Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

μικρά αυτοκίνητα πόλης 2023

Τα τοπ 10 μικρά αυτοκίνητα πόλης

ansamothrakis

Τα τοπ 10 μικρά αυτοκίνητα πόλης

Πόλη. Κίνηση. Ξεκίνα-σταμάτα. Πάρκινγκ ούτε για δείγμα. Αυτή είναι μια συνηθισμένη εμπειρία, μια καθημερινή, αναπόφευκτη ρουτίνα για πολλούς από εμάς. Ωστόσο, όλη αυτή η γενικότερη ταλαιπωρία παίρνει άλλη διάσταση όταν τη ζεις μέσα σε ένα άνετο και ευρύχωρο instacar. Και αν αναρωτιέσαι πώς το άνετο αυτό αμάξι θα χωρέσει στις μικροσκοπικές θέσεις πάρκινγκ που -αν έχεις τύχη- θα βρεις μέσα στην πόλη, σε πληροφορούμε πως άνεση και μικρό μέγεθος πλέον πορεύονται μαζί. Για του λόγου το αληθές, συγκεντρώσαμε τα τοπ 10 μικρά αυτοκίνητα πόλης που έχουν έρθει για να μετατρέψουν τις καθημερινές σου μετακινήσεις σε αγαπημένη στιγμή της ημέρας


1. Fiat Panda: όταν η ιταλική φινέτσα συνάντησε  την πρακτικότητα

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Το κλασικό Fiat Panda είναι ένα από τα αυτοκίνητα που θα συναντήσεις κατά κόρον στη διάρκεια των περιπλανήσεών σου στην πόλη, κι όχι τυχαία. Διαθέτοντας χαρακτηριστικό σχεδιασμό, το Fiat Panda κερδίζει τόσο με την εμφάνιση, όσο και με την οδηγική του συμπεριφορά. Με τον νέο ατμοσφαιρικό κινητήρα των 1.000 cc προσφέρει απόδοση 70 ίππων, ξεχωρίζοντας για την γρήγορη ανταπόκριση στην παροχή ροπής ακόμα και στις χαμηλές στροφές. 

Το τετραγωνισμένο σχήμα του και το σχετικά μεγάλο του ύψος τού προσδίδουν μια ιδιαίτερη εικόνα, ενώ συγχρόνως, εξασφαλίζουν μεγάλη άνεση στο εσωτερικό, ικανοποιητικό αποθηκευτικό χώρο κι άριστη περιφερειακή ορατότητα. Τόσο σε βενζινοκίνητη έκδοση, όσο και με κινητήρα φυσικού αερίου αλλά και στην πιο up-to-date mild-hybrid εκδοχή, το Fiat Panda αποτελεί από τις πιο οικονομικές επιλογές στην κατανάλωση καυσίμου. Με τις εκπομπές ρύπων του να φτάνουν στα  109 gr/km, εξασφαλίζει τόσο μηδενικά τέλη κυκλοφορίας, όσο και την ελεύθερη πρόσβασή του στον δακτύλιο (δες τι ισχύει σήμερα με τον δακτύλιο). Επομένως, δεν βρίσκεται άδικα μέσα στη δεκάδα των καλύτερων μικρών αυτοκινήτων πόλης.

 

Μοντέλο Τύπος Καυσίμου Ισχύς Κατανάλωση εντός πόλης Κατανάλωση εκτός πόλης Μικτός κύκλος
Fiat Panda 1.0 Βενζίνη 70 ίπποι  4.7 λτ/100 χλμ 3.5 λτ/100 χλμ 4.1 λτ/100 χλμ

Fiat Panda 1.2

Βενζίνη 69 ίπποι  7.4 λτ/100 χλμ 5.2 λτ/100 χλμ 6 λτ/100 χλμ
Fiat Panda 1.2 Multijet II Πετρέλαιο 95 ίπποι  4.3 λτ/100 χλμ 3.3 λτ/100 χλμ 3.7 λτ/100 χλμ

 

Tip: Το Fiat Panda στην ήπια υβριδική του έκδοση αποτελεί ένα από τα πιο οικονομικά υβριδικά της αγοράς. Κι αν διστάζεις να επιλέξεις ένα υβριδικό αυτοκίνητο, υπάρχει πάντα το ευέλικτο leasing από το instacar, χωρίς προκαταβολή. Απόκτησέ το και μια δοκιμή θα σε πείσει!


