Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

Λίμνη Τσιβλού_instacar

instaταξιδάκι: Λίμνη Τσιβλού 

Έρχεται τριήμερο Αγίου Πνεύματος και με τον καιρό να μην είναι όσο καλοκαιρινός όσο περιμέναμε, ώστε να ξεχυθούμε στις παραλίες, λέμε να ετοιμάσουμε εκδρομή προς λίμνη Τσιβλού, η οποία είναι λιγότερο από 200 χλμ μακριά από την Αθήνα, αλλά σε κάνει πραγματικά να αλλάξεις παραστάσεις, μιας και πρόκειται για ένα τοπίο που θυμίζει Αλπική όαση!

Πώς θα φτάσουμε εκεί;

λιμνη Τσιβλου instacar

Η διαδρομή έχει μεγάλο κομμάτι σε εθνική οδό οπότε από Αθήνα μπορείς να την προσεγγίσεις τόσο από Αττική οδό, όσο κι από τα Μέγαρα. Η διαδρομή όμως από ένα σημείο και μετά γίνεται ορεινή οπότε σίγουρα τα μέσα μεταφοράς δεν είναι μια καλή επιλογή. Εμείς για αυτοκίνητο επιλέγουμε το Jeep Renegade Longitude e-Hybrid!

Με τη συγκεκριμένη επιλογή εξασφαλίζεις και δύναμη και την επιλογή να βγεις λίγο εκτός ασφάλτου (πάντα με προσοχή!), αλλά κρατάς χαμηλά και την κατανάλωση. Για μια τέτοια εξόρμηση με το Jeep Renegade υπολογίζουμε ότι θα χρειαστείς περίπου 32 λίτρα μετ’ επιστροφής, ενώ τα διόδια είναι στα 15,80 αλέ ρετούρ!

Λίγα λόγια για τη λίμνη Τσιβλού

Η Λίμνη Τσιβλού έχει μια ιστορία τραγικής ειρωνείας να την ακολουθεί, μιας και ένα τόσο όμορφο τοπίο οφείλει την ύπαρξή του σε μια φονική κατολίσθηση το 1913. Αυτό αυτόματα την κάνει φυσική λίμνη κι είναι μία από τις νεότερες σε ηλικία στην Ευρώπη. Αυτό δεν της έχει επιτρέψει και την ιδιαίτερη ανάπτυξη υδροβιότοπου. Παρόλα αυτά μέσα στη λίμνη υπάρχουν ψάρια που ουσιαστικά παγιδεύτηκαν με την κατoλίσθηση.

Δραστηριότητες στη λίμνη

λίμνη Τσιβλού


Το περιβάλλον, όπως προαναφέραμε θυμίζει αρκετά αλπικό τοπίο κι αυτό δίνει ελευθερία για πληθώρα δραστηριοτήτων που μπορείς να κάνεις στην επίσκεψή σου. Από περπάτημα και ποδήλατο στη φύση, μέχρι κανό και SUP εντός λίμνης, κανένας δεν θα μείνει απογοητευμένος από τις επιλογές.

Στη λίμνη μπορείς και να κολυμπήσεις, αλλά είναι κάτι που δεν προτείνουμε μιας και υπάρχει απότομη αλλαγή του βάθους, το οποίο φτάνει στα 80 μέτρα.
 

Πού θα μείνεις

Tσιβλού instacar

Τα πιο κοντινά χωριά που μπορείς να βρεις είναι η Ζαρούχλα, η Περιστέρα κι η Αγία Βαρβάρα. Σε όλα από αυτά μπορείς να βρεις καταλύματα για να μείνεις, καθώς και αρκετά μαγαζιά για να δοκιμάσεις τοπικά πιάτα.

Αν βέβαια σου αρέσουν οι πιο extreme καταστάσεις, υπάρχει αρκετός κόσμος που επιλέγει τη λύση του camping για να ζήσει την πλήρη φυσιολατρική εμπειρία, μιας και τα περίχωρα της λίμνης ενδείκνυνται για τα κατασκηνωτές. Σε αυτή την περίπτωση εμείς θέλουμε να σου τονίσουμε ότι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή λόγω του ότι είναι δασική περιοχή και να φροντίσεις να μην αφήσεις πίσω σου σκουπίδια φεύγοντας από εκεί.

 

Μπάνιο στην Ακράτα

Η Ακράτα είναι ο πιο κοντινός μεγάλος οικισμός στη λίμνη, οπότε εκτός από ανεφοδιασμό για πράγματα που μπορείς να χρειαστείς εκεί, σου δίνει και μια καλή επιλογή για το μπάνιο σου στην επιστροφή από τη λίμνη ή να την επιλέξεις ως γενικότερο ορμητήριο με τη λίμνη Τσιβλού να είναι μια από τις διαδρομές που θα επιλέξεις να κάνεις από εκεί. 

 

Αν τελικά πας στη λίμνη και μαγευτείς από το τοπίο, περιμένουμε φωτογραφίες με το instacar σου ;)
 

Καλό #instaταξιδάκι! 

 

Τελευταίαάρθρα.