Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

Citroen ami στην παραλία

5+1 tips για πιο δροσερό αυτοκίνητο - #01 instacar tips

ansamothrakis

Το καλοκαίρι έχει μπει δυναμικά και οι θερμοκρασίες με την σειρά τους έχουν ανοδική πορεία, με την μέγιστη τιμή να σημειώνεται όταν έχεις παρκάρει το αυτοκίνητο στον ήλιο. Έρευνες που έχουν γίνει, για τη θερμοκρασία στο εσωτερικό των αυτοκινήτων τους καλοκαιρινούς μήνες,  έχουν δείξει τιμές έως και 60 βαθμούς κελσίου. Εμείς στο instacar, συγκεντρώσαμε 5+1 tips, για να διατηρήσεις δροσερό το αυτοκίνητό σου, ακόμη και στις πιο καυτές ημέρες του καλοκαιριού. 

 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και μία ακόμα έρευνα, που έκανε η ADAC, η οποία χρησιμοποίησε επτά Dacia Duster, το καθένα με διαφορετικά επίπεδα προστασίας από τον ήλιο, αλλά και διαφορετικά όσον αφορά το χρώμα, για να αναδείξει την καλύτερη λύση προστασίας, η οποία είναι η χρήση ημικουκούλας, η οποία κατάφερε να διατηρήσει τη θερμοκρασία κατα 10 βαθμούς χαμηλότερη συγκριτικά με το αυτοκίνητο που δεν είχε καθόλου προστασία.  


 

Γενικές οδηγίες

 

Τρόπος λειτουργίας a/c αυτοκινήτου

 

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, όταν μπεις στο αυτοκίνητο, είναι να ανοίξεις τα παράθυρα, ιδιαίτερα τα πίσω ή και μόνο αυτά, και να κινηθείς  μερικά μέτρα, ώστε να φύγει πιο εύκολα ο ζεστός αέρας. Αυτό θα ρίξει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του αυτοκινήτου και θα βοηθήσει το σύστημα κλιματισμού να λειτουργήσει αποδοτικότερα. Τότε θα μπορείς να ενεργοποιήσεις το air condition. Προσοχή! Δώσε λίγο χρόνο στο a/c, καθώς χρειάζεται μερικά λεπτά, όπως και ο κινητήρας, για να μπορέσει να αποδώσει το 100%. Βάλτο στη λειτουργία ανακύκλωσης, για να δροσίσει την καμπίνα και μην ξεχνάς να ανοίγεις τα παράθυρα ανά  διαστήματα ώστε να ανανεώνεται ο αέρας.

  

 

Συντήρηση

 

Αρχικά, βασικό προαπαιτούμενο για το air condition είναι η σωστή συντήρησή του, η οποία ενδείκνυται να γίνεται το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Δώσε βάση στη  αλλαγή του φίλτρου καμπίνας, σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή,  ώστε ο αέρας να φιλτράρεται σωστά, πριν φτάσει στο εσωτερικό, ενώ, καλό είναι να θέτεις σε λειτουργία το a/c και κατά τη διάρκεια του χειμώνα, καθώς υπάρχει κίνδυνος συσσώρευσης μικροβίων, υγρασίας ή και ενδεχόμενης δυσλειτουργίας. 


συντήρηση a/c

     

Note: με το instacar, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη συντήρηση του a/c. Μέσω του app μας, έχεις πλήρη εικόνα για τα διαστήματα συντήρησης, η οποία περιλαμβάνεται στο μηνιαίο μίσθωμα, χωρίς να χρειάζεται να πληρώσεις κάτι έξτρα. Ακόμη, παρέχεται και αυτοκίνητο αντικατάστασης, για να μην μένεις λεπτό χωρίς αυτοκίνητο. Διάλεξε ένα από τα αυτοκίνητα του στόλου μας, πάρε προσφορά για leasing με 0% προκαταβολή και επωφελήσου από τη δωρεάν εγγραφή, που ισχύει για περιορισμένο χρονικό διάστημα. 

 

Θερμοκρασία 

 

Η σωστή θερμοκρασία για το εσωτερικό της καμπίνας είναι 22-24 βαθμούς. Στην περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει αυτόματο κλιματισμό, το βάζεις  στη λειτουργία ‘auto’. Στην περίπτωση όπου έχεις απλό  a/c, το ρυθμίζεις  στην ψυχρότερη λειτουργία και  τον ανεμιστήρα στην 1η ή την 2η σκάλα. (στην πρώτη είναι και το πιο αποδοτικό). Ακόμα, σε περίπτωση ύπαρξης   διζωνικού κλιματισμού, ο καθένας μπορεί να ορίσει τη δική του θερμοκρασία. Να επισημάνουμε δε, ότι καλό θα ήταν να μην υπάρχουν τεράστιες διαφορές μεταξύ θερμοκρασίας περιβάλλοντος και θερμοκρασίας του εσωτερικού του αυτοκινήτου, καθώς η έκθεση του οδηγού και των επιβατών στην διαφορά αυτή, μπορεί να προκαλέσει ακόμα και λιποθυμία.

 

 

 


Διζωνικός Κλιματισμός

    



 

Last but not least

 

Οι αεραγωγοί, καλό είναι να είναι ρυθμισμένοι προς τα πάνω και όχι πάνω μας, καθώς υπάρχει κίνδυνος ψύξης, ενώ, έτσι η καμπίνα ψύχεται ομοιόμορφα. Επιπλέον, η χρήση ηλιοπροστασίας είναι μία απλή και φθηνή λύση, η οποία, όχι μόνο θα διατηρήσει την θερμοκρασία χαμηλότερη, αλλά θα προστατέψει και τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου. Last tip, καλό θα ήταν να απενεργοποιείς  τον κλιματισμό λίγο πριν φτάσεις στον προορισμό σου, αφήνοντας τον ανεμιστήρα να λειτουργεί (θα φυσάει κρύο αέρα για τα επόμενα 2-3 λεπτά), ώστε να μην μένει υγρασία στο κύκλωμα. Δώσε προσοχή στις παραπάνω συμβουλές και διατήρησε τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, όσο γίνεται, καθώς η υπερβολική ζέστη μπορεί να προκαλέσει δυσφορία στους επιβάτες. Εδώ, θα βρεις και άλλες τέτοιες συμβουλές για το αυτοκίνητό σου, car reviews, ιδέες για ταξίδια και περιεχόμενο γύρω από το αυτοκίνητο και το ευέλικτο leasing. Καλές instacool βόλτες!

 

 

Τελευταίαάρθρα.