Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

leasing vs buying a car

Τελικά συμφέρει το leasing; - Πλήρης οδηγός

ansamothrakis

Όλοι ακούμε για τη μίσθωση οχημάτων. Το ερώτημα, που προκύπτει όμως, είναι εάν τελικά συμφέρει το leasing αυτοκινήτων.Παρακάτω, λοιπόν, θα απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα και τις απορίες  που προκύπτουν γύρω από αυτό, ποιους αφορά (ιδιώτες, επαγγελματίες, εταιρείες), ποιους συμφέρει, τί γίνεται σε περιπτώσεις βλάβης, ατυχήματος κλπ με ένα αμάξι leasing και άλλα πολλά. “Fasten your seatbelts” και ξεκινάμε!

 

Τί είναι  το leasing; 

 

Αρχικά, ας εξηγήσουμε τι είναι το παραδοσιακό  leasing, όπως το ξέραμε μέχρι σήμερα. Η διαδικασία έχει ως εξής: ο πελάτης επιλέγει μία από τις εταιρείες leasing, βρίσκει το αυτοκίνητο που θέλει να μισθώσει και καταβάλει μία προκαταβολή, η οποία μπορεί να φτάσει ακόμη και στο 20 - 25% της αξίας του αυτοκινήτου. Ωστόσο, υπάρχει και η επιλογή να μην καταβληθεί προκαταβολή ή να επιλεχθεί το ύψος αυτής και να πληρώνει το μηνιαίο μίσθωμα για ένα προσυμφωνημένο χρονικό διάστημα, το οποίο είθισται να είναι από 1 εως 4 έτη, με όρους, όπως για παράδειγμα 15.000 χιλιόμετρα τον χρόνο, και, μετά το πέρας της χρονική περιόδου, ο πελάτης μπορεί να αλλάξει το όχημα, να διακόψει τη μίσθωση, ή να εξαγοράσει το αυτοκίνητο. Και κάπου εδώ έρχεται το instacar και τα δεδομένα αλλάζουν. Γιατί το leasing στο instacar: 

 

  • Δεν χρειάζεται προκαταβολή (0% προκαταβολή)
  • Μπορεί να διαρκέσει από ένα μήνα μέχρι όσο θες, χωρίς δεσμεύσεις 
  • Δωρεάν αλλαγή αυτοκινήτου, εάν αλλάξουν οι ανάγκες σου 
  • Και όλα αυτά μαζί με ό,τι προσφέρει το παραδοσιακό leasing (μικτή ασφάλεια, συντήρηση, αλλαγή ελαστικών, ΚΤΕΟ, τέλη κυκλοφορίας) 
  • Και με δυνατότητα εξαγοράς, όποτε εσύ θελήσεις 


 

Note: στο instacar μπορείς να διαλέξεις μέσα από μία μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων για όλες σου τις ανάγκες, ενώ μπορείς να επωφεληθείς και από τις leasing προσφορές για ακόμα φθηνότερο αυτοκίνητο με τον μήνα.  


 

Ποιους αφορά το leasing;

 

Μέχρι πρότινος, το leasing ήταν περισσότερο διαδεδομένο για επαγγελματίες και εταιρείες, και όχι τόσο για ιδιώτες. Ωστόσο, με το instacar το leasing απευθύνεται και σε ιδιώτες. Ας δούμε, λοιπόν, αναλυτικά  τις δύο υποπεριπτώσεις. 

 

Leasing για ιδιώτες 

 

Είσαι ιδιώτης και θέλεις να πάρεις αυτοκίνητο με leasing. Ωστόσο, σκέφτεσαι εάν αξίζει η μίσθωση έναντι της χρηματοδότησης ή της αγοράς αυτοκινήτου καταβάλλοντας όλο το ποσό ή μέρος αυτού, για μεταχειρισμένο ή καινούργιο όχημα. Αρχικά, με το instacar, δεν χρειάζεται να πληρώσεις υπέρογκες προκαταβολές, παρα μόνο το instastart, το οποίο αποτελείται από την εγγραφή, που ισούται με 270 ευρώ + Φ.Π.Α και ισχύει για πάντα και ένα ποσό ίσο με το μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο σου επιστρέφεται ως δωρεάν 19ος μήνας, εάν συμπληρώσεις 18 μήνες συνεχούς συνδρομής. Έτσι, δεν δεσμεύεις το κεφάλαιο σου σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο, όπως όλοι ξέρουμε, χάνει την αξία του χρόνο με τον χρόνο. Παράλληλα, γλυτώνεις χρόνο από τη διαδικασία αναζήτησης οχήματος και από τις διαδικασίες συντήρησης, εύρεσης συνεργείου κλπ, καθώς όλα αυτά γίνονται μέσα από το app του instacar. Επίσης, εάν θελήσεις, έχεις και τη δυνατότητα δωρεάν αλλαγής οχήματος, με μία ενημέρωση 30 ημέρες πριν. 

