Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Mάθε τα πάντα για την αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων | instacar

Ηλεκτρικά αυτοκίνητα : αυτονομία 


Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα φαίνεται να έχουν γίνει το “talk of the town” τον τελευταίο καιρό. Οικονομικά στη συντήρηση, αλλά και στην κατανάλωσή τους, και απόλυτα εναρμονισμένα με το περιβάλλον, αποφεύγουν επιδεικτικά και με ύφος, ακόμα και τα τέλη κυκλοφορίας. Στον αντίποδα όλων αυτών, ωστόσο, η αυτονομία τους είναι ο βασικός προβληματισμός και το κύριο “αλλά” απέναντι στα πλεονεκτήματα που παρουσιάζουν. Εδώ στο instacar συγκεντρώσαμε τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μικρή αυτονομία, με μεγάλη αλλά και με την μεγαλύτερη αυτονομία, για εσένα που σου αρέσουν οι μεγάλες βόλτες και τα ταξίδια. Ξεκινώντας από το κέντρο της Αθήνας μέχρι πού θα φτάσεις με το ηλεκτρικό σου όχημα;

Citroen Ami Electric: μένουμε Αθήνα!

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το υπέροχα μικρό και “σκερτσόζικο” Citroen Ami Electric θεωρείται οριακά ένα instacar πόλης, μιας και δε χρειάζεται καν άδεια οδήγησης αυτοκινήτου, αλλά υπάγεται τυπικά στην κατηγορία των μοτοποδηλάτων. Έτσι, με μέγιστη ταχύτητά που αγγίζει τα 45 km, δε θα σου επιτρέψει “συναντήσεις” με δρόμους ταχείας κυκλοφορίας. Από την άλλη, με αυτονομία 75 km, θα σε αφήσει να βολτάρεις στους δρόμους της Αθήνας ανενόχλητα. Είτε θέλεις να κινηθείς βόρεια, προς Κηφισιά πλευρά για παράδειγμα, είτε πεθύμησες θάλασσα και κατευθύνεσαι προς Γλυφάδα, το Citroen Ami θα σε πάει στον προορισμό σου και θα σε γυρίσει στη βάση σου χωρίς καμιά στάση για επαναφόρτιση. Απέκτησε το πιο viral microcar ευέλικτο leasing από το instacar εδώ και κάνε τις αστικές σου μετακινήσεις πιο cool από ποτέ!



Opel Mokka-e: Από Αθήνα μέχρι Τρίκαλα

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το ηλεκτρικό SUV της Οpel, το Opel Mokka-e, εντυπωσιάζει τόσο σε εμφάνιση, όσο και σε αυτονομία. Διανύει, λοιπόν, εύκολα έως και 324 km, ενώ οι εξαιρετικές του επιδόσεις το έχουν κατατάξει ανάμεσα στα αγαπημένα e-αυτοκίνητα των καταναλωτών.

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Μεσολόγγι

 

Τρίκαλα

 

Καλαμάτα

 

Ερέτρια

 

Ραφήνα

 

Κόρινθο

 

 

Πες, για παράδειγμα, ότι ο προορισμός σου για σήμερα είναι τα όμορφα Τρίκαλα. Φορτίζεις το Opel Mokka-e GS Line σου και ξεκινάς χωρίς κανένα άγχος το ταξίδι σου. Κάνε μια στάση για καφεδάκι στην Αράχωβα ή ακόμα καλύτερα συνδύασε τη με μια επιμορφωτική επίσκεψη στους Δελφούς. Αν θες να “γεμίσεις” κι άλλες όμορφες εικόνες μπορείς να κάνεις και μια στάση στην Παύλιανη Φθιώτιδος, το μυστικό χωρίο που μοιάζει να είναι βγαλμένο από παραμύθι. Διασχίζοντας το φυσικό πάρκο στις πηγές του Αισώπου είμαστε σίγουροι πως θα συνεχίσεις το ταξίδι σου με άλλη διάθεση κι ενέργεια μετά απ’ αυτόν τον περίπατο. Αν πάλι δε θες να χάνεις χρόνο σε στάσεις, το τοπίο θα σε ανταμείψει φτάνοντας στον προορισμό σου. Το πρώτο πράγμα που θα σου τραβήξει την προσοχή μόλις φτάσεις στην πιο έξυπνη τεχνολογικά πόλη της Ελλάδας (aka Τρίκαλα), είναι ο ποταμός Ληθαίος, σήμα κατατεθέν των Τρικάλων. Είναι ο µοναδικός ποταμός στην Ελλάδα τέτοιας έκτασης και µήκους που χωρίζει τόσο όμορφα στα δύο τον αστικό ιστό μιας πόλης. Θα φτάσεις λοιπόν στα όμορφα Τρίκαλα, έχοντας απολαύσει αθόρυβα τα 324 km της διαδρομής, παρέα με τον ηλεκτροκίνητο φίλο σου. 

