Instablog.

Η Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Τα τοπ 10 μικρά αυτοκίνητα πόλης

Τα τοπ 10 μικρά αυτοκίνητα πόλης

Πόλη. Κίνηση. Ξεκίνα-σταμάτα. Πάρκινγκ ούτε για δείγμα. Αυτή είναι μια συνηθισμένη εμπειρία, μια καθημερινή, αναπόφευκτη ρουτίνα για πολλούς από εμάς. Ωστόσο, όλη αυτή η γενικότερη ταλαιπωρία παίρνει άλλη διάσταση όταν τη ζεις μέσα σε ένα άνετο και ευρύχωρο αμάξι. Και αν αναρωτιέσαι πώς το άνετο αυτό αμάξι θα χωρέσει στις μικροσκοπικές θέσεις πάρκινγκ που -αν έχεις τύχη- θα βρεις μέσα στην πόλη, σε πληροφορούμε πως άνεση και μικρό μέγεθος πλέον πορεύονται μαζί. Για του λόγου το αληθές, συγκεντρώσαμε τα τοπ 10 μικρά αυτοκίνητα πόλης που έχουν έρθει για να μετατρέψουν τις καθημερινές σου μετακινήσεις σε αγαπημένη στιγμή της ημέρας.

1. Fiat Panda: όταν η ιταλική φινέτσα συνάντησε  την πρακτικότητα

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Το κλασικό Fiat Panda είναι ένα από τα αυτοκίνητα που θα συναντήσεις κατά κόρον στη διάρκεια των περιπλανήσεων σου στην πόλη, και όχι τυχαία. Διαθέτοντας χαρακτηριστικό σχεδιασμό, το Fiat Panda κερδίζει τόσο με την εμφάνιση όσο και με την οδηγική του συμπεριφορά. Το τετραγωνισμένο σχήμα του και το σχετικά μεγάλο του ύψος τού προσδίδουν μια ιδιαίτερη εικόνα, ενώ συγχρόνως, εξασφαλίζουν μεγάλη άνεση στο εσωτερικό, ικανοποιητικό αποθηκευτικό χώρο και άριστη περιφερειακή ορατότητα. Τόσο σε βενζινοκίνητη έκδοση, όσο και με κινητήρα φυσικού αερίου αλλά και στην πιο up-to-date mild-hybrid εκδοχή, το Fiat Panda αποτελεί από τις πιο οικονομικές επιλογές στην κατανάλωση καυσίμου και δε βρίσκεται άδικα μέσα στη δεκάδα των καλύτερων μικρών αυτοκινήτων πόλης.

Tip: Το Fiat Panda στην υβριδική του έκδοση αποτελεί ένα από τα πιο οικονομικά υβριδικά της αγοράς. Κι αν διστάζεις να επιλέξεις ένα υβριδικό αυτοκίνητο, υπάρχει πάντα το leasing αυτοκινήτων. Απόκτησέ το με ευέλικτο leasing και μια δοκιμή θα σε πείσει!


  
2. Fiat 500: το κλασικό “μικρό”

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Το ιστορικό πλέον μοντέλο της Fiat, το Fiat 500, συνεχίζει να κυκλοφορεί ευρέως, έχοντας ικανοποιητικές επιδόσεις και φυσικά απαράμιλλο στυλ. Ο εσωτερικός του σχεδιασμός ανήκει αναμφίβολα στα μεγαλύτερα ατού του. Από την άλλη, μπορεί να μη φιγουράρει ανάμεσα στα πιο ευρύχωρα αυτοκίνητα πόλης, διαθέτει, παρόλα αυτά, ικανοποιητικές διαστάσεις και η πετρελαιοκίνητη έκδοση του προσφέρει πολύ οικονομικές μετακινήσεις. Ακόμα πιο οικονομικές είναι οι επιδόσεις του στην υβριδική εκδοχή του προσφέροντας παράλληλα οδήγηση πιο φιλική προς το περιβάλλον εκπέμποντας 30% λιγότερο CO2 και στα bonus σε απαλλάσσει από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας

 

