Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

τα καλύτερα αυτοκίνητα leasing instacar νέοι οδηγοί

Τα καλύτερα αυτοκίνητα για νέους οδηγούς

ansamothrakis

Μόλις απέκτησες την άδεια οδήγησης αυτοκινήτου και μάλλον είναι η στιγμή που ανακαλύπτεις πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα… Πέρα από το άγχος του πρωτάρη στο τιμόνι, έχεις και το άγχος της σωστής επιλογής του πρώτο σου αυτοκινήτου. 

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Βγάλε από τη λίστα σου τις παρακάτω κατηγορίες που πιθανώς τριγυρίζουν στο μυαλό σου. Τα μεγάλα οχήματα τύπου SUV καλό θα ήταν να τα αποκλείσεις (έχεις κρεβάτι εάν θέλεις να ξαπλώσεις), όπως και τα "αλά fast and furious" (εκτός εάν πηγαίνεις για καφέ και κουβαλάς κι ένα βενζινάδικο μαζί σου).

Ως νέος οδηγός χρειάζεται να κινείσαι στον δρόμο άνετα, με ασφάλεια και χωρίς να φοβάσαι πως η οποιαδήποτε γρατζουνιά θα σου στοιχίσει το μηνιάτικό σου.

(instacar hint: κάθε αυτοκίνητο του στόλου μας έχει μικτή ασφάλεια, που σημαίνει πως ό,τι και να γίνει δε θα πληρώσεις κάτι)

Αφού φτάσαμε ως εδώ καλό θα ήταν να απαντήσουμε και στο βασικό ερώτημα που απασχολεί κάθε νέο οδηγό, καινούργιο ή μεταχειρισμένο; Η απάντηση είναι προφανής... καινούργιο ή σαν καινούργιο! Μέχρι να αποκτήσεις την απαραίτητη οδηγική εμπειρία, χρειάζεσαι ένα αυτοκίνητο, το οποίο θα έχει συστήματα ασφαλείας που θα σε προστατεύουν και θα κάνουν την οδήγηση ευκολότερη.  

Extra Tip:

Ξέρουμε ότι η αγορά καινούργιου αυτοκινήτου είναι δύσκολο σενάριο #einai_polla_ta_lefta_Ari, μην απογοητεύεσαι όμως. Τα βήματα είναι απλά :

 

1) Μπαίνεις instacar.gr

2) Διαλέγεις ένα από τα #instacar μας

3) Ανεβάζεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά

4) Πας για καφέ με την παρέα σου και το καινούργιο σου instacar

 

Ούτε κρυφές χρεώσεις, ούτε τεράστιες προκαταβολές και problem solved…

Έχοντας λοιπόν ως βασικά κριτήρια τη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, τελευταία συστήματα ασφαλείας αλλά κι ελαφρύ τιμόνι για τα χεράκια σου, σου παρουσιάζουμε τη λίστα με τα Top 8 (+1 Bonus) αυτοκίνητα για νέους οδηγούς:

 

1. Fiat 500

αυτοκίνητα για νέους οδηγούς

Αν “κολλάς” πολύ στην εμφάνιση, ένας από τους βασικούς λόγους για να το αποκτήσεις είναι ο αυτονόητος. Το ρετρό Fiat 500 κερδίζει τις εντυπώσεις, με την απαράμιλλη ιταλική φινέτσα να είναι εμφανής σε κάθε σημείο του σχεδιασμού του, τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό του αμαξώματος. To νέο Fiat 500 έρχεται με ήπιο υβριδικό σύστημα  απαλλάσσοντάς σε από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας και προσφέροντας οδήγηση πιο φιλική προς το περιβάλλον εκπέμποντας έως και 30% λιγότερο CO2 και φυσικά πιο οικονομική. Παράλληλα, είναι εύκολο στην οδήγηση, ευέλικτο και με τις κατάλληλες διαστάσεις για να παρκάρεις άνετα και χωρίς άγχος, το συγκεκριμένο μοντέλο μειονεκτεί μόνο στη χωρητικότητά του. Θα μπορούσε να είναι και πιο ευρύχωρο. Έχει, παρόλα αυτά, αρκετά ικανοποιητικούς χώρους και εξακολουθεί να παραμένει το ιστορικό Fiat 500. Επομένως, μην το σκέφτεσαι και πολύ!
 


