Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

Ride in Athens | Ep.3

Ride in Athens | instacar x Kineo | Ep.3

Το Ride in Athens πάει στην καρδιά της πόλης του. Γινόμαστε τουρίστες στην ίδια μας την πόλη κι απολαμβάνουμε τις γειτονιές και τα δρομάκια που προσελκύουν κόσμο από κάθε άκρη της γης.

Για εσένα που συναντάς το Ride in Athens πρώτη φορά, πρόκειται για μια σειρά από blog posts που ετοιμάζουμε σε συνεργασία με την Kineo. Σε κάθε επεισόδιο, σου προτείνουμε από μια ξεχωριστή διαδρομή που μπορείς εύκολα να ακολουθήσεις με το ποδήλατό σου, αποκτώντας μεγαλύτερη εξοικείωση με το όχημα κι ανακαλύπτοντας cool spots, στα οποία μπορείς να κάνεις μια στάση.

Ώρα να ανακαλύψουμε την Αθήνα από μια νέα οπτική!

 

Πού πάμε;

Εξερευνούμε τα πιο πολυσύχναστα και κεντρικά σημεία της Αθήνας, χωρίς καμία έγνοια για πάρκινγκ ή για κούραση από το περπάτημα. Η διαδρομή μας στο κέντρο μπορεί να είναι μικρή, ωστόσο απαιτεί αρκετό χρόνο για να απολαύσεις κάθε όμορφο σημείο της. Με το ποδήλατό μας, μεταβαίνουμε από το ένα σημείο στο άλλο εύκολα και ξεκούραστα. Ξεκινάμε από τον σταθμό του μετρό στην Ακρόπολη, περνάμε από τα ιστορικά Αναφιώτικα και καταλήγουμε στο ρομαντικό Θησείο.

Ο βαθμός δυσκολίας είναι 3/5. Αν εξαιρούσαμε την αυξημένη ροή του κόσμου που υπάρχει στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής μας, ο βαθμός δυσκολίας θα παρέμενε ο ελάχιστος δυνατός, δηλαδή 1/5. Ωστόσο, η οδήγηση σε πεζόδρομους ή σε κανονικούς δρόμους που είναι συχνά γεμάτοι με πεζούς, απαιτεί πολλή προσοχή. 

Ride in Athens | Ep.3

Πώς πάμε;

Η συγκεκριμένη βόλτα δεν έχει μεγάλη απόσταση, είναι γύρω στα 4χλμ μετ’ επιστροφής. Ωστόσο, για να την απολαύσεις χωρίς σταγόνα ιδρώτα ακόμα και το καλοκαίρι, σου προτείνουμε να μετακινηθείς με ένα ηλεκτρικό όχημα. Το ηλεκτρικό ποδήλατο σου προσφέρει την απαραίτητη υποβοήθηση ώστε να φτάνεις στον προορισμό σου εύκολα και ακούραστα. Για αυτή την κεντρική μετακίνηση, ιδανική επιλογή αποτελεί το RadCity 5 Plus. Όπως υποδηλώνει και το ‘city’ στο όνομά του, έχει προδιαγραφές αστικών μετακινήσεων. Ακόμα, για εσένα που δίνεις λίγη παραπάνω προσοχή και στην εικόνα του οχήματός σου, να ξέρεις πως αυτό το ποδήλατο σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα. Το κόστος των καυσίμων είναι φυσικά μηδενικό, ενώ μια πλήρης φόρτιση του ηλεκτρικού ποδηλάτου κοστίζει λιγότερο από 0,09€ κι αντιστοιχεί σε εργοστασιακή αυτονομία 80χλμ κατά μέσο όρο.

Ride in Athens | Ep.3

 

Πριν ξεκινήσεις:

Βάζεις στον χάρτη τον προορισμό σου: σε αυτή τη διαδρομή, πηγαίνουμε πρώτα στα Αναφιώτικα κι έπειτα στο Θησείο, οπότε ξεκινάς επιλέγοντας τα Αναφιώτικα, και κάνεις την αλλαγή όταν είσαι έτοιμος για την επόμενη στάση σου.

tip: Χρησιμοποίησε την εφαρμογή citymapper που είναι ιδανική για νέους ποδηλάτες και σου δίνει 3 επιλογές για τη διαδρομή σου, ανάλογα με το πώς θέλεις να τη διανύσεις:

1) quiet: αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο τυχόν ποδηλατόδρομους, πάρκα και στενάκια. Αποφεύγει μεγάλες και κεντρικές οδούς και μετατρέπει τη μετακίνησή σου περισσότερο σε βόλτα

2) fast: η πιο γρήγορη επιλογή

3) regular: ο συνδυασμός των 2 παραπάνω επιλογών, ώστε ο αναβάτης να φτάνει στον προορισμό του μέσω μιας ευχάριστης διαδρομής, χωρίς μεγάλες παρακάμψεις λόγω αποφυγής κεντρικών δρόμων.