  
2. Fiat 500: το κλασικό “μικρό”

 

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Το ιστορικό πλέον μοντέλο της Fiat, το Fiat 500, συνεχίζει να κυκλοφορεί ευρέως, έχοντας ικανοποιητικές επιδόσεις και φυσικά απαράμιλλο ιταλικό στυλ. Ο εσωτερικός του σχεδιασμός ανήκει αναμφίβολα στα μεγαλύτερα ατού του, σε συνδυασμό με το μικρό του σχήμα που κάνει το παρκάρισμα εντός πόλης παιχνιδάκι.

Μπορεί να μη φιγουράρει ανάμεσα στα πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα πόλης, διαθέτει, παρόλα αυτά, ικανοποιητικές διαστάσεις κι η πετρελαιοκίνητη έκδοση του προσφέρει πολύ οικονομικές μετακινήσεις. Ακόμα πιο οικονομικές είναι οι επιδόσεις του στην υβριδική εκδοχή του προσφέροντας, παράλληλα οδήγηση πιο φιλική προς το περιβάλλον εκπέμποντας 30% λιγότερο CO2 και στα bonus σε απαλλάσσει από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, τα οποία έτσι κ αλλιώς δεν θα πλήρωνες στο instacar, καθώς περιλαμβάνονται στο μηνιαίο μίσθωμα. 

 

Μοντέλο Τύπος Καυσίμου Ισχύς Κατανάλωση εντός πόλης Κατανάλωση εκτός πόλης Μικτός κύκλος
Fiat 500 1.2 Βενζίνη 69 ίπποι 5.6 λτ/100 χλμ 4.4 λτ/100 χλμ 4.7 λτ/100 χλμ
Fiat 500 1.2 Αυτόματο Βενζίνη 85 ίπποι 6 λτ/100 χλμ 4.1 λτ/100 χλμ 4.8 λτ/100 χλμ
Fiat 500 1.4 MultiAir Βενζίνη 135 ίπποι 8.4 λτ/100 χλμ 7.1 λτ/100 χλμ 7.8 λτ/100 χλμ

 

3. Peugeot 108: η γαλλική “μικρή” εναλλακτική

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Το Peugeot 108 διαθέτει σχεδιαστικά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που προσελκύουν τους φανατικούς οπαδούς της Peugeot. Το “μικρούλι” της Peugeot είναι ένα οικονομικό αμάξι, εξοπλισμένο με τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας. Ως προς την εμφάνιση, δεν μπορεί να αφήσει κανέναν παραπονεμενο. Τόσο ο εξωτερικός, όσο κι ο εσωτερικός σχεδιασμός είναι από τους πιο μοντέρνους στην κατηγορία του

Τώρα στα πιο τεχνικά χαρακτηριστικά, τηρεί τις προδιαγραφές Euro 6, εξασφαλίζοντας σου οικονομικές μετακινήσεις κι απαλλαγή από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας, ενώ η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, κάνει τη χρήση του αρκετά συμφέρουσα.

Σίγουρα, δεν είναι το πιο άνετο μοντέλο που μπορείς να επιλέξεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, καλύπτει τις βασικές ανάγκες αποθήκευσης και είναι αδιαμφισβήτητα μία value for money εναλλακτική για τις αστικές σου διαδρομές (κι όχι μόνο).