 

Leasing για επαγγελματίες 

 

Στην περίπτωση των επαγγελματιών, το ευέλικτο leasing συμφέρει ακόμη περισσότερο και αυτό γιατί το μηνιαίο μίσθωμα εκπίπτει ως έξοδο της επιχείρησης με αποτέλεσμα φοροελαφρύνσεις. Παράλληλα, ισχύουν όλα τα πλεονεκτήματα, που αναφέρθηκαν παραπάνω για τους ιδιώτες. Στον στόλο του instacar υπάρχουν και οχήματα για επαγγελματική χρήση, που μπορούν να καλύψουν κάθε ανάγκη, ενώ η δωρεάν αλλαγή είναι ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα στην περίπτωση των επαγγελματιών, καθώς οι ανάγκες τους είθισται να αλλάζουν συχνότερα. 

επαγγελματικό van




 

Leasing μεταχειρισμένο ή καινούριο;


 

Στο instacar υπάρχουν 3.000 + οχήματα για να διαλέξεις ανάμεσα σε μικρά, μεσαία, SUVs, επαγγελματικά van ακόμη και ηλεκτρικά. Κάποια αυτοκίνητα είναι εντελώς καινούρια, ενώ κάποια είναι μεταχειρισμένα έως και 5 ετών και φυσικά, προέρχονται από επίσημες αντιπροσωπείες, με πλήρες ενημερωμένο βιβλίο σέρβις, ενώ έχουν περάσει από ενδελεχή έλεγχο προτού παραδοθούν στους  instadrivers. 



 

Μπορώ να σταματήσω τη μίσθωση ή να αλλάξω το αυτοκίνητο;

 

Φυσικά και μπορείς, αυτό σημαίνει ευέλικτο leasing με το instacar. Πιο συγκεκριμένα, η μίσθωση μπορεί να διαρκέσει από ένα μήνα μέχρι όσο θες και χωρίς κάποιο έξτρα κόστος, σε περίπτωση διακοπής. Ακόμα, όπως προαναφέρθηκε, μπορείς να αλλάξεις το αυτοκίνητο χωρίς να πληρώσεις κάτι έξτρα (το μηνιαίο μίσθωμα διαμορφώνεται ανάλογα με το αυτοκίνητο). 


 

Μπορώ να εξαγοράσω το αυτοκίνητο;


 

Οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, έχεις τη δυνατότητα να εξαγοράσεις το αυτοκίνητο. Δες τον Car Boldie, που λέει τα πάντα για την εξαγορά. Τα εξηγεί ωραία ; 


 

Τί γίνεται σε περίπτωση ατυχήματος, κλοπής, θραύσης κρυστάλλων ή βλάβης;


 

Sit back and relax! (δες εδώ ένα instacrash, που βραβεύτηκε με Όσκαρ) Αρχικά, όλα τα αυτοκίνητα στο instacar καλύπτονται από μικτή ασφάλεια. Έτσι, εξελίξαμε το app του instacar για τους instadrivers (περισσότερες πληροφορίες εδώ), στο οποίο έχεις τη δυνατότητα να διαχειρίζεσαι τα πάντα για το όχημά σου. Πιο συγκεκριμένα, έχεις πλήρη εικόνα για τα χιλιόμετρα, την επόμενη συντήρηση, την κατάσταση των ελαστικών και την επόμενη αλλαγή τους, την επόμενη καταβολή μισθώματος κλπ. Στο app, λοιπόν, μπορείς να δηλώσεις ενδεχόμενο ατύχημα, θραύση κρυστάλλων, κλοπή ή βλάβη και το instateam θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου για να προχωρήσει τις διαδικασίες. Υπάρχει και η δυνατότητα παροχής οχήματος αντικατάστασης, για να μη μένεις λεπτό χωρίς αυτοκίνητο, ενώ στο app υπάρχει και live chat για να σου λύσουμε κάθε απορία που μπορεί να προκύψει. 

 

note : το instacar είναι η πρώτη εταιρεία leasing με το δικό της app, το instadriver app, το οποίο συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες του μισθωμένου οχήματος, όπως χιλιόμετρα, επόμενη συντήρηση, κατάσταση ελαστικών, επόμενη καταβολή μισθώματος, συμβόλαιο και δίνει τη δυνατότητα άμεσης επικοινωνίας και καταχώρησης αιτήματος π.χ. για ραντεβού συντήρησης ή αλλαγής ελαστικών. Ακόμα, το instateam εξελίσσει το app με στόχο να γίνει ένα one-stop app, το οποίο θα περιλαμβάνει τα πάντα γύρω από το όχημα, όπως ραντεβού για πλύσιμο, parking κλπ και θα είναι διαθέσιμο για όλους, όχι μόνο για τους instadrivers. 