3. Peugeot 108: η γαλλική “μικρή” εναλλακτική

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Το Peugeot 108 διαθέτει σχεδιαστικά όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που προσελκύουν τους φανατικούς οπαδούς της Peugeot. Το “μικρούλι” της Peugeot είναι ένα οικονομικό αμάξι, εξοπλισμένο με τις απαραίτητες προσθήκες ασφάλειας και τεχνολογίας και εύκολο στην οδήγηση. Τηρεί τις προδιαγραφές Euro 6, εξασφαλίζοντας σου οικονομικές μετακινήσεις και απαλλαγή από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Δεν είναι το πιο άνετο μοντέλο που μπορείς να επιλέξεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, καλύπτει τις βασικές αποθηκευτικές ανάγκες και είναι αδιαμφισβήτητα μία value for money εναλλακτική για τις αστικές σου διαδρομές (και όχι μόνο). 

 

4. Citroen C1: το αντίπαλο γαλλικό δέος

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Όχι μόνο μοιράζονται την ίδια καταγωγή με το Peugeot 108, αλλά τα δύο αυτοκίνητα έχουν και πολλές ομοιότητες στο παρουσιαστικό τους. Παρόλα αυτά, το Citroen C1 κερδίζει ελαφρά έδαφος στις καρδιές των καταναλωτών που προτιμούν τον πιο λιτό σχεδιασμό και τις πιο απλές γραμμές, ενώ διαθέτει εξίσου αποτελεσματικά συστήματα ασφαλείας και παρόμοια οδηγική συμπεριφορά. Δε φημίζεται για τους τεράστιους αποθηκευτικούς του χώρους (έχει μόνο δύο καθίσματα στο πίσω μέρος του), ωστόσο, είναι πολύ οικονομικό στην οδήγηση κερδίζοντας σημαντικούς πόντους στον τομέα αυτό. Δυστυχώς, η Citroen ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει την παραγωγή του. Το κενό που δημιουργείται όμως στην γκάμα της Citroen θα καλυφθεί από το ηλεκτροκίνητο Citroen Ami και το C3 που θα προσφέρει κάποιες πιο προσιτές εκδόσεις. 

 

5. Toyota Aygo: η ιαπωνική εκδοχή που ολοκληρώνει την τριπλέτα

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Το Toyota Aygo κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο, δίπλα-δίπλα με τα “αδερφικά” του μοντέλα Peugeot 108 και Citroen C1. Οι κινητήρες του, λοιπόν, η ευρυχωρία και οι γενικότερες επιδόσεις του δε διαφέρουν σημαντικά από τα άλλα δύο Ευρωπαϊκά μικρά. Το εξωτερικό του design, όμως, φαίνεται πως έχει αποστασιοποιηθεί, με το χαρακτηριστικό “X” που σχηματίζει στον προφυλακτήρα να κλέβει τις εντυπώσεις και να δικαιολογεί ίσως την ελαφρώς πιο υψηλή τιμή του.

 

Tip: Σε εντυπωσιάζει πολύ ο εξωτερικός σχεδιασμός αλλά καθόλου ο αντίκτυπός του στο κόστος του αυτοκινήτου; Γιατί να μην επιλέξεις ένα μεταχειρισμένο μοντέλο, ικανοποιώντας την επιθυμία αλλά και το πορτοφόλι σου;
 

6. Seat Mii: το όμορφο και οικονομικό μικρό

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Αν ξεχωρίζει για κάτι το Seat Mii είναι η θελκτική του εμφάνιση και η ακόμα πιο δελεαστική του τιμή. Το μικρό της άλλοτε ισπανικής αυτοκινητοβιομηχανίας φέρει κομμάτια της νέας του οικογένειας, της Volkswagen, και διακρίνεται για την οδηγική του ευκολία αλλά και για τις “επιδόσεις” του στο παρκάρισμα χάρη στο μέγεθος και στο σχήμα του. Το βασικό του μειονέκτημα, ο σχετικά αργός κινητήρας, “ισοφαρίζεται” από την επιτάχυνση του, ενώ η χωρητικότητα και η οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου το τοποθετούν χωρίς κανένα ενδοιασμό στη δεκάδα των κορυφαίων “μικρών”.

