Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

επιστροφή στο σχολείο

Επιστροφή στο σχολείο - instacar edition

ansamothrakis

Το καλοκαιράκι σιγά - σιγά τελειώνει (δεν είμαστε απ’αυτούς που λένε καλό χειμώνα) και εσύ έχεις αρχίσει διστακτικά, να επανέρχεσαι στην καθημερινότητα. Γραφείο, δουλειά, μετακινήσεις, γυμναστήριο (ελπίζουμε να έχεις ξεκινήσει), σουπερ - μαρκετ κλπ. Έχεις, δηλαδή, ξεκινήσει το commuting (καθημερινή μετακίνηση από και προς τη δουλειά) και τις λοιπές μετακινήσεις με το αυτοκίνητό σου. Μήπως, όμως, χρειάζεται και αυτό ένα “ρετουσάρισμα”, όπως αυτό που πέτυχες με τις διακοπές σου; Είτε το άφησες πίσω, είτε δεν μπορείς να το αποχωριστείς και το πήρες μαζί σου, καλό θα ήταν να κάνεις κάποιες ενέργειες, για να το ετοιμάσεις για τη νέα σεζόν. Η ομάδα του instacar, έχει φροντίσει για σένα και θα σου πει τι να κάνεις για να παραμείνει το αυτοκίνητό σου λειτουργικό και “safe” καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Sit back and relax!

 

Και για εσένα, που έχεις και παιδιά στο πίσω κάθισμα, σου έχουμε ετοιμάσει μερικές συμβουλές, για να κάνεις την επιστροφή στο σχολείο ευχάριστη και για τις δύο πλευρές. 


 

Πλύσιμο αυτοκινήτου

 

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Εάν έχεις πάει παραλία με τον αυτοκίνητό σου, αναπόφευκτα έχεις μεταφέρει άμμο και αλάτι στο εσωτερικό, ειδικά εάν πήγες με αυτό στις διακοπές σου. Συνεπώς, με το που επιστρέψεις, ένα περιποιημένο πλύσιμο μέσα - έξω σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα φαντάζει μονόδρομος. Για εσένα, που είσαι “DIY” τύπος, η ομάδα μας σου έχει ετοιμάσει έναν αναλυτικό οδηγό για το πλύσιμο αυτοκινήτου στο σπίτι. Το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει. 

 

“Attention please”. Εάν το εσωτερικό του αυτοκινήτου σου είναι αρκετά βρώμικο ή τα καθίσματα έχουν στίγματα από αλάτι, καλό θα ήταν να πραγματοποιήσεις έναν βιολογικό καθαρισμό. Κάνε μία έρευνα στο διαδίκτυο και βρες ένα αξιόπιστο κατάστημα, καθώς μοιάζει εύκολη διαδικασία, εάν έχεις τον κατάλληλο εξοπλισμό, αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι. Και αυτό γιατί είναι μία διαδικασία, που απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή. Οι ειδικές σκούπες, που χρησιμοποιούνται για τον βιολογικό καθαρισμό, είναι πολύ ισχυρές και τείνουν να φθείρουν τις ταπετσαρίες του αυτοκινήτου, ειδικά εάν αυτό “‘εχει τα χρονάκια του” ή έχει υποστεί ξανά στο παρελθόν βιολογικό καθαρισμό. Γι’ αυτό, λοιπόν, χρειάζεται να γίνει από κάποιον ειδικό με λεπτό χειρισμό, ώστε να διατηρηθούν οι ταπετσαρίες σε βάθος χρόνου. 


 

Έλεγχος πίεσης των ελαστικών 

 

Παρόλο που, είναι κάτι απλό και δεν απαιτεί χρόνο, οι περισσότεροι το αμελούν. Αν ταξίδεψες στον προορισμό σου με το αυτοκίνητο, θα έπρεπε να το είχες κάνει πριν. Ωστόσο, μπορείς να κάνεις έναν έλεγχο και να προσθέσεις, εάν χρειάζεται. Συνιστούμε να ελέγχεις την πίεση των ελαστικών σου τουλάχιστον μία φορά τον μήνα. Ακόμη, εάν θεωρείς πως τα ελαστικά σου θέλουν αλλαγή γιατί είναι σε κακή κατάσταση ή τα τοποθέτησες πριν από 3 - 4 χρόνια, ή έχεις διανύσει αρκετά χιλιόμετρα με αυτά, μπορείς να επισκεφθείς ένα βουλκανιζατέρ για να σε κατευθύνει. Δες και το άρθρο μας, που εξηγούμε τα πάντα για τα ελαστικά αυτοκινήτου


 

Συντήρηση/ service

 