 

Μοντέλο Τύπος Καυσίμου Ισχύς Κατανάλωση εντός πόλης Κατανάλωση εκτός πόλης Μικτός κύκλος
Peugeot 108 1.0 VTi Βενζίνη 68 ίπποι  5 λτ/100 χλμ 3.6 λτ/100 χλμ

  4.1 λτ/100 χλμ


 

 

4. Citroen C1: το αντίπαλο γαλλικό δέος

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Όχι μόνο μοιράζονται την ίδια καταγωγή με το Peugeot 108, αλλά τα δύο αυτοκίνητα έχουν και πολλές ομοιότητες στο παρουσιαστικό τους. Παρόλα αυτά, το Citroen C1 κερδίζει ελαφρά έδαφος στις καρδιές των καταναλωτών που προτιμούν τον πιο λιτό σχεδιασμό και τις πιο απλές γραμμές, ενώ διαθέτει εξίσου αποτελεσματικά συστήματα ασφαλείας και παρεμφερή αίσθηση κατά τη διάρκεια της οδήγησης.

Κι αυτό το γαλλικό μοντέλο, δε φημίζεται για τους μεγάλους αποθηκευτικούς του χώρους (έχει μόνο δύο καθίσματα στο πίσω μέρος του), ωστόσο, είναι πολύ οικονομικό στην οδήγηση και ευέλικτο στην κίνηση εντός πόλης, κερδίζοντας έτσι σημαντικούς πόντους στον τομέα αυτό.

Δυστυχώς, η Citroen ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή του. Το κενό που δημιουργείται όμως στην γκάμα της Citroen θα καλυφθεί από το ηλεκτροκίνητο Citroen Ami, ενώ το C3  θα προσφέρεται σε πιο προσιτές εκδόσεις και με ευέλικτο leasing από το instacar.


Μοντέλο Τύπος Καυσίμου Ισχύς Κατανάλωση εντός πόλης Κατανάλωση εκτός πόλης Μικτός κύκλος
Citroen C1 Airscape 1.0 VTi Βενζίνη 72 ίπποι 4.5 λτ/100 χλμ 3.5 λτ/100 χλμ 3.9 λτ/100 χλμ
Citroen C1 1.2 PureTech Βενζίνη 82 ίπποι 5.5 λτ/100 χλμ 3.7 λτ/100 χλμ 4.4 λτ/100 χλμ

 

5. Toyota Aygo: η ιαπωνική εκδοχή που ολοκληρώνει την τριπλέτα

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Το Toyota Aygo κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο, δίπλα-δίπλα με τα “αδερφικά” του μοντέλα Peugeot 108 και Citroen C1. Οι κινητήρες του, λοιπόν, η ευρυχωρία και οι γενικότερες επιδόσεις του δε διαφέρουν σημαντικά από τα άλλα δύο Ευρωπαϊκά μικρά. 

Το εξωτερικό του design, όμως, φαίνεται πως έχει αποστασιοποιηθεί, με το χαρακτηριστικό “X” που σχηματίζει στον προφυλακτήρα να κλέβει τις εντυπώσεις και να δικαιολογεί ίσως την ελαφρώς πιο υψηλή τιμή του. Επομένως, αν εκτός από την ευκολία στη χρήση, σε ενδιαφέρει να προσελκύει τα βλέμματα με την κομψή και δυναμική εξωτερική του εμφάνιση, τότε το Toyota Aygo είναι για σένα. Πλέον μπορείς να το βρεις και στην έκδοση Comfort και με ευέλικτο leasing από το instacar, όπου ο εσωτερικός τους σχεδιασμός μαζί με το infotainment system θα σου κεντρίσουν σίγουρα το ενδιαφέρον.