 

Τι δικαιολογητικά χρειάζεται;

 

Πάμε να δούμε αναλυτικά τι δικαιολογητικά χρειάζονται για κάθε περίπτωση instadriver. 

 

Δικαιολογητικά  για ιδιώτες:

 

  1. Ταυτότητα 
  2. Δίπλωμα οδήγησης 
  3. Εκκαθαριστικό 
  4. Φύλλο μισθοδοσίας (πρόσφατο) 
  5. Έναν λογαριασμό ΔΕΚΟ για επιβεβαίωση κατοικίας 

 

Note: σε περίπτωση που θέλεις να μισθώσεις το αυτοκίνητο για κάποιον άλλο (π.χ ως γονιός για το παιδί), θα χρειαστούμε την ταυτότητα και το δίπλωμα οδήγησης του άλλου προσώπου. 

 

Δικαιολογητικά για ατομικές επιχειρήσεις: 

 

α) οικονομικά δικαιολογητικά: 

  1. Τελευταίο έντυπο Ε3 
  2. Περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α τρέχοντος έτους 

β) λοιπά δικαιολογητικά: 

  1. Εκκαθαριστικό του φορέα της επιχείρησης 
  2. Ταυτότητα του εκπροσώπου της επιχείρησης 
  3. Λογαριασμός ΔΕΚΟ για επιβεβαίωση της επιχείρησης 
  4. Ταυτότητα και δίπλωμα οδήγησης 

 

Δικαιολογητικά για Ε.Π.Ε και Ι.Κ.Ε: 

 

α) Οικονομικά δικαιολογητικά:

 

  1. Τελευταίο έντυπο Ε3
  2. Δήλωση φορολογίας εισοδήματος τελευταίου έτους 
  3. Περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α τρέχοντος έτους 

 

β) Λοιπά δικαιολογητικά: 

  1. Τελευταίο εκκαθαριστικό των νόμιμων εκπροσώπων 
  2. Ταυτότητα νόμιμων εκπροσώπων 
  3. Λογαριασμός ΔΕΚΟ για επιβεβαίωση διεύθυνσης 
  4. Δίπλωμα και ταυτότητα του οδηγού 

 

Δικαιολογητικά για Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε): 

 

α) Οικονομικά δικαιολογητικά:

 

  1. Δημοσιευμένος ισολογισμός του τελευταίου έτους 
  2. Περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α του τρέχοντος έτους 

 

β) Λοιπά δικαιολογητικά: 

  1. Ταυτότητα νόμιμων εκπροσώπων 
  2. Λογαριασμός ΔΕΚΟ για επιβεβαίωση διεύθυνσης 
  3. Ταυτότητα και δίπλωμα οδηγού 

 

Δικαιολογητικά για Ε.Ε και Ο.Ε: 

 

α) Οικονομικά δικαιολογητικά: 

  1. Τελευταία έντυπα Ε3 και Ν 
  2. Περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α τρέχοντος έτους 

 

β) Λοιπά δικαιολογητικά: 

  1. Ταυτότητα και τελευταίο εκκαθαριστικό του διαχειριστή 
  2. Δίπλωμα και ταυτότητα του οδηγού 
  3. Λογαριασμός ΔΕΚΟ για επιβεβαίωση κατοικίας 

 

Αν είσαι οπτικοακουστικός τύπος, δες σε videos τα απαραίτητα δικαιολογητικά για κάθε περίπτωση. 


 

Είμαι νέος/α οδηγός, μπορώ να γίνω instadriver; 

 

Εννοείται πως μπορείς! Το μόνο που χρειάζεται είναι να καταβάλεις 15 ευρώ / μήνα + Φ.Π.Α ως επασφάλιστρο, ενώ το instateam θα σου δώσει τα πιο cool stickers. 