Για ακόμα πιο οικονομική μετακίνηση το Fiat 500 κυκλοφορεί και ηλεκτρίζει στην ηλεκτροκίνητη έκδοσή του. Το σύντομο, αλλά χορταστικό video review μας για το Fiat 500 Icon Cabrio θα σου δώσει μια πλήρη εικόνα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά και τις επιδόσεις του, όσο και για τους εσωτερικούς του χώρους. Βρες εδώ το ηλεκτρικό 500ράκι και πάρε άμεσα προσφορά!




Fiat 500 ηλεκτρικό
 

Μοντέλο Δύναμη κινητήρα Μέγιστη ταχύτητα Καύσιμο Κατανάλωση στην πόλη Κατανάλωση στην Εθνική Συνδυασμένος Κύκλος
Fiat 500 1.2 69 ίπποι 163χλμ/ώρα Βενζίνη 5,6 λτ/ 100 χλμ 4,4λτ/100 χλμ 4,7 λτ/100χλμ
Fiat 500 1.3 MultiJet 95 ίπποι 188 χλμ/ώρα Πετρέλαιο 5,6 λτ/100 χλμ 3,5 λτ/100 χλμ 4,2 λτ/100 χλμ
Fiat 500 1.4 MultiAir 135 ίπποι - Βενζίνη 5,6 λτ/100 χλμ 7,1 λτ/100 χλμ 7,8 λτ/100 χλμ

 

2. Toyota Yaris Hybrid

αυτοκίνητα για νέους οδηγούς

Ένα από τα πιο αξιόπιστα και θρυλικά αμάξια, καθώς και μία από τις κορυφαίες επιλογές πρώτου αυτοκινήτου, το Toyota Yaris έγινε υβριδικό προσθέτοντας στα ήδη υπάρχοντα πλεονεκτήματά του, τη μείωση του περιβαντολογικού του αποτυπώματος

Σχετικά ακριβότερο από άλλα της κατηγορίας του, η μικτή κατανάλωση καυσίμου του ωστόσο ανέρχεται στα 3,5 λίτρα ανά 100 χιλιόμετρα, γλιτώνοντάς σε από τις συχνές στάσεις στα πρατήρια ανεφοδιασμού. Προσφέρει, άνεση και χωρητικότητα που παραπέμπουν σε μεγαλύτερη κατηγορία, ενώ η αποδεδειγμένη ανθεκτικότητα του θα κρατήσει τυχούσες φθορές και συνεργεία μακριά σου για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Ο σχεδιασμός του Yaris πάει κόντρα στην τάση της εποχής που θέλει τα καινούργια μοντέλα να μεγαλώνουν σε διαστάσεις. Συνεχίζει να έχει το ιδανικό μέγεθος τόσο για να κάνει άνετες τις μετακινήσεις σου μέσα στην πόλη, όσο και να μη σε περιορίζει για τις εξορμήσεις σου στην επαρχία. Αποτελεί έναν ιδανικό συνδυασμό που είναι δύσκολο να χάσει! Για περισσότερα δες το review του Toyota Yaris

Βρες εδώ το θρυλικό Toyota Yaris με τον μήνα και απόκτησέ το εύκολα με instacar leasing.

 

Μοντέλο Δύναμη κινητήρα Μέγιστη ταχύτητα Καύσιμο Κατανάλωση στην πόλη Κατανάλωση στην Εθνική Συνδυασμένος Κύκλος
Toyota Yaris 1.0 69 ίπποι 155 χλμ/ώρα Βενζίνη 6,4 λτ/100χλμ 4,9 λτ/100χλμ 5,4 λτ/100χλμ
Toyota Yaris 1.5 Hybrid CVT 91 ίπποι 175 χλμ/ ώρα Βενζίνη 3,1 λτ/100χλμ 3,5 λτ/100χλμ 3,5 λτ/100χλμ

 

3. Kia Picanto 

αυτοκίνητα για νέους οδηγούς

Αναμφίβολα ένα από τα πιο σπορ και νεανικά μοντέλα, το Kia Picanto διαθέτει κι αυτό το κοινό του, ειδικά ανάμεσα σε νέους οδηγούς που το ξεχωρίζουν χάρη στην πληθώρα συστημάτων και λειτουργιών που είναι διαθέσιμα ακόμα και στη βασική του έκδοση. Ευέλικτο, με καλή υποβοήθηση στο τιμόνι, ελαφρύ συμπλέκτη, ομαλή αλλαγή ταχυτήτων, σταθερό και με χαμηλά λειτουργικά έξοδα θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει το πρώτο σου αυτοκίνητο!

