Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

Car Boldie instacar's mascot plays with children with disabilities from ELEPAP

Πορτοκαλί κερκίδα: η πρωτοβουλία που ξεκίνησε την πιο γλυκιά παράδοση

ansamothrakis

Στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης “instacarδιά” ξεκινήσαμε τη δράση “Πορτοκαλί κερκίδα”. Η ιδέα απλή: αθλητισμός για όλους, χωρίς βία και με όχημα την αγάπη, όπως είναι άλλωστε το σύνθημά μας. 


Για να γίνει η ιδέα αυτή πραγματικότητα αποφασίσαμε να δώσουμε την ευκαιρία σε παιδιά από ιδιωτικά και δημόσια ιδρύματα να βιώσουν την εμπειρία ενός ζωντανού αθλητικού event, και συγκεκριμένα της έντονης ατμόσφαιρας ενός αγώνα μπάσκετ. Έτσι, αξιοποιώντας, τη συνεργασία μας με την ΚΑΕ Περιστέρι bwin ξεκινήσαμε την “Πορτοκαλί Κερκίδα” στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας. Το Περιστέρι bwin ανοίγει τις πόρτες του και εμείς προσφέρουμε τα εισιτήρια για ωφελούμενους ιδρυμάτων και τους συνοδούς τους χωρίς καμία επιβάρυνση.

 

Η πρώτη (και Χριστουγεννιάτικη) Πορτοκαλί Κερκίδα

Η δράση ξεκίνησε τα Χριστούγεννα του 2023-24, όταν στο πλαίσιο του αγώνα μπάσκετ ανάμεσα στο Περιστέρι bwin και τη Unicaja Malaga απευθύνει πρόσκληση στην ΕΛΕΠΑΠ, την οποία στηρίζουμε και με άλλες δράσεις στο πλαίσιο του instacarδια. Την πρόσκλησή μας “αποδέχτηκαν” 10 παιδιά του οργανισμού που ήρθαν μαζί με τις οικογένειές τους και παρακολούθησαν τον αγώνα παρέα με μέλη του instateam. Το αποτέλεσμα μας δικαίωσε όλους αφού η βραδιά ξεπέρασε κάθε προσδοκία μας.  Ευτυχώς είχαμε και κάμερα να το καταγράψουμε:

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους παίκτες, να παίξουν και να φωτογραφηθούν με τον Car Boldie, τη μασκότ μας, αλλά και τον Πέρι του Περιστερίου bwin. Οι οικογένειες απόλαυσαν το παιχνίδι, αφού πρώτα έκαναν face painting με τα χρώματα της ομάδας. Μάλιστα από ό,τι φαίνεται η Πορτοκαλί Κερκίδα έφερε “και γούρι” στην ομάδα των δυτικών προαστίων που μετά από μια ισόρροπη και έντονη μάχη επικράτησε με τρεις μόλις πόντους απέναντι στη Μάλαγα. 

 

Η δράση γίνεται παράδοση

Μετά από μία τόσο όμορφη βραδιά, είναι λογικό να θέλουμε κι άλλο. Έτσι λοιπόν, αυτό που ξεκίνησε σαν μια μοναδική Χριστουγεννιάτικη δράση, πυροδότησε μια αγαπημένη μας παράδοση για όλους τα εντός έδρας παιχνίδια μπάσκετ του Περιστέρι bwin. Σε κάθε αγώνα στο Ανδρέας Παπανδρέου, η δικιά μας Πορτοκαλί Κερκίδα είναι εκεί για να φιλοξενήσει παιδιά και νέους χωρίς επιβάρυνση. Σε κάθε αγώνα, η Κερκίδα μας μεγαλώνει και γίνεται αφορμή για περισσότερα παιδικά χαμόγελα. Ενώ υπάρχουν και παιδιά που έγιναν “φανατικοί” του Περιστερίου bwin και πλέον δε χάνουν παιχνίδι.

Όποιος οργανισμός επιθυμεί έρχεται σε επαφή μαζί μας και εξασφαλίζουμε εισιτήρια με ελεύθερη πρόσβαση για ωφελούμενους του ιδρύματος και για συνοδούς. Από την άλλη, το Περιστέρι bwin διασφαλίζει ότι οι θέσεις είναι προσβάσιμες και ότι τα άτομα που θα το χρειαστούν έχουν κάθε απαραίτητη ευκολία για να μην υπάρξει κανένας αποκλεισμός. Μέχρι τώρα έχουν έρθει παιδιά από την ΕΛΕΠΑΠ, τα παιδικά χωριά SOS, το εργαστήρι ειδικής αγωγής Μαργαρίτα και τον Σύλλογο Μερίμνης Ανηλίκων και Νέων.

 

Με όχημα την αγάπη

Η αλήθεια είναι ότι για την Πορτοκαλί μας Κερκίδα αισθανόμαστε λίγο περηφάνια παραπάνω


Car Boldie instacar's mascot poses with children from SMAN organization

Η Πορτοκαλί Κερκίδα είναι μια δράση που ξεπερνά τη χαρά που προσφέρει σε ωφελούμενους και διοργανωτές. Κάθε παιχνίδι είναι μια αφορμή για να έρθουν περισσότερα παιδιά σε επαφή με την καλή πλευρά του αθλητισμού, να νιώσουν τη συγκίνηση που προσφέρει και να γνωρίσουν υγιή πρότυπα ζωής. Όμως πολύ περισσότερο, κάθε παιχνίδι είναι αφορμή για να αναδειχθεί έμπρακτα η ισότητα και η προσβασιμότητα. Είμαστε περήφανοι που στην Πορτοκαλί μας Κερκίδα κανένα παιδί δε νιώθει αποκλεισμένο, κανένα παιδί δεν είναι αφανές. Είμαστε όλοι εκεί, τραγουδάμε συνθήματα και στηρίζουμε την ομάδα, δυνατά και με καρδιά. 

 

Και ακριβώς για αυτή την ορατότητα και τη συμπερίληψη, έχουμε βάλει στόχο να διευρύνουμε τη δράση της Πορτοκαλί Κερκίδας. Να αξιοποιήσουμε τις συνεργασίες μας και με άλλες ομάδες και σε άλλα αθλήματα ώστε να γεμίσουμε περισσότερα γήπεδα με παιδιά που έχουν τα πιο ωραία χαμόγελα. 

 

Και “με όχημα την αγάπη” θα το καταφέρουμε…

 

Τελευταίαάρθρα.