Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

ασφαλέστερα αυτοκίνητα

Tα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που μπορείς να αποκτήσεις

dtogias

Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια!


Η ανθρώπινη ζωή δεν κοστολογείται και το σίγουρο είναι πως όταν ψάχνουμε για το επόμενό μας αυτοκίνητο, μελετάμε πολύ τον τομέα της ασφάλειας. Εκτός από την ασφάλεια που παρέχει το αμάξωμα ενός αυτοκινήτου σε περίπτωση πρόσκρουσης, πλέον στην εξίσωση προστίθενται και όλα εκείνα να ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας, τα οποία έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια, να μειώσουν δραματικά τα ατυχήματα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο EuroNCAP, είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός, ο οποίος φροντίζει εδώ και περίπου 30 χρόνια, να δοκιμάζει όλα τα νέα μοντέλα που βγαίνουν στην αγορά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως τη χρονιά που μας πέρασε, κανένα αυτοκίνητο από αυτά που έλαβαν μέρος στις δοκιμές ασφαλείας, δεν έλαβε βαθμολογία κάτω από 4 αστέρια. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στην ιστορία του οργανισμού, πράγμα που σημαίνει ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες επενδύουν συνεχώς στην βελτίωση αυτού του τόσο σημαντικού τομέα.



Οι καλύτεροι της τάξης!

 


Οι τέσσερις βασικοί πυλώνες έρευνας του οργανισμού, είναι οι παρακάτω και στη συνέχεια μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα. Προστασία ενηλίκων, προστασία παιδιών, προστασία πεζών και ποδηλάτων και τέλος, αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα αφορούν μοντέλα που παρουσιάστηκαν μέσα στη χρονιά που μας πέρασε.

Φυσικά, αυτοκίνητα σαν αυτά που έλαβαν υψηλή βαθμολογία, μπορείτε να τα βρείτε στον στόλο μας, ο οποίος συνεχώς ανανεώνεται και μεγαλώνει.

Προστασία ενηλίκων


Ειδικό test για την προστασία του αυχένα, δύο μετωπικά και δύο πλευρικά crash tests πραγματοποιεί ο οργανισμός EuroNCAP, με σκοπό να βαθμολογήσει την επίδοση των αυτοκινήτων. Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι μάλιστα και η παλαιότερη του EuroNCAP.

Τα 5 ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην προστασία ενηλίκων:

Προστασία παιδιών


Με ένα μπροστινό και ένα πλαϊνό crash test αλλά και με την ευκολία τοποθέτησης παιδικού καθίσματος, ο EuroNCAP πραγματοποιεί ένα από τα σημαντικότερα test, καθώς αφορά την προστασία των παιδιών. 

Τα 5 ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην προστασία παιδιών:

Προστασία πεζών και ποδηλατών


Μεγάλη βαρύτητα έχουν δώσει τα τελευταία χρόνια οι κατασκευάστριες εταιρείες, στο πόσο ένα μοντέλο προστατεύει πεζούς και ποδηλάτες σε περίπτωση σύγκρουσης. Η ιδανική σχεδίαση για κάτι τέτοιο, έρχεται αντιμέτωπη με την αεροδυναμική, οπότε οι μελέτες που γίνονται για να εξελιχθεί ένα συνολικά ασφαλές όχημα, είναι αμέτρητες.

Τα 5 ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην προστασία πεζών και ποδηλατών:


Mercedes CLA: 91%
BMW Z4: 91%
BMW Σειρά 3: 87%
Toyota Corolla: 86%
Toyota RAV4: 85%

Αξιολόγηση συστημάτων ασφαλείας


Κάθε νέο μοντέλο που βγαίνει στην παραγωγή, διαθέτει μία μεγάλη λίστα συστημάτων προστασίας. Τα βασικά συστήματα που ο EuroNCAP αξιολογεί έχουν να κάνουν με την ειδοποίηση για αλλαγή λωρίδας, το σύστημα ειδοποίησης του ορίου ταχύτητας, το σύστημα αυτόματου φρεναρίσματος για αποφυγή σύγκρουσης, τη λειτουργία υπενθύμισης των ζωνών ασφαλείας και τέλος, την αποτελεσματική λειτουργία του ESP.

Τα 5 ασφαλέστερα αυτοκίνητα στην αξιολόγηση των συστημάτων ασφαλείας:


Tesla Model 3: 94%
Citroen C5 Aircross: 82%
VW T-Cross: 80%
Audi A1: 80%
SEAT Tarraco: 79%

Αυτά ήταν τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα, σύμφωνα με τα αυστηρά πρωτόκολλα, που ορίζει ο οργανισμός EuroNCAP. Φυσικά, πολλά από αυτά μπορείς να τα βρεις στο instacar με ευέλικτο leasing χωρίς προκαταβολή και χωρίς δεσμεύσεις και να κάνεις τις μετακινήσεις σου με απόλυτη ασφάλεια και ευελιξία. 

 

Τελευταίαάρθρα.