Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

Δείκτης θερμοκρασίας σε μαύρο φόντο

Καύσωνας "Κλέων" : Πώς να μην "ψηθείς" στο αυτοκίνητο

ansamothrakis

Είμαστε πλέον στην καρδιά του καλοκαιριού και η θερμοκρασία χτυπάει κόκκινα. O καύσωνας “Κλέων” θα ανεβάσει τα θερμόμετρα πάνω από τους 40 βαθμούς και γι’ αυτό η ομάδα του instacar θα σου δώσει κάποιες συμβουλές για να μην “ψηθείς” εσύ και το αυτοκίνητό σου. 


 

Συμβουλές

 

  • Φρόντισε για τη σωστή συντήρηση του a/c του αυτοκινήτου. Μία επίσκεψη σε ένα συνεργείο για τον έλεγχο του κλιματισμού καλό θα ήταν να γίνεται το φθινόπωρο ή την άνοιξη. Φρόντισε να έχεις καθαρίσει ή αντικαταστήσει το φίλτρο καμπίνας και να υπάρχει η σωστή ποσότητα  φρέον.

 

  • Πάρκαρε σε σκιερό μέρος. Έτσι, η θερμοκρασία στην καμπίνα του αυτοκινήτου θα παραμείνει σε ανεκτά επίπεδα.

 

  • Χρησιμοποίησε ηλιοπροστασία. Must αντικείμενο, που πρέπει να έχεις πάντα στο αυτοκίνητό σου τους καλοκαιρινούς μήνες. Ακόμα και αν έχεις παρκάρει σε σκιερό μέρος, όπως σε συμβουλέψαμε παραπάνω, τοποθέτησε την ηλιοπροστασία, για να προστατέψεις και τα πλαστικά μέρη του εσωτερικού από τον ήλιο και τις υψηλές θερμοκρασίες. Η διαφορά θα είναι αισθητή.                                        

 

  • Εάν παρκάρεις σε ιδιωτικό parking ή έχεις οπτική επαφή με το αυτοκίνητο, άφησε λίγο ανοιχτό ένα από τα παράθυρα, για να ανανεώνεται ο αέρας στο εσωτερικό.

 

  • Εάν το αυτοκίνητο είναι  για ώρα στον ήλιο, άφησε για λίγο ανοιχτές τις πόρτες και τα παράθυρα πριν ξεκινήσεις, ώστε να πέσει  η θερμοκρασία.

 

  • Οδήγησε τα πρώτα μέτρα με ανοιχτά παράθυρα και έπειτα ενεργοποίησε τον κλιματισμό. Δώσε λίγο χρόνο στο a/c μέχρι να αρχίσει να αποδίδει στο 100%.Τέλος, κλείσε τα παράθυρα και ρύθμισε την θερμοκρασία στους 22-24 βαθμούς (εάν έχεις κλιματισμό). Μην ξεχάσεις να ανοίγεις λίγο τα παράθυρα ανα τακτά χρονικά διαστήματα,  για να ανανεώνεται ο αέρας. 

 

  • Ιδιαίτερη προσοχή εάν έχεις συνεπιβάτη που ανήκει σε ευπαθή ομάδα, όπως ηλικιωμένο, παιδί, κατοικίδιο κλπ. Φρόντισε η καμπίνα να έχει ήδη φτάσει σε ιδανική θερμοκρασία, για να επιβιβαστούν στο αυτοκίνητο.

 

  • Απόφυγε τις άσκοπες μετακινήσεις.  

 

  • Και η καλύτερη συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε και πρέπει οπωσδήποτε να ακολουθήσεις. Παράτα τα όλα και πήγαινε για μπάνιο. Μην ξεχάσεις να πάρεις αντηλιακό και καπέλο. Α! Κάνε και μία βουτιά για εμάς!


 

Αυτές ήταν οι συμβουλές που συγκέντρωσε το instateam για τον καύσωνα. Ρίξε και μία ματιά στο άρθρο που έχουμε γράψει για να κρατάς πιο δροσερή την καμπίνα του αυτοκινήτου σου. Για περισσότερα γύρω από το leasing οχημάτων, το micromobility, car reviews, tips και ιδέες για ταξίδια, τσέκαρε το blog μας. Ρίξε μία ματιά και στο video που ετοίμασε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Stay cool και τα λέμε στα επόμενα!

 

 

Τελευταίαάρθρα.