Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

instacar subleasing process

Επινοικίαση οχημάτων: Τι είναι; Πώς θα αναβαθμίσει την επιχείρησή σου;

Akrivi Diamant…

Τελευταία το leasing αυτοκινήτου ακούγεται παντου. Όλο και περισσότεροι  ιδιώτες και επαγγελματίες επωφελούνται από τα πολλαπλά οφέλη που προσφέρει το leasing και αυτό έχει οδηγήσει σε μια συνολική αλλαγή γύρω από το αυτοκίνητο. Στο επίκεντρο της αλλαγής, βρίσκονται και οι επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, τα λεγόμενα Rent A Car, που στρέφονται όλο και πιο συχνά στην τακτική επινοικίασης οχημάτων. Τι σημαίνει όμως ο όρος αυτός; Και πώς μπορείς και εσύ να επωφεληθείς από τη νέα τάση;

Σε αυτό το άρθρο θα απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα που έχεις σχετικά με την επινοικίαση αυτοκινήτων και οχημάτων. Συγκεκριμένα, θα ασχοληθούμε με: 

  • Τι είναι η επινοικίαση οχημάτων;
  • Γιατί να επιλέξεις την επινοικίαση οχήματος;
  • Τι να προσέξεις στη διαδικασία επινοικίασης;
  • Ποια είναι τα οφέλη της επινοικίασης;
  • Ποιοι είναι οι κίνδυνοι της επινοικίασης;
  • Γιατί το instacar είναι η καλύτερη επιλογή για επινοικίαση οχημάτων;

Προτού, λοιπόν, επιλέξεις την καλύτερη εταιρεία leasing για να πας την επιχείρησή σου στο επόμενο επίπεδο, ριξε μια ματιά στις συμβουλές μας.

 

Τι είναι η επινοικίαση οχημάτων;

Επινοικίαση οχημάτων (ή υπομίσθωση) είναι η πρακτική εκχώρησης δικαιωμάτων χρήσης ενός μισθωμένου οχήματος έναντι αμοιβής. Με απλά λόγια, το να νοικιάσεις σε έναν πελάτη, ένα όχημα που εσύ ο ίδιος μισθώνεις από αλλού.

Πρόκειται για μια πρακτική που κερδίζει ολοένα έδαφος μεταξύ των επιχειρήσεων Rent A Car και όχι μόνο. Εξίσου δημοφιλής είναι η επινοικίαση και σε ιδιοκτήτες ξενοδοχείων που ψάχνουν 8/θέσια ή 9/θέσια mini vans για τη μεταφορά πελατών ή που θέλουν να έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν ένα αυτοκίνητο στους πελάτες τους στο πλαίσιο των υπηρεσιών του ξενοδοχείου.

 

                                                                 instacar's flexible subleasing options: a white Volkswagen polo and a silver Mercedes Vito extra long

 

Γιατί να επιλέξεις την υπενοικίαση οχήματος;

Τα πράγματα έχουν αλλάξει στον χώρο των επιχειρήσεων και πλέον δε χρειάζεται να έχει κανείς ισχυρό κεφάλαιο για να εξελίξει την επιχείρησή του. Αυτό ισχύει ακόμη και για τα αυτοκίνητα. Με την υπενοικίαση, μπορείς να ανανεώσεις τον στόλο σου χωρίς να διαθέσεις (κυριολεκτικά) μια περιουσία για την αγορά καινούργιων αυτοκινήτων. Ενώ με τη νέα νομοθεσία, μπορείς να ξεκινήσεις μια επιχείρηση Rent A Car ακόμη και αν δεν έχεις καθόλου δικά σου οχήματα.


Ωστόσο, η αγορά οχημάτων προϋποθέτει μια προκαταβολή τουλάχιστον του 25% της συνολικής αξίας του αυτοκινήτου. Είναι πολλά τα λεφτά, πόσω δε μάλλον όταν μιλάμε για περισσότερα από 5 αυτοκίνητα που χρειάζεται μια επιχείρηση RAC. Μέσω leasing, αυτό το αρχικό κόστος μειώνεται κατά πολύ και έτσι μπορείς να έχεις ένα σύγχρονο στόλο με καλοσυντηρημένα αυτοκίνητα χωρίς μεγάλο κεφάλαιο.