Kia e-Soul 136 PS: Σπάρτη σου ερχόμαστε!

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων
 

Το Kia e-Soul, στην έκδοση των 136 PS, έχει μέγιστη αυτονομία 276 km. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; 

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Αίγιο

 

Πάτρα

 

Σπάρτη

 

Λαύριο

 

Μαραθώνας

 

Χαλκίδα

 

 

Μπες, λοιπόν, στο instacar Kia e-Soul σου, βολέψου, βάλε μπρος και μην ανησυχείς για τίποτα. Το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο θα διανύσει τα 236 km μέχρι τη Σπάρτη χωρίς καμία δυσκολία, και θα είσαι στον προορισμό σου μέσα σε δυόμιση ώρες και κάτι. Από την άλλη, θα περάσεις τόσο κοντά από την Αρχαία Νεμέα. Είναι δυνατόν να μη ρίξεις μια ματιά στον συγκλονιστικό αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της; Εναλλακτικά βέβαια (ή και συμπληρωματικά, why not;) μπορείς να αφήσεις κατά μέρος το sightseeing και να καταλήξεις σε μια wine-tasting εμπειρία στα οινοποιεία της περιοχής. Στην περίπτωση αυτή, έχε το νου στο κρασί που θα καταναλώσεις. Το Kia e-soul σε περιμένει και έχεις διαδρομή μπροστά σου!

Kia e-Niro: από το κέντρο της Αθήνας στην Πρέβεζα!

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Η Kia, παράλληλα, έχει επενδύσει ακόμα παραπάνω στο κομμάτι της αυτονομίας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Αν, λοιπόν, το μέσο μεταφοράς σου ακούει στο όνομα Kia e-Niro, έχεις μπροστά σου τουλάχιστον 400 km απρόσκοπτης οδήγησης! Μέχρι πού μπορείς να πας δηλαδή;

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Πύργος

 

Πήλιο

 

Τρίκαλα

 

Πρέβεζα

 

Επίδαυρος

 

Τρίπολη

 

Αράχωβα

 

 

Αποφάσισες να αφήσεις την Αθήνα και να πας προς Πρέβεζα μεριά, για να θαυμάσεις το Ιόνιο και να κάνεις και μια βόλτα στην κοσμική Πάργα και τα γραφικά Σύβοτα; Σε 4 ώρες και 360 km θα είσαι εκεί. Και το καλύτερο; Χωρίς στάση για ενδιάμεση επαναφόρτιση! Στον δρόμο σου, και για να “σπάσεις” τη διαδρομή, το Μεσολόγγι είναι σίγουρα το spot σου! Είτε είσαι ρομαντική ψυχή και σε συναρπάζουν οι εικόνες της λιμνοθάλασσας με τις γαΐτες και τις αποβάθρες, είτε έχεις το μικρόβιο της ιστορίας και αναζητάς χώρους αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και μουσεία, το Μεσολόγγι δε θα σε απογοητεύσει. Αν πάλι ψάχνεις μια στάση απλά για “ανεφοδιασμό” (κοινώς για φαγητό), με τοπικές λιχουδιές όπως το ψητό χέλι, τα χάβαρα (όστρακα), το πετάλι (ο κέφαλος), η λίγδα (τσιπούρα παστή), και φυσικά το αυγοτάραχο, δεν υπάρχει καλύτερο μέρος για να σταματήσεις! 