Σίγουρα, η οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου σε συνδυασμό με την ευελιξία του το κάνουν να είναι να ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα για πρωτάρηδες! Αν ανήκεις λοιπόν στην κατηγορία των νέων οδηγών, θα σου λέγαμε να ρίξεις μια ματιά εδώ.

 

Μοντέλο Δύναμη κινητήρα Μέγιστη ταχύτητα Καύσιμο Κατανάλωση στην πόλη Κατανάλωση στην Εθνική Συνδυασμένος Κύκλος
Kia Picanto 1.0 ISG 67 ίπποι 161 χλμ/ώρα Βενζίνη 5,3 λτ/100 χλμ 3,6 λτ/100 χλμ 4,2 λτ/100 χλμ
Κia Picanto 1.2 84 ίπποι 173 χλμ/ώρα Βενζίνη 5,9 λτ/100 χλμ 3,8 λτ/100 χλμ 4,6 λτ/100 χλμ
Kia Picanto 1.0 T-GDi 100 ίπποι 180 χλμ/ώρα Βενζίνη 5,6 λτ/100 χλμ 4.0 λτ/100 χλμ 4,5 λτ/100 χλμ

 

4. Volkswagen Polo

αυτοκίνητα για νέους οδηγούς

Μία από τις πιο προσιτές επιλογές που θα σε εντάξουν στην οικογένεια της Volkswagen (η οποία προφανώς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις), το Volkswagen Polo ξεχωρίζει για την αξιοπιστία, την οικονομία καυσίμου αλλά, αν θέλεις να “βλέπεις” μακριά, και τη μεταπωλητική του αξία. Εξοπλισμένο με όλα τα απαραίτητα συστήματα ασφαλείας και υποβοήθησης του οδηγού, όπως το σύστημα Travel Assist που εξασφαλίζει αυτόνομη οδήγηση συνδυάζοντας τις λειτουργίες Cruise Control και Lane Assist, το Volkswagen Polo θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο στον δρόμο.  


Μπορεί να μην είναι το πιο ευέλικτο αυτοκίνητο για νέους οδηγούς κατά τη διάρκεια του παρκαρίσματος, αλλά η έκδοση με την κάμερα οπισθοπορείας σίγουρα θα αποτελέσει τον καλύτερο σύμμαχό σου, χωρίς να φοβάσαι τα αδιάκριτα βλέμματα!

Αν σε ενδιαφέρει κι η εμφάνιση, τότε να ξέρεις πως το ευρύχωρο εσωτερικό του με το Infotainment σύστημα κερδίζει τα βλέμματα, μιας κι ο εντυπωσιακός LED φωτισμός του προσθέτει μια πιο διαστημική αίσθηση, ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Μοντέλο Δύναμη κινητήρα Μέγιστη ταχύτητα Καύσιμο Κατανάλωση στην πόλη Κατανάλωση στην Εθνική Συνδυασμένος Κύκλος
Volkswagen Polo 1.0 TSI 95 ίπποι 187 χλμ/ώρα Βενζίνη 5.3 λτ/100 χλμ 4.1 λτ/100 χλμ 4.6 λτ/100 χλμ
Volkswagen Polo 1.6 TDI 95 ίπποι 185 χλμ/ώρα Πετρέλαιο 4.4 λτ/100 χλμ 3.6 λτ/100 χλμ 3.6 λτ/100 χλμ
Volkswagen Polo 1.0 TSΙ 115 ίπποι 200 χλμ/ώρα Βενζίνη 5.7 λτ/100 χλμ 4.0 λτ/100 χλμ 4.6 λτ/100 χλμ

 

5. Peugeot 108

αυτοκίνητα για νέους οδηγούς

Υπερτερώντας ελαφρώς σε εμφάνιση συγκριτικά με το Citroen C1, το οικονομικότερο σε σύγκριση με το Toyota Aygo, Peugeot 108 (να σημειωθεί πως και τα τρία μοντέλα παράγονται στο ίδιο εργοστάσιο και διαθέτουν τον ίδιο κινητήρα) είναι ένα από τα μικρότερα στην κατηγορία του, γεγονός που καθιστά την οδήγηση του μέσα στην πόλη ευκολότερη και το παρκάρισμα λιγότερο αγχωτικό. To τιμόνι είναι καλά ζυγισμένο προσφέροντας ευχάριστη αίσθηση στα χέρια του οδηγού, ενώ παράλληλα ο μικρός κύκλος στροφής του καθιστά την οδήγησή του ακόμα πιο απολαυστική. Αν κι οι εσωτερικοί του χώροι είναι περιορισμένοι, είναι ικανοποιητικοί αναλογικά με το μέγεθος του, ενώ η αξιοπιστία του θεωρείται αποδεδειγμένη.

