Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

bike

Αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου: πώς θα επιλέξεις το σωστό;

ansamothrakis

Τα e-bikes έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας, αποτελώντας ίσως την πιο hot τάση της εποχής. Θέλεις να κάνεις τις μετακινήσεις σου πραγματικά eco-friendly ή αναζητάς οικονομικούς τρόπους μεταφοράς; Ή πάλι μήπως τα latest trend συνήθως σε εκφράζουν και τα ακολουθείς anyway; Αν η αγορά ενός ηλεκτρικού ποδηλάτου είναι στα πλάνα σου, η ομάδα του instacar είναι δίπλα σου και θα σε βοηθήσει να βρεις το e-bike, που καλύπτει τις ανάγκες σου.

αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου instacar

Insight Tip: Βάλε στην άκρη τα πλάνα σου για αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου γιατί το instacar leasing ηλεκτρικών ποδηλάτων είναι γεγονός! Το instacar έγινε για χάρη σου και…instabike, ώστε να μπορείς να επιλέγεις το e-bike ή το e-scooter σου και να το κάνεις δικό σου με τον μήνα, χωρίς προκαταβολή, χωρίς δεσμεύσεις και με δωρεάν αλλαγή.  Αν δε θέλεις να το αποχωρηστείς βέβαια, μπορείς να το κάνεις για πάντα δικό σου εξαγοράζοντας το ανά πάσα στιγμή, πάντα με τη βοήθεια, την υποστήριξη και την εγγύηση του instateam.

Πώς λειτουργούν τα ηλεκτρικά ποδήλατα;

 

Ας πιάσουμε το πράγμα από την αρχή. Για να βρεις το ηλεκτρικό ποδήλατο που θα γίνει ο σύμμαχός σου στην καθημερινή “επικίνδυνη αποστολή” που ακούει στο όνομα “μετακινήσεις”, θα πρέπει να γνωρίζεις -έστω στο περίπου- πώς λειτουργούν τελοσπάντων αυτά τα ηλεκτρικά ποδήλατα! Πρόσθεσε, λοιπόν, στο συμβατικό ποδήλατο που ήδη ξέρεις, ένα μοτέρ και μια μπαταρία, τα οποία και θα πάρουν τη σκυτάλη εκεί που τα πόδια σου βγαίνουν “εκτός”. Κοινώς, το e-bike λειτουργεί και ως απλό ποδήλατο και ως ηλεκτροκίνητο μέσο. Κάνοντας πεντάλ χωρίς υποβοήθηση, το e-bike δε διαφέρει σε τίποτα από το συμβατικό ποδήλατο. Χρησιμοποιώντας την υποβοήθηση, ωστόσο, εσύ συνεχίζεις να κινείσαι και αποκτάς αυτόματα super-power και δύναμη αυξημένη έως και 400%!

 

Οδηγός αγοράς ηλεκτρικών ποδηλάτων: ποιο ηλεκτρικό ποδήλατο να πάρω;

 

Όπως για κάθε αγορά σου, αυτό που πρέπει αρχικά να προσδιορίσεις είναι οι ανάγκες σου. Ανάλογα με τον τρόπο και τη συχνότητα χρήσης, τις προσωπικές σου προτιμήσεις και φυσικά το budget σου, θα βρεις το μοντέλο εκείνο που θα μιλήσει στην καρδιά, αλλά και στο πορτοφόλι σου. Σε κάθε περίπτωση, ακολουθούν τα tips που θα κάνουν την απόφασή σου πολύ πιο εύκολη.

 

Τι είδους ποδήλατο θα επιλέξεις;

 

Τα ηλεκτρικά ποδήλατα διακρίνονται σε υποκατηγορίες, όπως ακριβώς και τα συμβατικά. Έτσι, τα city e-bikes είναι ιδανικά για μετακινήσεις εντός πόλεως, οι οποίες περιλαμβάνουν ενδεχομένως και μεταφορά ενός ελαφρού φορτίου. Από την άλλη, τα trekking ποδήλατα σε πάνε παντού, αφού είναι κατασκευασμένα και για χώμα και για άσφαλτο, ενώ τα touring ενδείκνυνται για άνετες βόλτες. Οι πιο δύσκολες διαδρομές εξυπηρετούνται από τα  υπέρ-ενισχυμένα ποδήλατα βουνού (eMTB). Τέλος, τα folding ηλεκτρικά ποδήλατα (αναδιπλούμενα) είναι η πλέον ευέλικτη εναλλακτική, αφού τα διπλώνεις και τα παίρνεις μαζί σου παντού, από το μετρό μέχρι το γραφείο! Έτσι, η επιλογή της κατάλληλης κατηγορίας θα επιτρέψει στο e-bike σου να ανταποκριθεί άψογα στις ανάγκες σου.