 

Μοντέλο Τύπος Καυσίμου Ισχύς Κατανάλωση εντός πόλης Κατανάλωση εκτός πόλης Μικτός κύκλος
Toyota Aygo 1.0 VVT-i Βενζίνη 72 ίπποι  4.9 λτ/100 χλμ 3.8 λτ/100 χλμ 4.2 λτ/100 χλμ
Toyota Aygo 1.0 VVT-i Αυτόματο Βενζίνη 69 ίπποι 5 λτ/100 χλμ 3.8 λτ/100 χλμ 4.2 λτ/100 χλμ

 

 

Tip: Σε εντυπωσιάζει πολύ ο εξωτερικός σχεδιασμός αλλά καθόλου ο αντίκτυπός του στο κόστος του αυτοκινήτου; Γιατί να μην επιλέξεις ένα μεταχειρισμένο σαν καινούριο instacar με ευέλικτο leasing, ικανοποιώντας την επιθυμία αλλά και το πορτοφόλι σου;

 

6. Seat Mii: το όμορφο και οικονομικό μικρό

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Αν ξεχωρίζει για κάτι το Seat Mii είναι η θελκτική του εμφάνιση και η ακόμα πιο δελεαστική του τιμή. Το μικρό της άλλοτε ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας φέρει κομμάτια της νέας του οικογένειας, της Volkswagen, και διακρίνεται για την οδηγική του ευκολία αλλά και για τις “επιδόσεις” του στο παρκάρισμα χάρη στο μέγεθος και στο σχήμα του. Ο μικρός τρικύλινδρος κινητήρας κινεί αξιοπρεπώς το Mii, ενώ οι χώροι αποθήκευσης και η οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου το τοποθετούν χωρίς κανένα ενδοιασμό στη δεκάδα των κορυφαίων “μικρών”.

Mε μια κατανάλωση της τάξης των 5,6 λίτρων ανά 100χλμ εντός πόλης, οι αστικές διαδρομές γίνονται πλέον χωρίς το άγχος για το πότε θα πρέπει να επισκεφτείς ξανά το βενζινάδικο, ειδικά με τις σημερινές τιμές βενζίνης. Αν το μικρό του μέγεθος κι οι επιδόσεις του δεν σε αποθαρρύνουν από το να ταξιδέψεις με αυτό, τότε θα απολαύσεις οδήγηση σε εθνικές οδούς με μια κατανάλωση κοντά στα 3,9 λίτρα ανά 100 χλμ. Μπορείς λοιπόν να φτάσεις από Αθήνα Θεσσαλονίκη, έχοντας καταναλώσει περίπου 20 λίτρα βενζίνη.

Μην ξεχνάμε ότι ο δακτύλιος έχει επιστρέψει και πάλι στις ζωές μας, αλλά αυτό δεν μπορεί να επηρεάσει κανέναν οδηγό ενός Seat Mii, μιας και με προδιαγραφές καυσαερίων Euro 6, μπορεί να βολτάρει στο κέντρο της Αθήνας μέρα-νύχτα, κι ανεξαρτήτως μονών ή ζυγών πινακίδων.

Θα μπορούσε κανείς να πει ότι το Seat Mii έχει κι ένα μικρό αδερφάκι, το οποίο μπορεί να κάνει τις αστικές μετακινήσεις ακόμα πιο οικονομικές. Το αδερφάκι, όμως, έχει μόνο δύο ρόδες κι είναι το Seat Mo, το οποίο και μπορείς να αποκτήσεις από το instacar με ευέλικτο leasing  με τον μήνα αλλά και leasing e-scooter, για να δοκιμάσεις αρχικά το πώς είναι να κινείσαι στον αστικό ιστό μ’ ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο scooter.

 

Μοντέλο Καύσιμο Ισχύς Κατανάλωση εντός πόλης Κατανάλωση εκτός πόλης Μικτός κύκλος
Seat Mii Βενζίνη 60 ίπποι 5.6 λτ/100 χλμ 3.9 λτ/100 χλμ 4.5 λτ/100 χλμ

 