Μοντέλο Δύναμη κινητήρα Μέγιστη ταχύτητα Καύσιμο Κατανάλωση στην πόλη Κατανάλωση στην Εθνική Συνδυασμένος Κύκλος
Peugeot 108 1.0i 72 ίπποι 159 χλμ/ώρα Βενζίνη - - 4.9 λτ/100 χλμ

 

 

6. Peugeot 208

αυτοκίνητα για νέους οδηγούς

Αν πάλι ψάχνεις κάτι λίγο μεγαλύτερο, το μοντέλο 208 της Peugeot θα σε κερδίσει όχι μόνο με την οδηγική του συμπεριφορά και τους άνετους εσωτερικούς χώρους του, αλλά και με την εμφάνισή του. Το ιδιαίτερο εξωτερικό του design με τον Led φωτισμό δεν αφήνει το Peugeot 208 να περάσει απαρατήρητο στον δρόμο. Εξάλλου, δεν βγήκε τυχαία αυτοκίνητο της χρονιάς για το 2020 στην Ευρώπη

To μικρό σε διάμετρο τιμόνι του βοηθάει στην οδήγηση, προσφέροντας παράλληλα καλή ορατότητα στον ψηφιακό πίνακα οργάνων για να έχεις πάντα τον έλεγχο της κατάστασης του οχήματος. Η πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης κάνει την οδήγηση παιχνιδάκι και σε κάνει να φαίνεσαι ένας έμπειρος οδηγός, ακόμα κι αν είσαι καινούργιος στο τιμόνι.

 

Μοντέλο Δύναμη κινητήρα Μέγιστη ταχύτητα Καύσιμο Κατανάλωση στην πόλη Κατανάλωση στην Εθνική Συνδυασμένος Κύκλος
Peugeot 208 1.2 PureTech 100 ίπποι - Βενζίνη 4,8 λτ/100 χλμ 3,7 λτ/100 χλμ 4,1 λτ/100 χλμ
Peugeot 208 GT-Line 1.5 BlueHDi 100 ίπποι - Πετρέλαιο 6 λτ/100 χλμ 4,5 λτ/100 χλμ 5,1 λτ/ 100 χλμ


Διαθέσιμο σε πολλές εκδόσεις και με ποικίλες δυνατότητες εξατομίκευσης ανάλογα με το βαλάντιό σου, το Peugeot 208 έχει όλα όσα ψάχνεις: ασφάλεια, σταθερότητα, άνεση, ευελιξία αλλά και το “look” που ονειρεύεσαι για το πρώτο σου αυτοκίνητο.

 

 

7. Opel Corsa

αυτοκίνητα για νέους οδηγούς

Ακόμη μία επιλογή, αρκετά κοντά σχεδιαστικά με το Peugeot 208, ενώ παράλληλα μοιράζονται τα ίδια μηχανικά μέρη και το ίδιο πάτωμα, είναι το Opel Corsa. Ένα αυτοκίνητο που προσφέρει ένα απόλυτα επαρκές σύστημα ασφάλειας, καλή αίσθηση ελέγχου, είναι ευχάριστο οδηγικά και προσιτό.

To νέο Opel Corsa μπορεί να μην είναι πλέον τόσο μικρό, όσο οι προκάτοχοι του, όμως αυτό σημαίνει ότι είναι πιο άνετο για τα ταξίδιά σου! Στις μεγαλύτερες εκδόσεις του θα βρεις και συστήματα υποβοήθησης όπως Cruise Control, ανίχνευσης πεζών, αυτόματο περιοριστή ταχύτητας, ειδοποίηση κόπωσης οδηγού, συστήματα ultra βοηθητικά στα πρώτα σου “βήματα” ως νέος οδηγός.