Kia EV6 TITANIUM RWD LONG RANGE: Αθήνα - Γιάννενα και κάτι ψιλά

kia ev6

Πρωτεύουσα του νομού Ιωαννίνων (Γιάννενα ή Γιάννινα) με κρύους χειμώνες και συχνές βροχοπτώσεις, αφού βρίσκεται στην Ήπειρο. Με το KIA EV6, θα διανύσεις με άνεση τα 415 χιλιόμετρα διασχίζοντας τη Γέφυρα Ρίου-Αντιρίου. Πρόκειται για την πιο σύντομη διαδρομή. Έτσι, με την αυτονομία του EV6 να κυμαίνεται στα 504 χιλιόμετρα, θα σου μείνει και λίγη μπαταρία για μία αναγνωριστική βόλτα στην πόλη ή μέχρι να βρεις την ταβέρνα που θα σου κάνει το “κλικ” για να κάτσεις. Εμείς σου προτείνουμε να κατευθυνθείς προς τα Ζαγοροχώρια, που βρίσκονται βορειοανατολικά της πόλης των Ιωαννίνων (θα συναντήσεις τα πρώτα 20 χιλιόμετρα έξω από τα Γιάννενα). Πρόκειται για 46 χωριά σκορπισμένα ανάμεσα σε βουνά  γεμάτα από πεύκα και έλατα χτισμένα σε υψόμετρα που ποικίλουν από 500 έως 2.500 μέτρα. Η αθόρυβη λειτουργία του EV6 θα σου δώσει τη δυνατότητα να απολαύσεις στο μέγιστο τους ήχους της φύσης. 


BMW i3: από την Αθήνα ως την πανέμορφη Πύλο!

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το ηλεκτρικό μοντέλο της BMW, το BMW i3, θα σου εξασφαλίσει άνετες, ασφαλείς και στυλάτες μετακινήσεις, με τις προδιαγραφές και το design της BMW. Συγχρόνως, θα σου διασφαλίσει 300 km στον δρόμο χωρίς ανάγκη ανεφοδιασμού. 

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Γύθειο

 

Πύλος

 

Αγρίνιο

 

Λουτράκι

 

Άργος

 

Λιβαδειά

 

 

Η BMW i3 θα σε πάει, λοιπόν, στην Πύλο, αν μη τι άλλο, με στυλ! Διανύοντας τα 275 km μέχρι την πόλη της Μεσσηνίας, υπολόγισε πως θα περάσεις περίπου τρεισήμισι ώρες παρέα με το ηλεκτροκίνητό σου. Αν αυτό σου φαίνεται too much και αντέχεις να αποχωριστείς για λίγο το e-instacar σου, οι επιλογές για στάση είναι πολλές, μιας και στην πορεία σου πρόκειται να διασχίσεις κάθετα όλη την Πελοπόννησο. Από τον Ισθμό της Κορίνθου, αλλά και την Αρχαία Κόρινθο, μέχρι την Αρχαία Νεμέα και την Τρίπολη, όπου μπορείς να συνδυάσεις βόλτα, αξιοθέατα και φαγητό, τη Μεσσήνη και τη γειτονική παραλία Μπούκα, διαλέγεις και παίρνεις: ποιες λες να είναι οι στάσεις σου; Όποιες και να είναι, με το i3 η διαδρομή θα αξίζει. Βρες το εδώ με ευέλικτο leasing από το instacar και εξηλέκτρισε τις διαδρομές σου. 

Tesla Model 3 Long Range: Αθήνα-Θεσσαλονίκη με μία φόρτιση!

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Το premium ηλεκτρικό με την μεγαλύτερη αυτονομία, συγκριτικά με όσα έχουμε αναφέρει μέχρι στιγμής, δεν είναι άλλο από το Tesla Model 3 Long Range. Η συμβολή και η τεχνολογία της Tesla στην ηλεκτροκίνηση φυσικά και δε χρειάζεται συστάσεις. Αρκεί να σημειωθεί πως το Tesla Model 3 μπορεί να διανύσει έως και 580 km χωρίς ενδιάμεση φόρτιση!