Το σημαντικότερο part, μετά τον έλεγχο των ελαστικών, είναι η συντήρηση του αυτοκινήτου. Πέρα από την προγραμματισμένη συντήρηση, που πρέπει να γίνεται μία φορά τον χρόνο, ή όποτε ορίζει ο κατασκευαστής, συνήθως πηγαίνει βάσει των χιλιομέτρων ή το πέρας των 12 μηνών, όποιο παρέλθει πρώτο (έτσι γράφουν τα περισσότερα manual των κατασκευαστών), θα πρέπει να γίνονται τακτικοί έλεγχοι κατά τη διάρκεια του χρόνου, με έμφαση στις περιόδους, όπου θα πραγματοποιηθούν ταξίδια και μεγάλες μετακινήσεις ή και μετά από αυτές. Ένας έλεγχος πριν φύγεις για τις διακοπές σου, μπορεί να σε γλυτώσει από δυσάρεστες εκπλήξεις, τις οποίες σίγουρα δεν θες να βιώσεις, όσο είσαι σε διακοπές. Κλείνεις, λοιπόν, ένα ραντεβού στο συνεργείο, που έχει αναλάβει τη συντήρηση του αυτοκινήτου σου και εμπιστεύεσαι, και ζητάς να πραγματοποιήσουν έναν εξονυχυστικό έλεγχο, γιατί θα φύγεις για διακοπές. Κάπως έτσι, βεβαιώνεσαι πως δεν θα παρουσιαστεί κάποια βλάβη και θα ταξιδέψεις με απόλυτη ασφάλεια. Όπως έχουμε ξαναπεί, “better safe than sorry”!   

 

Fact: Με το ευέλικτο leasing από το instacar, δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τη συντήρηση και την αλλαγή ελαστικών. Αυτά περιλαμβάνονται στο μηνιαίο μίσθωμα και μπορείς να τα κανονίσεις εύκολα και γρήγορα μέσα από το instadriver’s app, κλείνοντας ραντεβού βάσει του προγράμματός σου. Και εάν χρειαστεί, σου παρέχουμε αυτοκίνητο αντικατάστασης για να συνεχίσεις να κάνεις τις μετακινήσεις σου. 


 

Προετοιμασία για τον χειμώνα

 

“Μην το λες αυτό το λέξη, Νίνο πονάει!”

 

Ούτε εμείς θέλουμε να την ακούμε, αλλά για τις ανάγκες του άρθρου και της σωστής πληροφορίας, θα την αναφέρουμε. Χειμώνας. Και δεν αναφερόμαστε στην εποχή αυτή καθαυτή, αλλά στην προετοιμασία, που χρειάζεται ένα αυτοκίνητο για να ανταπεξέλθει. Οι αντιολισθητικές αλυσίδες ή οι χιονοκουβέρτες πρέπει πάντα να υπάρχουν στον χώρο των  αποσκευών τους χειμερινούς μήνες, πιο συγκεκριμένα από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο κάθε έτους. Φυσικά, εάν σκοπεύεις να κάνεις αρκετές χειμερινές εκδρομές, ή μένεις σε περιοχή που το χιόνι είναι συχνό φαινόμενο, μπορείς να τοποθετήσεις χιονολάστιχα, για ακόμη πιο άνετη κίνηση σε συνθήκες χιονιού. Εδώ, μπορείς να δεις αναλυτικά τι ισχύει για τα αντιολισθητικά μέσα τη χειμερινή περίοδο και τι ορίζουν οι αποφάσεις και η νομοθεσία. 

 

Extra tip: Προμηθεύσου ένα φορητό φαρμακείο αυτοκινήτου, εάν δεν έχεις ήδη, ή ανανέωσε το ήδη υπάρχον. Πρέπει πάντα να έχεις στο αυτοκίνητο φαρμακείο, για παν ενδεχόμενο. Το ίδιο ισχύει και για τον πυροσβεστήρα. Τα περισσότερα αυτοκίνητα έχουν, αλλά αυτοί είναι πολυκαιρισμένοι, δηλαδή έχουν λήξει και δεν θα λειτουργήσουν σωστά, σε περίπτωση ανάγκης. Γι΄αυτό, έλεγξε τον δικό σου, αναγόμωσέ τον ή αντικατέστησέ τον με έναν καινούργιο και έχε τον πάντα σε εύκολα προσβάσιμο σημείο (κάτω από το κάθισμα του οδηγού ή του συνοδηγού, ή στα πόδια του συνοδηγού και ιδανικά σε μία βάση στήριξης).


 

Παιδιά και επιστροφή στο σχολείο 

 

επιστροφή στο σχολείο

 

Έχεις παιδιά στο πίσω κάθισμα και πλησιάζει ο Σεπτέμβρης. Ο μήνας αυτός σημαίνει επιστροφή στα θρανία. Μην αγχώνεσαι! Θα σου δώσουμε μερικές συμβουλές και πράγματα που πρέπει να προσέξεις για να κάνεις όσο πιο smooth γίνεται την μετάβαση. 