Τι να προσέξεις στη διαδικασία επινοικίασης;

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεται να προσέξεις αν έχεις σκοπό να ακολουθήσεις την πρακτική της επινοικίασης είναι το συμβόλαιό σου. Το τυπικό συμβόλαιο leasing απαγορεύει ρητά την υπομίσθωση, επομένως πρέπει εξαρχής να συμφωνήσεις με την εταιρεία που θα εμπιστευτείς ότι θα έχεις το δικαίωμα να εκμεταλλευτείς το αυτοκίνητο με αυτόν τον τρόπο.  


Αφού έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό, πάμε να δούμε τα οφέλη της υπενοικίασης, αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να κρύβει.

 

Οφέλη

                                               instacar subleasing options

  • Έλεγχος εξόδων

Όπως όλοι ξέρουμε το να το αυτοκίνητο συνεπάγεται “παρελκόμενα” κόστη: τέλη κυκλοφορίας, ασφάλεια, αλλαγή ελαστικών, τακτικά service… Και αυτά είναι μόνο τα στάνταρ και αναμενόμενα, υπάρχουν και αναπάντεχα έξοδα, όπως το να προκύψει κάποια βλάβη ή κάποιο ατύχημα. Με μια εταιρεία leasing, μπορείς να ελέγξεις τα κόστη, αφού πληρώνεις μόνο το μηνιαίο μίσθωμα, ενώ η εταιρεία καλύπτει τα υπόλοιπα.

  • Μικτή ασφάλιση με συγκεκριμένη απαλλαγή

Τα αυτοκίνητα leasing έχουν standard μικτή ασφάλεια με συγκεκριμένο ποσό απαλλαγής. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση ατυχήματος, ακόμη και αν προέλθει από λάθος του οδηγού, η ασφάλεια καλύπτει τα έξοδα επισκευής πάνω από ένα ποσό. Για παράδειγμα στο instacar, έχουμε το άκρως συμφέρον ποσό των 500€, άρα ακόμη και αν η επισκευη κοστίσει 4ψήφιο ποσό, εσύ πληρώνεις μόνο 500€ και τίποτα παραπάνω. Καταλαβαίνεις βέβαια, ότι αν δεν έχεις συμφωνήσει εξαρχής το ποσό της απαλλαγής μπορεί να βρεθείς προ εκπλήξεως. Και αν θες να μάθεις περισσότερα για την μικτή ασφάλεια, μπορείς να δεις αυτό το βίντεο του ειδικού στο leasing, Car Boldie.

  • Λιγότερη γραφειοκρατία 

Και μόνο που ακούς τη λεξη νιώθεις ένα ρίγος στην πλάτη, ένα μούδιασμα στο κεφάλι και τρομακτικές λέξεις όπως: παράβολο, ταξινόμηση, ουρές στο μηχανολογικό κ.α. ξεπετάγονται η μία πίσω από την άλλη. Με το leasing όλα γίνονται πιο εύκολα.Το μόνο που ζητείται από εσένα να στείλεις κάποια βασικά έγγραφα για την εταιρεία σου και αυτοί αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα. Στο instacar, μάλιστα οι διαδικασίες γίνονται ακόμη πιο απλές αφού δεν απαιτείται καμία εμπλοκή τραπεζών. Από εκεί και πέρα, απλά έρχεσαι σε επικοινωνία με το λογιστικό σου γραφείο ώστε να δηλώσεις το μηνιαίο μίσθωμα ως έξοδο και να επωφεληθείς από τις φοροελαφρύνσεις που μπορείς να εξασφαλίσεις.

