Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

ride in athens

Ride in Athens | instacar x Kineo | Ep.4

ansamothrakis

Σε αυτό το Ride in Athens επιλέξαμε μια μικρή όαση στην Αθήνα, που έπειτα από μικρή έρευνα, διαπιστώσαμε πως πολλοί δεν γνώριζαν ότι υπάρχει.
Για εσένα που συναντάς το Ride in Athens πρώτη φορά, πρόκειται για μια σειρά από blog posts που ετοιμάζουμε σε συνεργασία με την Kineo. Σε κάθε επεισόδιο, σου προτείνουμε από μια ξεχωριστή διαδρομή που μπορείς εύκολα να ακολουθήσεις με το ποδήλατό σου, αποκτώντας μεγαλύτερη εξοικείωση με το όχημα και μαθαίνοντας νέα spots που μπορείς να απολαμβάνεις -με παρέα ή χωρίς :)

Ώρα να ανακαλύψουμε την Αθήνα από μια νέα οπτική!

 

Πού πάμε;

Ετοιμαζόμαστε να εξερευνήσουμε έναν πράσινο προορισμό, το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας. Συντριβάνια, παγκάκια και μεγάλα τραπέζια, φαρδιοί πλακόστρωτοι δρόμοι για περπάτημα ή και τρέξιμο, είναι όλα εκεί. Οι δραστηριότητες που μπορεί να κάνει κανείς είναι αμέτρητες, είτε μόνος του, είτε με παρέα και οικογένεια. Από το να διαβάσει ένα βιβλίο ή να απολαύσει ένα σνακ, έως να παίξει επιτραπέζια ή να διοργανώσει ένα πάρτυ γενεθλίων :)

Ο βαθμός δυσκολίας είναι 4/5. Η απόσταση της διαδρομής μας είναι μεγάλη -όχι όμως και κουραστική, αν είσαι με ηλεκτρικό ποδήλατο ;) Συγκεκριμένα, είναι γύρω στα 20χλμ μετ’ επιστροφής.
Σχετικά με τον τύπο των δρόμων, διανύουμε αρκετές κεντρικές οδούς, όπως η λεωφόρος Πατησίων όπου απαιτείται μια οδηγική εμπειρία και ακόμα περισσότερη προσοχή.

bike alsos neas filadelfias

Πώς πάμε;

Ξεκινάμε από το κέντρο της Αθήνας και διασχίζοντας τη λεωφόρο Πατησίων κι έπειτα τη Δεκελείας, φτάνουμε στον προορισμό μας. Έχοντας πραγματοποιήσει αυτή τη διαδρομή τόσο με συμβατικό, όσο και με ηλεκτρικό ποδήλατο, σε βεβαιώνουμε πως το ηλεκτρικό υπερτερεί σημαντικά. Δεδομένης της ηλεκτρικής υποβοήθησης που σου προσφέρει η μπαταρία, φτάνεις στον προορισμό σου εύκολα κι ακούραστα. Ιδανική επιλογή αποτελεί το RadRunner. Πολλοί το αποκαλούν και <<μηχανάκι>> χάρη στο επίπεδο άνεσης που το χαρακτηρίζει. Τα φαρδιά ελαστικά και τα δισκόφρενα εγγυώνται για τη σταθερότητά του κάτω απ’όλες τις συνθήκες, τόσο καιρικές αλλά και ποιότητας δρόμου. Το κόστος των καυσίμων είναι φυσικά μηδενικό, ενώ μια πλήρης φόρτιση του ηλεκτρικού ποδηλάτου κοστίζει λιγότερο από 0,09€ κι αντιστοιχεί σε εργοστασιακή αυτονομία 80χλμ κατά μέσο όρο.

 

bikes

Πριν ξεκινήσεις:

Βάζεις στον χάρτη τον προορισμό σου: Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας

tip: Χρησιμοποίησε την εφαρμογή citymapper που είναι ιδανική για νέους ποδηλάτες και σου δίνει 3 επιλογές για τη διαδρομή σου, ανάλογα με το πώς θέλεις να τη διανύσεις:

1) quiet: αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο τυχόν ποδηλατόδρομους, πάρκα και στενάκια. Αποφεύγει μεγάλες και κεντρικές οδούς και μετατρέπει τη μετακίνησή σου περισσότερο σε βόλτα

2) fast: η πιο γρήγορη επιλογή

3) regular: ο συνδυασμός των 2 παραπάνω επιλογών, ώστε ο αναβάτης να φτάνει στον προορισμό του μέσω μιας ευχάριστης διαδρομής, χωρίς μεγάλες παρακάμψεις λόγω αποφυγής κεντρικών δρόμων.

Ξεκινώντας λοιπόν από το κέντρο της Αθήνας, οδηγούμε κατά βάση στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Μπαίνουμε στη λεωφόρο Πατησίων και διανύουμε το μεγαλύτερο μέρος της, έως ότου συναντήσουμε τη λεωφόρο Δεκελείας, στην οποία θα στρίψουμε. Μετά από λίγα λεπτά στη Δεκελείας, στα δεξιά μας θα βρούμε την είσοδο του Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας. Έχουμε πλέον φτάσει στον καταζώντανο προορισμό μας, όπου μπορούμε να χαλαρώσουμε ή να επιλέξουμε από μια πληθώρα δραστηριοτήτων.

Οι εικόνες που θα δεις είναι πολλές και διαφορετικές -σίγουρα μπορείς να ταυτιστείς με κάποια από αυτές. Άνθρωποι κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης που κάνουν τζόκινγκ ή χαλαρώνουν κάτω από τον πλάτανο με μουσική κι ένα βιβλίο, παππούδες που παίζουν αφοσιωμένα σκάκι ή συζητούν στα παγκάκια, παρέες και οικογένειες που κάνουν πικ-νικ έχοντας για θέα το πράσινο και τα συντριβάνια, και πολλές ακόμα δραστηριότητες που θα θέλαμε να βλέπουμε ακόμα περισσότερο στις πόλεις μας.

bike kid

Τι περιμένεις λοιπόν; Let’s Ride in Athens, απολαμβάνοντας τον προορισμό μας και αποκτώντας οδηγική εμπειρία στην πόλη μας, για να κάνουμε άνετα κάθε μετακίνηση! Εάν επιλέξεις να επισκεφτείς το Άλσος Νέας Φιλαδέλφειας, περιμένουμε τις εντυπώσεις σου :)

Βρες στο Instagram το βιντεάκι μας για αυτή τη διαδρομή και stay tuned για τις επόμενες προτάσεις μας.

 

 

Τελευταίαάρθρα.