7. Kia Picanto: η ευρύχωρη εναλλακτική

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Το Kia Picanto είναι μία από τις αγαπημένες επιλογές σε αυτοκίνητα πόλης και υπάρχουν δύο πολύ σημαντικοί λόγοι γι’ αυτό. Αρχικά, είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει την τέλεια οδηγική εμπειρία μέσα στην πόλη με σταθερό και ελεγχόμενο τιμόνι και “γλυκό” γκάζι. Πλην αυτού, όμως, το σπορ μοντέλο της Kia με τις δυναμικές λεπτομέρειες είναι πραγματικά ευρύχωρο, με άνετα καθίσματα και ικανοποιητικό μέγεθος πορτ-μπαγκάζ. Στην αναβαθμισμένη του έκδοση μάλιστα εξοπλίζεται με κάμερα οπισθοπορείας κάνοντας το Kia Picanto τον ιδανικό σύμμαχο κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος. 

Απαιτητικό παρκάρισμα και πόλη πάνε μαζί, αλλά γι’ αυτο έχεις την κάμερα οπισθοπορείας. Πολλοί, όμως, θα έλεγαν ότι η πόλη πάει μαζί και με τις υψηλές καταναλώσεις. Εδώ έρχεται το Kia Picanto να το διαψεύσει κατηγορηματικά. Αν είχατε γίνει φίλοι με τον βενζινά, τώρα θα κάνει μαύρα μάτια μέχρι να σε ξαναδεί, μιας και με κατανάλωση εντός πόλης στα 5,6 λίτρα ανά 100 χλμ, οι επισκέψεις σου στο πρατήριο θα γίνουν πολύ πιο αραιές. Αν κινείσαι κι αρκετά σε εθνικές θα δεις την κατανάλωση να πέφτει ακόμα και στα 3,7 λίτρα ανά 100 χλμ και σε μικτό κύκλο να είναι περίπου στα 4,4 λίτρα ανά 100 χλμ.

Το Kia Picanto ήρθε από τη Νότια Κορέα για να σου δείξει τι θα πει πραγματικά οικονομικό αυτοκίνητο πόλης. Κάνε leasing μεταχειρισμένων με τον μήνα και δες πόσο πιο οικονομικές μπορούν να γίνουν οι καθημερινές σου αστικές μετακινήσεις.

 

Μοντέλο Καύσιμο Ισχύς Κατανάλωση εντός πόλης Κατανάλωση εκτός πόλης Μικτός κύκλος
Kia Picanto 1.0 Βενζίνη 67 ίπποι  5.6 λτ/100 χλμ 3.7 λτ/100 χλμ 4.4 λτ/100 χλμ
Kia Picanto 1.0 T-GDi Βενζίνη 100 ίπποι  5.6 λτ/100 χλμ 4.1 λτ/100 χλμ 4.5 λτ/100 χλμ
Kia Picanto 1.2 Βενζίνη 84 ίπποι  6 λτ/100 χλμ 3.9 λτ/100 χλμ 4.6 λτ/100 χλμ

 

8. Volkswagen Up: το μικρό αυτοκίνητο με τις μεγάλες επιδόσεις

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Η “μικρή” πρόταση της Volkswagen, το Volkswagen Up, έχει έρθει για να σε ανεβάσει! Διαθέτει απροσδόκητα μεγάλους χώρους με αποθηκευτική ικανότητα 251 λίτρων. Μπορεί να περιορίζεται σε δύο μόνο πίσω καθίσματα, ωστόσο οι θέσεις είναι πολύ πιο αναπαυτικές απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς από ένα αμάξι που εντάσσεται ξεκάθαρα στη μικρή κατηγορία. Με εμπνευσμένο design, το VW Up δεν είναι ένα απλό αυτοκίνητο πόλης. Είναι ένα lifestyle αυτοκίνητο που επιπλέον, θα σε μεταφέρει στους χαώδεις δρόμους της πόλης με άνεση, ασφάλεια κι οικολογικά αν επιλέξεις την ηλεκτρική του έκδοση!