  • White Label οχήματα 

Ο όρος αυτός στον χώρο των επιχειρήσεων σημαίνει ότι το αντικείμενο δε φέρει κάποιο διακριτικό που να ταυτιζεται με μια συγκεκριμένη εταιρεία, στην περίπτωσή μας την εταιρεία leasing. Έτσι, μπορείς αν θέλεις να βάλεις το δικό σου logo και τα στοιχεία της επιχείρησής του (στο κάτω κάτω, τα πάντα είναι marketing σε αυτή τη ζωή).

  • Όχημα Αντικατάστασης 

Ας δούμε το παρακάτω σενάριο: Αυγουστος, περιμένεις να παραλάβεις αυτοκίνητο για να το δώσεις αμέσως στον επόμενο πελάτη. Χτυπάει το τηλέφωνο. Έγινε ατύχημα. Το αυτοκίνητο μπαίνει συνεργείο. Δεν ξέρουμε πότε θα είναι έτοιμο. Ταινία τρόμου. Ευτυχώς με την επινοικίαση, δε χρειάζεται να το ζήσεις αυτό το σενάριο. Το καλό με το leasing είναι ότι έχεις όχημα αντικατάστασης. Μάλιστα, στο instacar, η διαδικασία για να δηλώσεις τη ζημιά και να λάβεις όχημα αντικατάστασης γίνεται πανεύκολα μέσω του instadriver app. Ενώ ανάλογα με την τοποθεσία σου, μπορεί να έχεις όχημα αντικατάστασης ακόμη και την επόμενη μέρα!

                                                                           intsacar's flexible leasing options: alfa romeo tonale red and audio Q2 black

Κίνδυνοι

  • Οι τιμές δεν είναι αυτές που βλέπεις

Εντάξει, μεταξύ μας μιλάμε εδώ, μπορούμε να παραδεχτούμε μία αλήθεια. Κανείς δεν είναι ο καλύτερός του εαυτός στα νοικιασμένα αυτοκίνητα. Λίγο το ότι δε γνωρίζουμε το αμάξι, λίγο το ότι δεν ξέρουμε την περιοχή, λίγο ότι δεν είναι δικό μας, το ζορίζουμε λίγο παραπάνω. Όπως είναι λογικό, λοιπόν, μια εταιρεία leasing για να παραμείνει βιώσιμη, έχει διαφορετική τιμή στα οχήματα που προορίζονται για επινοικίαση. Το πρόβλημα ξεκινάει όταν δε σου λένε από την αρχή ποια είναι αυτή η τιμή, αλλά επιμένουν να προχωρήσεις τη διαδικασία με γενικόλογα. Ευτυχώς για σενα, εμείς στο instacar, μπορούμε να δεσμευτούμε από την αρχή στις τιμές με τις οποίες θα ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας.

  • Χρέωση χιλιομέτρων

Ένα όχημα που προορίζεται για RAC είναι λογικό ότι θα κάνει περισσότερα χλμ από ό,τι ένα όχημα τυπικής χρήσης. Οι περισσότεροι στις διακοπές γινόμαστε και λίγο εξερευνητές στην ανάγκη να χορτάσουμε όσο περισσότερα μπορούμε. Όμως στα πακέτα leasing προσφέρουν συγκεκριμένο χιλιομετρικό πακέτο και αν το ξεπεράσεις, θα αναγκαστείς να πληρώσεις έξτρα. Για να αποφύγεις, λοιπόν, δυσάρεστες εκπλήξεις, καλό είναι να συμφωνήσεις εξαρχής τη χρέωση με ξεκάθαρους όρους. Στο instacar, δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα βέβαια, αφού το πακέτο για οχήματα επινοικίασης έχει περισσότερα χλμ, από ότι το κανονικό. Ενώ, η χρέωση ανά έξτρα χλμ, σου επικοινωνείται ξεκάθαρα από την αρχή της συμφωνίας μας.

