Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

Leasing ή χρηματοδότηση αυτοκινήτου

Leasing ή χρηματοδότηση αυτοκινήτου; (+Video)

ansamothrakis

Η μεγάλη απόφαση έχει παρθεί! Θέλεις διακαώς ένα αμάξι και η ανάγκή σου αυτή δε χωράει άλλη αναβολή. Αν, λοιπόν, το budget σου δεν επιτρέπει καν τη σκέψη ενός καινούργιου, ο δρόμος σου θα σε βγάλει αυτομάτως στην κατηγορία των μεταχειρισμένων. Και επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι και το κάθε ευρώ μετράει, ανακύπτει εδώ το μεγάλο ερώτημα: πώς θα αποκτήσεις το αμάξι σου; Με leasing ή χρηματοδότηση; Η ομάδα του instacar θα σου δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες και για τα δυο ενδεχόμενα. Fasten your seatbelts!


leasing ή χρηματοδότηση αυτοκινήτου

Τι είναι το leasing αυτοκινήτου;

Με τον ολοένα και πιο δημοφιλή όρο “leasing αυτοκινήτου” εννοούμε τη διαδικασία χρονομίσθωσης ενός μεταχειρισμένου ή καινούργιου οχήματος, που συνοδεύεται από επιπρόσθετες παροχές και μπορεί -ή και όχι- να καταλήξει στην αγορά του αυτοκινήτου. 

 

Insight Tip: Το instacar leasing οχημάτων ανατρέπει τα δεδομένα του παραπάνω ορισμού, καθώς ο στόλος των instacar μπορεί να περιλαμβάνει ολοκαινούργια μοντέλα αυτοκινήτων, ωστόσο, ακόμα και τα μεταχειρισμένα του είναι τόσο … fit ώστε οριακά εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή. Έτσι, ξεκινάς για leasing μεταχειρισμένου και καταλήγεις, χωρίς να το καταλάβεις, με ένα σχεδόν ολοκαίνουργιο αμάξι. 

Πώς λειτουργεί το leasing;

Το leasing αυτοκινήτου λειτουργεί ως εξής: επιλέγεις το αυτοκίνητο της προτίμησής σου, υποβάλλεις τα στοιχεία σου και ακολουθεί ένας τυπικός, οικονομικός έλεγχος, χωρίς εμπλοκή τραπεζών όπως στο παραδοσιακό leasing. Με την ολοκλήρωση του ελέγχου αυτού, παραλαμβάνεις το αυτοκίνητό σου έναντι μιας προκαταβολής (η οποία συνήθως αγγίζει το 20%-25% της αξίας του οχήματος) και του μηνιαίου μισθώματος, το οποίο καθορίζεται από τον τύπο του αυτοκινήτου και το εκάστοτε μοντέλο. Παράλληλα, απαλλάσσεσαι από πάγια έξοδα, όπως η ασφάλεια αυτοκινήτου, τα τέλη κυκλοφορίας, το ΚΤΕΟ, η αλλαγή ελαστικών και τα service, ενώ όταν το leasing αφορά σε επαγγελματίες, τα μισθώματα εντάσσονται και στα έξοδα της επιχείρησης, λειτουργώντας ως μέσο φοροαπαλλαγής. Στο τέλος της συμφωνημένης περιόδου μίσθωσης, το αυτοκίνητο μπορεί να εξαγοραστεί και να περάσει στην κυριότητά σου ή και όχι, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες σου.

Πώς λειτουργεί το instacar leasing αυτοκινήτου;

Το instacar leasing αυτοκινήτου προχωρά πολλά βήματα παραπέρα και εξελίσσει την έννοια του παραδοσιακού leasing, καθώς παράλληλα με τις συνήθεις παροχές, εγκαινιάζει το leasing χωρίς προκαταβολή και το τέλος της γραφειοκρατίας. Οι διαδικασίες είναι τάχιστες κι η εμπλοκή τραπεζών ανύπαρκτη. Έτσι, σου επιτρέπει να μισθώσεις το αυτοκίνητό σου για οποιοδήποτε χρονικό διάστημα εσύ επιθυμείς, αλλά και να το επιστρέψεις οποτεδήποτε το επιθυμείς, εφόσον αλλάξουν οι συνθήκες της ζωής σου, και να προχωρήσεις στο επόμενο instacar-αυτοκίνητο αντικατάστασης ή και να λήξεις τη μίσθωση οριστικά. Έτσι, το instacar, με τα οφέλη που εξασφαλίζει για σένα, “νικά” ξεκάθαρα το παραδοσιακό leasing. Άραγε θα κάνει το ίδιο και με τη χρηματοδότηση;