 

Ποια είναι η διαδικασία; 

 

Η διαδικασία έχει ως εξής: 

 

  1. Επιλέγεις το αυτοκίνητο που σου αρέσει online 
  2. Παίρνεις προσφορά 
  3. Μετά, πραγματοποιείται ένας τυπικός οικονομικός έλεγχος των δικαιολογητικών, χωρίς την εμπλοκή τραπεζών 
  4. Εφόσον το αίτημά σου εγκριθεί, καταβάλεις το instastart, το οποίο αποτελείται από την εγγραφή, που ανέρχεται στα 270 ευρώ + Φ.Π.Α και ένα ποσό ίσο με το μηνιαίο μίσθωμα. Τέλος, ανάλογα το μοντέλο και τη διαθεσιμότητα, θα παραλάβεις το όχημά σου σε 2-10 μέρες 

 

      Για τη διαδικασία, έχουμε κάνει και σχετικό βίντεο: 


 

 Ευέλικτο leasing instacar VS παραδοσιακό leasing: 

 

Υπάρχει μία πεποίθηση, ότι το ευέλικτο leasing είναι μία ακριβή υπηρεσία, η οποία δεν συμφέρει,  at the end of the day. Παρακάτω θα κάνουμε μία αναλυτική σύγκριση ανάμεσα σε μία εταιρεία leasing της αγοράς και στο instacar. Θα χρησιμοποιήσουμε το Fiat 500 Club ως αυτοκίνητο αναφοράς, το οποίο  θα βρεις εδώ.

Ξεκινώντας, επιλέγουμε την περίοδο μίσθωσης του οχήματος στο configurator, όπου το κατώτατο όριο είναι οι 24 μήνες, στη συγκεκριμένη εταιρεία, ενώ, στο instacar μπορείς να μισθώσεις το αυτοκίνητο από ένα μήνα μέχρι όσο θέλεις, χωρίς κάποια δέσμευση και χωρίς να πληρώσεις κάποιο penalty, εάν διακόψεις τη μίσθωση, όπως συμβαίνει στις παραδοσιακές εταιρείες leasing σε περίπτωση διακοπής του συμβολαίου πριν την προκαθορισμένη λήξη του.  Επιλέγουμε 0% προκαταβολή και χιλιομετρικό όριο τα 20.000 χιλιόμετρα τον χρόνο (όπου έχουμε και εμείς εδώ στο instacar), από τα 15.000 όπου είναι το ελάχιστο στη συγκεκριμένη εταιρεία. Με  βάση, λοιπόν, όλα τα παραπάνω το μίσθωμα στην παραδοσιακή εταιρεία leasing διαμορφώνεται στα 362,2 ευρώ τον μήνα + Φ.Π.Α, με διάρκεια συμβολαίου 2 έτη, χωρίς δυνατότητα αλλαγής αυτοκινήτου, με μηδενική προκαταβολή και 20.000 χιλιόμετρα τον χρόνο, σε αντίθεση με τα 318 ευρώ τον μήνα + Φ.Π.Α του instacar και χωρίς τη δέσμευση συμβολαίου.

Σε περίπτωση που επιλέξουμε να δώσουμε ένα ποσό ως προκαταβολή στην παραδοσιακή εταιρεία leasing, η προκαταβολή αυτή δεν θα επιστραφεί, σε αντίθεση με το instacar, όπου καταβάλεις το instastart, το οποίο αποτελείται από την εγγραφή, που ισούται με  270 ευρώ  + Φ.Π.Α και ένα ποσό ίσο με το μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο επιστρέφεται ως δωρεάν 19ος μήνας, εάν συμπληρώσεις 18 μήνες συνεχούς συνδρομής. Τι προκύπτει, λοιπόν από την παραπάνω σύγκριση; Το ευέλικτο leasing δεν είναι ακριβό, ή τουλάχιστον πιο ακριβό από το παραδοσιακό, αφού: 

 

  • Έχει 0% προκαταβολή. Για να ξεκινήσεις καταβάλεις μόνο το instastart.

 

  • Έχει δωρεάν αλλαγή οχήματος, με μία απλή ενημέρωση 30 ημέρες πριν και χωρίς έξτρα κόστος, ενώ στο παραδοσιακό leasing δεν υπάρχει η δυνατότητα αλλαγής οχήματος.

 

  • Διαρκεί από έναν μήνα μέχρι όσο θελήσεις, χωρίς καμία δέσμευση!

 

  • Plus, μπορείς να εξαγοράσεις το όχημα ανά πάσα στιγμή, στην αρχή, στο τέλος ή κατά τη διάρκεια της μίσθωσης.


 

Συμπέρασμα: 

 

Ελπίζουμε πως σου καλύψαμε όλα τα ερωτήματα σχετικά με το leasing και εάν αυτό συμφέρει.  Εάν, όμως έχεις και άλλες απορίες, μη διστάσεις  να μας στείλεις μήνυμα μέσω της ιστοσελίδας μας ή να μας καλέσεις στο 210 6107283. Κάνε μας και ένα follow στα Social media ( Facebook, Instagram και Tik Tok), όπου ανεβάζουμε περισσότερο υλικό. Δες και το blog μας, για να διαβάζεις και άλλα τέτοια άρθρα. Κάνε Subscribe  στο κανάλι μας στο YouTube. Τα λέμε στα επόμενα!

 

Τελευταίαάρθρα.