 

Αρχικά, ας δούμε τι μπορείς να κάνεις, όσον αφορά το κομμάτι του αυτοκινήτου. Ξεκινάμε με έναν έλεγχο στα παιδικά καθίσματα, εάν έχεις. Είναι τοποθετημένα σωστά; Μήπως χρειάζονται σφίξιμο; Είναι κατάλληλα για την ηλικία και τη σωματοδομή των παιδιών; Αυτές είναι απαντήσεις που θα στις δώσει κάποιος ειδικός επί του θέματος. Φρόντισε, λοιπόν, να διαλέξεις ένα κατάστημα τέτοιων ειδών, που θα σου παρέχει τις αντίστοιχες πληροφορίες και την υποστήριξη. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα παιδικά καθισματάκια να είναι τοποθετημένα σωστά, να πληρούν τις προδιαγραφές και να είναι κατάλληλα για την ηλικία των παιδιών. 

 

Έπειτα, κάνε έναν έλεγχο στις πίσω θέσεις. Μπορεί να έχει πέσει κάποιο αντικείμενο, που μπορεί να τραυματίσει τα παιδιά ή ακόμη και κάποιο παιχνίδι τους, που μπορεί αργότερα να αναζητήσουν. Γενικά, φρόντισε ο χώρος των πίσω καθισμάτων να διατηρείται καθαρός και να έχει τα απαραίτητα. Για παράδειγμα, παιδικές προστασίες κατά του ηλίου στα πίσω τζάμια είναι ένα απαραίτητο αντικείμενο, του οποίου η παρουσία κρίνεται απαραίτητη καθόλη τη διάρκεια του χρόνου. Ακόμη και κάποιο παιχνίδι, ανάλογα πάντα την ηλικία των παιδιών, στα πίσω καθίσματα θα βοηθούσε την παραμονή στο αυτοκίνητο και θα έκανε πιο ευχάριστη την διαδρομή. Παράλληλα, μία playlist με τα αγαπημένα τραγούδια (όχι απαραίτητα παιδικά) θα ανέβαζε την διάθεση των παιδιών και θα τα απομάκρυνε από παράπονα, πιθανή ναυτία κλπ. 

 

Παρακάτω θα δούμε μερικές συμβουλές, που δεν σχετίζονται με το αυτοκίνητο, αλλά θα βοηθήσουν στην ομαλή επιστροφή των παιδιών στο σχολείο. 

 

Ξεκινάμε από τα σχολικά είδη, τη γραφική ύλη και την τσάντα. Επισκεφθείτε μαζί με το παιδί/παιδιά σου ένα ανάλογο κατάστημα (βιβλιοπωλείο, πολυκατάστημα) και προμηθευτείτε ό,τι χρειάζεται. Μην το αφήσετε τελευταία στιγμή, για να αποφύγετε την πολυκοσμία. Κάτι που θα βοηθήσει τα παιδιά, είναι η οργάνωση. Γι΄αυτό, προτού επισκεφθείτε κάποιο κατάστημα, μπορείτε να φτιάξετε μία λίστα με το τι ακριβώς χρειάζεστε. Όσον αφορά την τσάντα, επένδυσε σε μία ποιοτική, που θα αρέσει στο παιδί, ώστε να την κρατήσετε και για τις επόμενες σχολικές χρονιές ή μέχρι να αλλάξουν οι ανάγκες και η ηλικία. 

 

Τα περισσότερα παιδιά εκφράζουν μία δυσαρέσκεια, όταν πρόκειται να ξεκινήσουν τα σχολεία. Και κάτι τέτοιο είναι φυσιολογικό. Ωστόσο, για να αποφευχθεί, μπορείς να τους υπενθυμίσεις ότι θα ξαναέρθoυν σε επαφή με φίλους και συμμαθητές και θα ανταλλάξουν αναμνήσεις από τις διακοπές τους. Μία άλλη συμβουλή, είναι να κάνετε κάτι όμορφο πριν και μετά το σχολείο. Για παράδειγμα, μπορείτε κάθε πρωί να ετοιμάζετε μαζί το γεύμα για το σχολείο, να περνάτε λίγο χρόνο στην κουζίνα καθώς τρώτε και έπειτα να κάνετε έναν δικό σας χαιρετισμό, πριν χωρίσουν οι δρόμοι σας. Κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβαίνει και όταν παραλαμβάνεις το παιδί/παιδιά από το σχολείο. Αυτές είναι μικρές κινήσεις, που θα κάνουν την καθημερινότητα του παιδιού πιο ευχάριστη και θα το βοηθήσουν να δει με άλλο μάτι το σχολείο. 


 

Πιστεύουμε πως, με αυτές τις συμβουλές θα κάνουμε την επιστροφή στο σχολείο αλλά και στην δουλειά παράλληλα με τη νέα σεζόν, πιο ευχάριστες και οργανωμένες. Προετοιμάσου, λοιπόν, για τη νέα σεζόν και συνέχισε να κάνεις τα μπάνια σου τα σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου. Για περισσότερο υλικό γύρω από τη μικροκινητικότητα, το leasing οχημάτων, “DIY” tips, car reviews, ιδέες για ταξίδια και άλλα τέτοια, τσέκαρε το blog μας.  

 

Τελευταίαάρθρα.