Τι είναι η χρηματοδότηση αυτοκινήτου;

Η χρηματοδότηση αυτοκινήτου είναι, στην ουσία, η λήψη ενός καταναλωτικού δανείου για την αγορά ενός καινούργιου ή μεταχειρισμένου οχήματος. Το δάνειο αυτό μπορεί να δοθεί από κάποια τράπεζα, ενώ πλέον σύνηθες φαινόμενο αποτελεί η συνεργασία των εμπόρων αυτοκινήτων με μια τράπεζα χρηματοδότησης αυτοκινήτου (BMW Financial Services, Volkswagen Financial Services, Fiat Credit κτλ.), καθώς οι χρηματοπιστωτικοί αυτοί οργανισμοί προσφέρουν συνήθως καλύτερους όρους και επιτόκια.

χρηματοδότηση αυτοκινήτου

Πώς λειτουργεί η χρηματοδότηση αυτοκινήτου;

Η χρηματοδότηση αυτοκινήτου οδηγεί ουσιαστικά στην αγορά του. Για τον σκοπό αυτό, δρομολογείται ένα δάνειο, για το οποίο οφείλουν να κατατεθούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και το οποίο πρέπει φυσικά να εγκριθεί στο τέλος. Οι διαδικασίες αυτές, πέρα από χρονοβόρες, συνεπάγονται και κάποια επιπλέον έξοδα (πχ. έξοδα φακέλου για το δάνειο), ενώ δεν αποκλείεται να απαιτηθεί η προσθήκη κάποιου εγγυητή, σε περίπτωση που δεν πληρούνται οι εκάστοτε προϋποθέσεις λήψης του δανείου. Εφόσον δεν ανακύψει κάποιο πρόβλημα στο κομμάτι αυτό και αφού δοθεί μια προκαταβολή, εν συνεχεία, οι δόσεις του δανείου καταβάλλονται με ένα σταθερό (ή και μη, ανάλογα με τη σχετική συμφωνία) πλάνο, έως την αποπληρωμή του συνολικού ποσού, επαυξημένες με το αντίστοιχο επιτόκιο (συνήθως της τάξης του 10%-11%).   

Χρηματοδότηση αυτοκινήτου ή instacar leasing; Τι συμφέρει περισσότερο τελικά;

Το instacar leasing οχημάτων έχει φέρει νέο αέρα στην απόκτηση αυτοκινήτου. Ξεπερνώντας το κλασικό leasing, έχει περάσει μπροστά κι από τη χρηματοδότηση, αποτελώντας έναν από τους πιο συμφέροντες και σύγχρονους τρόπους απόκτησης αυτοκινήτου. Κι αν αυτό δεν έγινε απόλυτα αντιληπτό από τα παραπάνω, δες μαζεμένα και συγκεντρωμένα τα οφέλη του instacar έναντι της χρηματοδότησης αυτοκινήτου για να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα:

 

ΟΦΕΛΗ

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

INSTACAR LEASING

Γραφειοκρατία

Χ

Εμπλοκή τραπεζών

Χ

Προκαταβολή

Χ

Ευελιξία στη διάρκεια μίσθωσης του οχήματος

Χ

Αυτοκίνητο αντικατάστασης σε περίπτωση μεταβολής των συνθηκών

Χ

Έξτρα παροχές (service, τέλη κυκλοφορίας κτλ.)

Χ

Εν κατακλείδι…

Αν θέλεις, λοιπόν, να αποκτήσεις το αυτοκίνητό σου με τους δικούς σου όρους, αν αναζητάς ευελιξία στις διαρκώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της καθημερινότητάς σου κι αν ψάχνεις εμπιστοσύνη, φερεγγυότητα και όχι κρυφά έξοδα και απροσδόκητες χρεώσεις, στο instacar θα βρεις όλα όσα αναζητάς καθώς και το αυτοκίνητο, που καλύπτει τις ανάγκες σου. 

Και για εσένα, που είσαι οπτικοακουστικός τύπος ή θέλεις μία ακόμη επεξήγηση, δες και το βίντεο του CarBoldie. Θα σε κατατοπίσει πλήρως!

 

 

Τελευταίαάρθρα.