις:

Βάζεις στο χάρτη τον προορισμό σου: Παραλία Γλυφάδας 

tip: Χρησιμοποίησε την εφαρμογή citymapper που είναι ιδανική για νέους ποδηλάτες και σου δίνει 3 επιλογές για τη διαδρομή σου, ανάλογα με το πώς θέλεις να τη διανύσεις:

1) quiet: αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο τυχόν ποδηλατοδρόμους, πάρκα και στενάκια. Αποφεύγει μεγάλες και κεντρικές οδούς και μετατρέπει τη μετακίνησή σου περισσότερο σε βόλτα

2) fast: η πιο γρήγορη επιλογή

3) regular: ο συνδυασμός των 2 παραπάνω επιλογών, ώστε ο αναβάτης να φτάνει στον προορισμό του μέσω μιας ευχάριστης διαδρομής, χωρίς μεγάλες παρακάμψεις λόγω αποφυγής κεντρικών δρόμων.

Ride in Athens | instacar x kineo

Τι θα δεις στη διαδρομή σου;

Στις περισσότερες διαδρομές μας, ανυπομονούμε να φτάσουμε στον προορισμό. Σε αυτή τη διαδρομή, ανυπομονούμε για κάθε σημείο της.
Ως αφετηρία έχουμε το Καλαμάκι, και συγκεκριμένα κάποιο σημείο κοντά στη σειρά των γνωστών παραλιακών μαγαζιών (Akanthus, Bolivar, nalu κλπ.). Εάν μένεις αρκετά μακριά από εκεί και θέλεις να μεταβείς αποφεύγοντας κεντρικούς δρόμους, μπορείς να μετακινηθείς συνδυαστικά χρησιμοποιώντας τα ΜΜΜ. Για παράδειγμα, αν είσαι στο κέντρο της Αθήνας, προτείνουμε να πάρεις το τραμ από το Σύνταγμα και να κατέβεις στο Καλαμάκι, σε όποια στάση σε εξυπηρετεί καλύτερα (π.χ. Εδέμ, Πικροδάφνη). Σου υπενθυμίζουμε πως στο μετρό και στο τραμ, χρειάζεται να μπαίνουμε στο τελευταίο βαγόνι με το όχημά μας.

Όλη η πορεία είναι πλάι στη θάλασσα και κάθε σημείο μπορεί να αποτελέσει ένα ευχάριστο διάλειμμα, που θα συμπληρώσει τη βόλτα σου πολύ όμορφα. Αγαπημένη μας είναι η Μαρίνα Αλίμου, όπου μπορείς να κάνεις μια περατζάδα στην προβλήτα πίνοντας καφέ και απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα. Ακόμα, το πάρκο του Αγίου Κοσμά προσφέρεται για χαλαρό περπάτημα στον περιφερειακό του χώρο ή για μια μάζωξη με φίλους και μουσική.

 

Αν είσαι φαν της φωτογραφίας, γρήγορα θα συνειδητοποιήσεις πως σχεδόν κάθε εικόνα αυτής της διαδρομής μοιάζει με καρτ ποστάλ. Θάλασσα και ατελείωτη ακτογραμμή στα δεξιά, οικογένειες και παρέες που γελούν κι ευχαριστιούνται τη βόλτα τους στην ευθεία. Ποδηλάτες που βγήκαν για μια βόλτα κι άνθρωποι κάθε ηλικίας που απολαμβάνουν έναν χαλαρό περίπατο, με παρέα ή χωρίς.

Φτάνοντας στην παραλία Γλυφάδας, οι επιλογές είναι αμέτρητες, ανάλογα με τη διάθεσή σου. Μουσική, ένα βιβλίο, μια μπύρα με παρέα, ή απλά αποφόρτιση του μυαλού χαζεύοντας τη θάλασσα. Σε κάθε περίπτωση, φρόντισε να έχεις μαζί σου μια ψάθα ή μια πετσέτα για να τη στρώσεις στην άμμο και να κάτσεις με άνεση.

Ride in Athens | instacar x kineo

Let’s Ride in Athens! Εάν επιλέξεις να κάνεις την παραπάνω διαδρομή, περιμένουμε τις εντυπώσεις σου :)

Βρες ένα σύντομο βιντεάκι για αυτή τη διαδρομή στο Instagram μας και stay tuned για τις επόμενες προτάσεις μας.

 

 

Τελευταίαάρθρα.