Αν είσαι από τους καινοτόμους που προτιμούν την ηλεκτροκίνηση τότε το Volkswagen e-Up! σου υπόσχεται οικονομικές μετακινήσεις εντός πόλης με όλη τη σημασία της λέξης. H κατανάλωση των 101Wh/χλμ σου επιτρέπει να κυκλοφορείς άνετα μέσα στην πόλη, χωρίς να σε αγχώνει η κίνηση και τον εφιάλτη του κάθε βενζινοκίνητου δηλαδή το «ξεκίνα-σταμάτα». Εκτός πόλης, όπως και σε όλα τα ηλεκτρικά η κατανάλωση αυξάνεται κι η αυτονομία μειώνεται, μιας και δεν υπάρχουν συχνά φρεναρίσματα για φόρτιση του οχήματος. Στο e-up η κατανάλωση εκτός πόλης είναι περίπου στα 135Wh/χλμ, οπότε συνδυαστικά και με τη μπαταρία του, είναι ένα αυτοκίνητο που δεν ενδείκνυται για μεγάλα ταξίδια.

Μπορεί να υπάρχει η αμιγώς ηλεκτρική εκδοχή του, αλλά το Volkswagen Up αποτελεί μια πραγματικά οικονομική επιλογή και στην έκδοση με βενζινοκινητήρα. Θα σε ακολουθήσει σε κάθε βόλτα στην πόλη ή και στην πρωινή κίνηση για τη δουλειά, με μια μέση κατανάλωση εντός πόλης στα 4,8 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα. Αν  αποφασίσεις να κάνεις και κάποια εκδρομούλα, σε εθνικές οδούς χρειάζεται μόλις 3.9 λίτρα ανά 100 χλμ για να κινηθεί. Καθίσταται έτσι ένα από τα πιο ιδανικά οχήματα για κοντινές αποδράσεις χωρίς πολλές αποσκευές.

Τα Volkswagen Up & e-Up! δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον στόλο του instacar, αλλά αν συγκαταλέγεσαι στους fans της μάρκας, υπάρχουν αρκετά Volkswagen μοντέλα που αξίζει να ρίξεις μια ματιά.

 

Μοντέλο Καύσιμο Ισχύς Κατανάλωση εντός πόλης Κατανάλωση εκτός πόλης Μικτός κύκλος
Volkswagen e-Up! Ηλεκτρικό 83 ίπποι  101 Wh/χλμ 175 Wh/χλμ 135 Wh/km
Volkswagen Up 1.0 Βενζίνη 60 ίπποι  4.8 λτ/100 χλμ 3.9 λτ/100 χλμ 4.2 λτ/100 χλμ

 

 

9. Hyundai i10: άνεση, οικονομία και αξιοπιστία

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Άλλο ένα μοντέλο με διακρίσεις, το Hyundai i10, ή αλλιώς το κορυφαίο αυτοκίνητο πόλης για το 2021, συνδυάζει το πολύ μικρό μέγεθος με την αξιοπιστία, το άνετο εσωτερικό και την ευελιξία. Παράλληλα, η κατανάλωσή του είναι ικανοποιητική κι όλα αυτά σε συνδυασμό σε προκαλούν να το επιλέξεις για τις μετακινήσεις σου.

Σίγουρα δεν το λες το πιο οικονομικό αυτοκίνητο της λίστας, παρόλα αυτά, δεδομένων και των εποχών οι καταναλώσεις του έχουν σίγουρα θετικό πρόσημο. Στις μετακινήσεις σου εντός πόλης θα πρέπει να υπολογίζεις μια κατανάλωση κοντά στα 6,3 λίτρα ανά 100 χλμ. Με το που βγεις από τον αστικό ιστό όμως και τρέξεις στην ελευθερία της εθνικής οδού, τότε θα δεις την κατανάλωση να πέφτει σε επίπεδα κοντά στα 4,3 λίτρα ανά 100 χλμ

Στο instacar, εκτός από το i10, μπορείς να βρεις και τα μεγάλα του αδερφάκια i20 & i30, αλλά κι άλλα μέλη από τη μεγάλη οικογένεια της Hyundai που έχει επιστρέψει δυναμικά στην αγορά με μοντέλα που συνδυάζουν επιδόσεις, οικονομία και στυλ!