Μοντέλο Δύναμη κινητήρα Μέγιστη ταχύτητα Καύσιμο Κατανάλωση στην πόλη Κατανάλωση στην Εθνική Συνδυασμένος Κύκλος
Οpel Corsa 1.2 75 ίπποι 174 χλμ/ώρα Βενζίνη 4,9 λτ/100 χλμ 3,7 λτ/100 χλμ 4,1 λτ/100 χλμ
Opel Corsa 1.2 Τούρμπο Αυτόματο 100 ίπποι 188 χλμ/ώρα Βενζίνη 5,1 λτ/100 χλμ 5,1 λτ/100 χλμ 4,4 λτ/100 χλμ

 

8. Fiat Panda

Fiat Panda

Πάντα σταθερό στις προτιμήσεις των νέων οδηγών το Fiat Panda, κι όχι άδικα! Ένα από τα αξιόπιστα, οικονομικά κι εύκολα στην οδήγηση και το παρκάρισμα αυτοκίνητο της κατηγορίας του! Η εμφάνισή του μπορεί να μην είναι το δυνατό του σημείο, μιας κι η ίδια η Fiat δεν επενδύει τόσο σε αυτό το χαρακτηριστικό, αν αναλογιστούμε ότι από το 1980 που παράγεται, η εξωτερική του εμφάνιση έχει αλλάξει μόνο τρεις φορές. Η πρακτικότητα λοιπόν είναι το ατού του Fiat Panda που πραγματικά μπορεί να σε πάει παντού, ειδικά αν επιλέξεις την Cross έκδοση.

 

Μοντέλο Δύναμη κινητήρα Μέγιστη ταχύτητα Καύσιμο Κατανάλωση στην πόλη Κατανάλωση στην Εθνική Συνδυασμένος Κύκλος
Fiat Panda 1.2 69 ίπποι 155 χλμ/ώρα Βενζίνη 7,3 λτ/100 χλμ 5,2 λτ/100 χλμ 6,0 λτ/100 χλμ
Fiat Panda 0.9 MultiAir CNG 70 ίπποι 162 χλμ/ώρα Φυσικό αέριο/Βενζίνη 6,8 λτ/100 χλμ 4,8 λτ/100 χλμ 5,5 λτ/100 χλμ
Fiat Panda 1.2 Easy Power 69 ίπποι 164 χλμ/ώρα Βενζίνη / LPG 7,1 λτ/100 χλμ 6,6 λτ/100 χλμ 5,2 λτ/100 χλμ

 

Στα Bonus: Aν είσαι νέος οδηγός, αλλά και νέος επαγγελματίας, τότε το επαγγελματικό Fiat Panda Van είναι ό,τι πρέπει για σένα! 

 

9. Bonus: Citroen Ami

Citroen Ami

 

Τώρα αν είσαι πολύ νέος οδηγός, αλλά όταν λέμε πολύ νέος εννοούμε από 16 ετών κι άνω και χωρίς άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, έχουμε για σένα το ηλεκτροκίνητο Citroen Ami! To Citroen Ami βασικά είναι ένα όχημα μικροκινητικότητας που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες μετακίνησής σου εντός του αστικού ιστού. Σίγουρα δεν είναι για πολύ μεγάλες αποστάσεις, μιας και διαθέτει αυτονομία 75 χλμ, αλλά στα καλά νέα έχουμε ότι φορτίζει σε μόλις 3 ώρες σε απλή οικιακή πρίζα. Με τελική του ταχύτητα στα 45 χλμ/ώρα σίγουρα δε θα έχεις να φοβάσαι αν ξεπέρασες το όριο ταχύτητας! Δεν είσαι σίγουρος/η αν θέλεις να επενδύσεις σε ένα όχημα μικροκινητικότητας; Με το ευέλικτο instacar leasing μπορείς να μισθώσεις το Citroen Ami , χωρίς προκαταβολή, χωρίς την εμπλοκή τραπεζών και χωρίς δεσμεύσεις, ενώ παράλληλα μπορείς να το αλλάξεις χωρίς επιπλέον χρέωση, με μία απλή ενημέρωση 30 ημέρες πριν.  

 

Μοντέλο Δύναμη κινητήρα Μέγιστη ταχύτητα Καύσιμο Κατανάλωση Ενέργειας
Citroen Ami 8 ίπποι 45 χλμ/ώρα - 8kWh/100 χλμ


Είσαι νέος οδηγός κι αναρωτιέσαι αν μπορείς να μισθώσεις αυτοκίνητο; Με το instacar σίγουρα μπορείς! Απλώς, εάν έχεις την άδεια οδήγησης για λιγότερο από 1 χρόνο και δεν έχεις συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας σου θα χρειαστεί να καταβάλεις επιπλέον το ποσό των 15€ + ΦΠΑ/μήνα, ως επασφάλιστρο.

Τελευταίαάρθρα.