Η μπαταρία πρέπει να είναι σύμμαχός σου

bike_battery

Αν θέλεις να πας μακριά με τον ηλεκτροκίνητο φίλο σου χωρίς να κουραστείς, πρέπει να τσεκάρεις την αυτονομία του. Όσο περισσότερες οι βατώρες (Wh) της μπαταρίας, τόσο περισσότερο χρόνο θα αντέχει μακριά από την πρίζα και συνεπώς, τόσο περισσότερη υποβοήθηση θα έχεις από το e-bike σου. Ορισμένα μοντέλα έχουν μάλιστα διπλή μπαταρία ή ακόμη (σε πιο luxury μορφές), σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα ή την κίνηση σε κατηφορικό έδαφος, ανάλογο με των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Ακόμα, η εγγύηση της μπαταρίας είναι δείγμα της ποιότητάς της. Φρόντισε, λοιπόν, το ποδήλατό σου να συνοδεύεται από εγγύηση μπαταρίας, και μάλιστα τουλάχιστον διετή. Τέλος, ο χρόνος φόρτισης της μπαταρίας θα σου λύσει τα χέρια. Θα βρεις e-bikes που φορτίζουν σε 3 ώρες, άλλα που χρειάζονται 5 και άλλα που έχουν σύστημα ταχείας φόρτισης. Κάνε τις σχετικές συγκρίσεις χρόνου φόρτισης και αυτονομίας και η επιλογή, εφόσον το “έχεις” οικονομικά, θα είναι προφανής. 

Με τον κινητήρα τι θα κάνεις;

 

Είναι αυτονόητο πως όσο πιο μεγάλη είναι η ισχύς του ηλεκτροκινητήρα των e-bikes, τόσο καλύτερες είναι και οι επιδόσεις του. Από την άλλη, θα τον βρεις τοποθετημένο είτε στο μεσαίο τμήμα της πεταλιέρας, είτε στον πίσω (ή σπανιότερα) στον μπροστινό τροχό. Σε γενικές γραμμές, το μοτέρ στη μέση του ποδηλάτου ευνοεί περισσότερο την ισορροπία, ενώ παράλληλα διευκολύνει σε περίπτωση αλλαγής σαμπρέλας.

Βάλαμε φωτιά στα φρένα #not

 

Γενικά -και αν σκοπεύεις να κινείσαι με μεγάλες ταχύτητες ειδικά (σχετικά πάντα μιας και το όριο είναι στα 25 km/h)-, φρόντισε το ποδήλατό σου να έχει τα κατάλληλα φρένα που θα σου εξασφαλίσουν ασφαλείς μετακινήσεις και, ο μη γένοιτο, έγκαιρα φρεναρίσματα. 

Η εγγύηση αποτελεί…εγγύηση

 

Ένα e-bike που έρχεται πακέτο με μεγάλη εγγύηση είναι σίγουρο για το ποιόν του! Τσέκαρε, λοιπόν, τη διάρκειά της και σε κάθε περίπτωση, απόφυγε την αγορά ηλεκτρικού ποδηλάτου χωρίς τη συνοδεία μιας στοιχειώδους εγγύησης.

Τι γίνεται μετά την αγορά του ηλεκτρικού ποδηλάτου;

 

Με άλλα λόγια, καλά το αγόρασες, τι γίνεται, όμως, με το service και τα πιθανά ανταλλακτικά που μπορεί να σου χρειαστούν; Φρόντισε το μοντέλο σου να μπορεί να εξυπηρετηθεί από τα εκάστοτε συνεργεία και να υπάρχει πληθώρα ανταλλακτικών στην αγορά, ώστε αν τα χρειαστείς, να τα βρεις και πιο εύκολα και σε πιο ανταγωνιστικές τιμές.


Ωραία σου τα είπαμε και όντως θέλεις το κορυφαίο e-bike αλλά δε θέλεις και να ασχοληθείς με όλα αυτά; Η λύση είναι απλή και είναι μία: instacar ευέλικτο leasing και για e-bikes, χωρίς προκαταβολή και χωρίς δεσμεύσεις. Τόσο ευέλικτο όσο και ένα e-bike μέσα στην πόλη! Καιρός να γίνεις instarider!

 

Τελευταίαάρθρα.