 

Μοντέλο Καύσιμο Ισχύς Κατανάλωση εντός πόλης Κατανάλωση εκτός πόλης Μικτός κύκλος
Hyundai i10 1.2 Βενζίνη 83 ίπποι 6.3 λτ/100 χλμ 4.3 λτ/100 χλμ 5.0 λτ/100 χλμ

 

10.Smart Fortwo: το πραγματικό μικρό αυτοκίνητο πόλης

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το Smart θα θεωρείται πάντα συνώνυμο των μετακινήσεων εντός πόλεως. Η φράση “εδώ δε χωράει ούτε Smart” που ακούγεται από κάθε απελπισμένο οδηγό που ψάχνει μια έστω οριακών διαστάσεων θέση για να παρκάρει, έχει μπει πλέον στο λεξιλόγιό μας και χαρακτηρίζει και το Smart Fortwo, το διθέσιο μοντέλο με το μεγάλων διαστάσεων πορτ-μπαγκάζ. Το Smart Fortwo είναι ιδανικό μέσα στην πόλη, πιο οικονομικό σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση καυσίμου αλλά σε κάθε περίπτωση, πιο ακριβό σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Πέραν των διαστάσεών του που είναι γνωστές σ’ όλους τους οδηγούς, το ίδιο ισχύει και για το ότι είναι οικονομικό. Όλοι το ξέρουν, αλλά αν δεν οδηγείς ένα Smart Fortwo, μπορείς μόνο να μαντέψεις πόσο οικονομικό είναι. Υπάρχει, όμως, ένα σενάριο να πέσεις έξω στη μαντεψιά σου, μιας και το Smart Fortwo είναι υπεροικονομικό! Μέσα στην πόλη λοιπόν θα δεις την κατανάλωση να γράφει 4,9 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα κι ο φόβος της κατανάλωσης όταν μένεις πολλή ώρα στην κίνηση ή όταν κινείσαι σε στενάκια εξαλείφεται. Για ταξίδι δεν είναι σίγουρα το ιδανικό αυτοκίνητο, αλλά όσο κινείσαι μ’ αυτό σε εθνικές οδούς θα ξεχάσεις τι σημαίνει βενζινάδικο, μιας κι η κατανάλωσή σου θα πέσει στα 3,7 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα.

Το Smart Fortwo, σε περίπτωση που δεν το γνωρίζεις, ανήκει στη Mercedes. Αν λοιπόν η πολυτέλεια κι η ασφάλεια είναι προτεραιότητα αυτή τη στιγμή για σένα, θα σου προτείναμε να κοιτάξεις και τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν σε άλλα μοντέλα Mercedes.

 

Μοντέλο Καύσιμο Ισχύς Κατανάλωση εντός πόλης Κατανάλωση εκτός πόλης Μικτός κύκλος
Smart Fortwo Βενζίνη 71 ίπποι  4.9 λτ/100 χλμ 3.7 λτ/100 χλμ 5.0 λτ/100 χλμ

Tip: Λατρεύεις το σχεδιασμό και τα πλεονεκτήματά του αλλά δε διαθέτεις το κεφάλαιο για να το αγοράσεις; Απόκτησέ το με leasing. Μόνο με μηνιαία συνδρομή και χωρίς προκαταβολή, τίποτα δεν είναι πιο εύκολο από το να κάνεις το Smart Fortwo δικό σου. 

Αυτές ήταν οι επιλογές που ξεχωρίσαμε εδώ στο instacar και μπορείς να τις βρεις με ευέλικτο leasing και χωρίς προκαταβολή, για να κάνεις τις αστικές σου μετακινήσεις "παιχνιδάκι". Για περισσότερα γύρω από το leasing οχημάτων, car reviews, tips και προτάσεις για ταξίδια τσέκαρε το blog μας. Τα λέμε στα επόμενα!

Τελευταίαάρθρα.