 

ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ΑΠΛΗ ΜΕΤΑΒΑΣΗ

Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων για ΤΑΞΙΔΙ ΜΕΤ’ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

Βόλος

 

Γιάννενα

 

Θεσσαλονίκη

 

Ναύπλιο

 

Ναύπακτο

 

Δελφοί

 

 

Μπορούσες ποτέ να φανταστείς πως θα έκανες το ταξίδι πρωτεύουσα-συμπρωτεύουσα χωρίς στάση για επαναφόρτιση; Κι όμως, το Tesla Model 3 θα σε πάει στην όμορφη Θεσσαλονίκη μέσα σε πεντέμισι περίπου ώρες, διασχίζοντας χαλαρά τα 500 km της διαδρομής. Αν και το Tesla είναι άνετο και ευρύχωρο, αντέχεις άραγε σε τόσες ώρες συνεχόμενης οδήγησης; Σε περίπτωση που η απάντηση είναι αρνητική, μην ανησυχείς και μην προβληματίζεσαι καθόλου! Μπορείς να σταματήσεις στα Καμένα Βούρλα, να απολαύσεις τη γραφική τοποθεσία και αν έχεις χρόνο, να αναζωογονηθείς και στα ιαματικά λουτρά, ή να επιλέξεις το γραφικό Καραβόμυλο με τα εκπληκτικά του ταβερνάκια. Από την άλλη, αν το πρόγραμμα σού το επιτρέπει, κάνε μια λίγο μεγαλύτερη παράκαμψη (αφού με το Tesla σε “παίρνει”!) και επισκέψου τον Βόλο, όπου θα βολτάρεις δίπλα στη θάλασσα και θα μάθεις τι σημαίνει πραγματικά η λέξη “τσίπουράδικο”. Τέλος, αν θέλεις τη στάση σου πιο κοντά στον τελικό σου προορισμό, ο Πλαταμώνας είναι η ιδανική πρόταση. Εδώ θα βρεις και κάστρο και θέα και ωραίο φαγητό, 3 σε 1!

Πώς θα επιτύχεις τη μέγιστη αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων;

Οι παραπάνω επιδόσεις αφορούν ασφαλώς σε ιδανικές συνθήκες περιβάλλοντος και οδήγησης. Όπως ακριβώς και με την κατανάλωση καυσίμου, η αυτονομία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δεν προξενεί, λοιπόν, καμία εντύπωση το γεγονός πως η μπαταρία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων εξαντλείται πιο γρήγορα όταν η ταχύτητα του αυτοκινήτου είναι μεγάλη ή όταν η θέρμανση ή ο κλιματισμός βρίσκονται σε λειτουργία. Η απότομη οδήγηση, με τα βιαστικά φρεναρίσματα ή τη ξαφνική επιτάχυνση, και η χρήση των φώτων επιδρούν εξίσου στα επίπεδα της, ενώ παράλληλα, οι ακραίες καιρικές συνθήκες και οι δυνατοί άνεμοι επηρεάζουν άμεσα την αυτονομία. Τέλος, σε αντίθεση με τα συμβατικά οχήματα, η οδήγηση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου σε δρόμους ταχείας κυκλοφορίας (με μια μέση ταχύτητα της τάξης των 130 km-140 km/h) αποδεικνύεται πιο “δαπανηρή” από την οδήγηση εντός πόλεως, καθώς κατά τη διαδικασία επιβράδυνσης του αυτοκινήτου μέσα στην πόλη, η μπαταρία φορτίζεται με ανατροφοδότηση.


Tip για Αυτονομία ηλεκτρικών αυτοκινήτων: Η ιδανική στιγμή για να φορτίσεις το ηλεκτρικό σου αυτοκίνητο είναι όταν η μπαταρία του φτάσει στο 15%-20%!


Mε το instacar μπορείς να δοκιμάσεις την εμπειρία της ηλεκτροκίνισης και του ευέλικτου leasing χωρίς προκαταβολή, χωρίς εμπλοκή τραπεζών, γρήγορα και χωρίς δεσμεύσεις. Το instateam είναι εδώ για να σου λύσει κάθε απορία, αλλά και να σε βοηθήσει να επιλέξεις το κατάλληλο όχημα, ανάλογα με τις αναγκές σου! "Μπες στην πρίζα" με τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα του instacar. 

Τελευταίαάρθρα.