Ride in Athens | Ep. 3

Τι θα δεις στη διαδρομή σου;

Με αυτή τη βόλτα, ελπίζουμε να δεις την Αθήνα με τα μάτια ενός… ντόπιου τουρίστα!
Οι περισσότεροι από εμάς, δεν παρατηρούμε το καθημερινό μας περιβάλλον και δεν κάνουμε καμία εξερεύνηση στην πόλη μας, θεωρώντας κάθε στοιχείο της δεδομένο. Βαδίζουμε γρήγορα στους δρόμους της, προσπερνάμε κάθε κτήριο κλεισμένοι μέσα στο αμάξι μας και απορροφόμαστε από τις εικόνες του κινητού αντί από αυτές του πραγματικού μας περιβάλλοντος.  Εάν σε ρωτήσει κάποιος ποιο είναι το αγαπημένο σου καφέ στην Αθήνα, το πιθανότερο είναι πως θα έχεις απάντηση. Εάν σε ρωτήσει όμως ποιο είναι το αγαπημένο σου σπίτι, το αγαπημένο σου στενάκι ή ένα σημείο όπου είδες κάτι όμορφο και σου έμεινε χαραγμένο στο μυαλό; Αυτό είναι πολύ πιθανό να μη το γνωρίζεις ή να αναρωτηθείς για αρκετή ώρα. Πάρε λοιπόν το ποδήλατό σου και ετοιμάσου να ανακαλύψεις νέα αγαπημένα spots και να δημιουργήσεις νέες αναμνήσεις.

Η εκκίνηση από τον σταθμό μετρό της Ακρόπολης είναι ιδανική. Προτείνουμε να τη συνδυάσεις και με μια βόλτα στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου που είναι λίγα μέτρα μακριά. Εάν μένεις εκτός του κέντρου και θέλεις να αποφύγεις μεγάλες μετακινήσεις με το ποδήλατο, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις συνδυαστικά με το μετρό, επιβαίνοντας στο τελευταίο βαγόνι.

Οδηγώντας σε χαλαρό ρυθμό μέχρι και τα Αναφιώτικα, θα έχεις την ευκαιρία να δεις κτίρια με ξεχωριστές αρχιτεκτονικές, που πιθανώς κρύβουν και μια ενδιαφέρουσα ιστορία να σου πουν. Χάρη στο διαδίκτυο, μπορείς να εμπλουτίσεις τη βόλτα σου ακόμα περισσότερο. Για παράδειγμα, εμάς μας αρέσει να googlάρουμε την οδό και τον αριθμό ενός κτιρίου που μπορεί να μας κέντρισε την προσοχή λίγο περισσότερο.

Σε λίγη ώρα θα έχεις φτάσει στα γραφικά Αναφιώτικα, τα οποία θα σου θυμίσουν κυκλαδίτικο νησί -δικαιολογημένα! Ακολουθώντας την παραπάνω πρακτική με το Google, ανακαλύψαμε πως τα Αναφιώτικα αποτελούν μια συνοικία χτισμένη από νησιώτες, οι οποίοι είχαν έρθει στην Αθήνα τον 19ο αιώνα για την ανοικοδόμηση της πρωτεύουσας και την ανέγερση των ανακτόρων του Όθωνα. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν από την Ανάφη κι είχαν επιλεγεί καθώς φημίζονταν για τη δεξιοτεχνία τους. Αρχικά, έμεναν στην οδό Ακαδημίας κατόπιν εντολής του βασιλιά Όθωνα. Ωστόσο, όταν οι τιμές αυξήθηκαν, αναζήτησαν αλλού στέγη. Επέλεξαν να μεταφερθούν κάτω από την Ακρόπολη, προκειμένου να μην απομακρυνθούν από τον τόπο εργασίας τους. Λέγεται πως τα σπίτια χτίστηκαν σε μία μόνο νύχτα υπό πλήρη μυστικότητα, καθώς δεν είχαν άδεια ανοικοδόμησης. 

Μπορείς να ασφαλίσεις το ποδήλατό σου λίγο έξω από τον οικισμό και να περιηγηθείς στα στενάκια του. Θα σε εκπλήξει το πόσο πραγματικά νησιώτικος είναι: τα χρώματα, η αρχιτεκτονική, τα φυτά και η διακόσμηση, κάθε λεπτομέρεια είναι βγαλμένη από τις Κυκλάδες.

Συνεχίζοντας, πηγαίνουμε στο Θησείο για να διανύσουμε έναν από τους πιο «ζωντανούς» πεζόδρομους. Εδώ, μπορείς να πάρεις το ποδήλατο στα χέρια για να περπατήσεις χαλαρά, να χαζέψεις τους πάγκους των μικροπωλητών, να πάρεις ένα ψητό καλαμπόκι ή να κάτσεις σε κάποιο πεζούλι ακούγοντας μουσική ή απλά παρατηρώντας το περιβάλλον γύρω σου. Η περιοχή του Θησείου είναι από τις πιο πολυσύχναστες στο κέντρο της Αθήνας, και στις τουριστικές περιόδους γεμίζει με ακόμα περισσότερο κόσμο. Είναι μαγευτική είτε την επισκεφτείς μέρα, είτε νύχτα. Εάν διανύσεις όλη την Αποστόλου Παύλου, θα καταλήξεις στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου κι έτσι θα έχεις επιστρέψει κοντά στο σημείο της εκκίνησής σου.

Ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο σου, μπορείς να πειραματιστείς και να «χαθείς» μέσα στα στενά της Αθήνας. Επίλεξε να ακολουθήσεις όποιο δρομάκι σου φανεί ενδιαφέρον κι όμορφο κι άφησε την περιέργειά σου να σε οδηγήσει σε μια Αθήνα όπως δεν την έχεις ξαναδεί. Όπως μας είπε μια φίλη ποδηλάτισσα, «με το ποδήλατο ερωτεύτηκα την Αθήνα ξανά».

Τι περιμένεις λοιπόν; Let’s Ride in Athens! Εάν επιλέξεις να κάνεις την παραπάνω διαδρομή, περιμένουμε τις εντυπώσεις σου :)

Βρες στο Instagram ένα σύντομο βιντεάκι για αυτή τη διαδρομή και stay tuned για τις επόμενες προτάσεις μας.

 

Τελευταίαάρθρα.