 

7. Kia Picanto: η ευρύχωρη εναλλακτική

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Το Kia Picanto είναι μία από τις αγαπημένες επιλογές σε αυτοκίνητα πόλης και υπάρχουν δύο πολύ σημαντικοί λόγοι γι’ αυτό. Αρχικά, είναι σχεδιασμένο ώστε να προσφέρει την τέλεια οδηγική εμπειρία μέσα στην πόλη με σταθερό και ελεγχόμενο τιμόνι και “γλυκό” γκάζι. Πλην αυτού, όμως, το σπορ μοντέλο της Kia με τις δυναμικές λεπτομέρειες είναι πραγματικά ευρύχωρο, με άνετα καθίσματα και ικανοποιητικό μέγεθος πορτ-μπαγκάζ. Στην αναβαθμισμένη του έκδοση μάλιστα εξοπλίζεται με κάμερα οπισθοπορείας κάνοντας το Kia Picanto τον ιδανικό σύμμαχο κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος. 

 

8. Volkswagen Up: το μικρό αυτοκίνητο με τις μεγάλες επιδόσεις

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Η “μικρή” πρόταση της Volkswagen, το Volkswagen Up, έχει έρθει για να σε ανεβάσει! Διαθέτει απροσδόκητα μεγάλους χώρους με αποθηκευτική ικανότητα 251 λίτρων. Μπορεί να περιορίζεται σε δύο μόνο πίσω καθίσματα, ωστόσο οι θέσεις είναι πολύ πιο αναπαυτικές απ’ ό,τι θα περίμενε κανείς από ένα αμάξι που εντάσσεται ξεκάθαρα στη μικρή κατηγορία. Με εμπνευσμένο design, το VW Up δεν είναι ένα απλό αυτοκίνητο πόλης. Είναι ένα lifestyle αυτοκίνητο που επιπλέον, θα σε μεταφέρει στους χαώδεις δρόμους της πόλης με άνεση, ασφάλεια και οικολογικά αν επιλέξεις την ηλεκτρική του έκδοση!

 

9. Hyundai i10: άνεση, οικονομία και αξιοπιστία

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Άλλο ένα μοντέλο με διακρίσεις, το Hyundai i10, ή αλλιώς το κορυφαίο αυτοκίνητο πόλης για το 2021, συνδυάζει το πολύ μικρό μέγεθος με την αξιοπιστία, το άνετο εσωτερικό και την ευελιξία. Παράλληλα, η κατανάλωσή του είναι ικανοποιητική και όλα αυτά σε συνδυασμό σε προκαλούν να το επιλέξεις για τις μετακινήσεις σου. 

 

10.Smart Fortwo: το πραγματικό μικρό αυτοκίνητο πόλης

μικρά αυτοκίνητα πόλης

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, το Smart θα θεωρείται πάντα συνώνυμο των μετακινήσεων εντός πόλεως. Η φράση “εδώ δε χωράει ούτε Smart” που ακούγεται από κάθε απελπισμένο οδηγό που ψάχνει μια έστω οριακών διαστάσεων θέση για να παρκάρει, έχει μπει πλέον στο λεξιλόγιό μας και χαρακτηρίζει και το Smart Fortwo, το διθέσιο μοντέλο με το μεγάλων διαστάσεων πορτ-μπαγκάζ. Το Smart Fortwo είναι ιδανικό μέσα στην πόλη, πιο οικονομικό σε ό,τι αφορά στην κατανάλωση καυσίμου αλλά σε κάθε περίπτωση, πιο ακριβό σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

 

Tip: Λατρεύεις το σχεδιασμό και τα πλεονεκτήματά του αλλά δε διαθέτεις το κεφάλαιο για να το αγοράσεις; Απόκτησέ το με leasing. Μόνο με μηνιαία συνδρομή και χωρίς προκαταβολή, τίποτα δεν είναι πιο εύκολο από το να κάνεις το Smart Fortwo δικό σου. 

Τελευταίαάρθρα.