  • Προσοχή στα αυτοκίνητα

Από όσα είπαμε παραπάνω, καταλαβαίνεις ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στα οχήματα που θα επιλέξεις για την επιχείρησή σου. Νοιάζεσαι για τη φήμη της επιχείρησής σου, οφείλεις να παρέχεις στους πελάτες σου τα καλύτερα οχήματα, μηχανικά ελεγμένα και σε άριστη κατάσταση. Για αυτό, η καλύτερη συνεργασία που μπορείς να κάνεις είναι με το instacar, μια εταιρεία με οχήματα καινούργια ή σαν καινούργια, ελεγμένα ενδελεχώς από ένα δίκτυο έμπιστων συνεργατών service. Στον στόλο μας, μπορείς να βρεις ακόμη και premium οχήματα για τους πελάτες σου σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές.

 

 

Γιατί το instacar είναι η καλύτερη επιλογή για επινοικίαση οχημάτων;

                                                    a man smiling in a brand new rental car


Τώρα που έγινες και εσύ expert στην επινοικίαση και τα χαρακτηριστικά της, μπορείς να ξεκινήσεις την έρευνά σου για να βρεις την εταιρεία που θα εξυπηρετήσει καλύτερα τις ανάγκες τις δικές σου και της επιχείρησής σου. Και επειδή μπορεί πριν καταλήξεις στην καλύτερη εταιρεία leasing βάσει Google reviews, να κοιτάξεις και αλλού, εμείς απλά θα αναφέρουμε εδώ μερικα ακόμη χαρακτηριστικά που κάνουν το instacar την ιδανική επιλογή.

Μηδενική Προκαταβολή

Μπορεί το leasing να μη ζητάει τις υπέρογκες προκαταβολές που χρειάζεται η αγορά αυτοκινήτου, ωστόσο, για να μισθώσεις όχημα από τις παραδοσιακές εταιρείες χρειάζεται να προκαταβάλεις ένα ποσό. Στο instacar, όμως, η προκαταβολή δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ απαραίτητη, και το ίδιο ισχύει στην περίπτωση της επινοικίασης, αφού το μόνο που σου ζητάμε για να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας είναι το πρώτο μηνιαίο μίσθωμα.

Εξυπηρέτηση με πρόσωπο 

Από την αρχή το όραμα του instacar ήταν να κάνει το leasing προϊόν τεχνολογίας και το καταφέραμε αυτό, αφού αφενός όλη η διαδικασία γίνεται ψηφιακά, ενώ είμαστε η πρώτη εταιρεία με app. Παρόλα αυτά, αυτό που μας ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εταιρείες leasing, είναι ότι παραμένουμε πιστοί στην άρτια εξυπηρέτηση των συνεργατών μας. Τα μέλη του instateam είναι πάντοτε στη διάθεσή σου για να σε εξυπηρετήσουν και σε κατευθύνουν σε όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας.

Περισσότερες επιλογές

Το instacar μπορεί να γίνει ο ιδανικός σου συνεργάτης στην επινοικίαση οχημάτων γενικότερα αφού δεν προσφέρει μόνο αυτοκίνητα, αλλά και επιλογές μικροκινητικότητας. Ο στόλος του instaride, φέρνει στη διάθεσή σου τις καλύτερες επιλογές από πατίνια, ηλεκτρικά ποδήλατα και σκούτερ, ώστε να έχεις τη δυνατότητα να παρέχεις περισσότερες επιλογές στους πελάτες σου.

Συνεργασία με νεοσύστατες επιχειρήσεις

Σε αντίθεση με τις παραδοσιακές εταιρείες leasing, το instacar παρέχει ευκαιρίες για συνεργασία και σε νεοσύστατες επιχειρήσεις. Με άλλα λόγια, δε χρειαζόμαστε κάποιο έγγραφο που να δείχνει τα έσοδα προηγούμενων ετών. Συνεπώς, με εμάς μπορείς ακόμη και να ξεκινήσεις μια επιχείρηση Rent A Car με εξ ολοκλήρου μισθωμένα οχήματα.

 

Ελπίζουμε να σου καλύψαμε όλα τα ερωτήματα σχετικά με την επινοικίαση και τα οφέλη της.  Εάν, όμως έχεις και άλλες απορίες, μη διστάσεις  να μας στείλεις mail στο [email protected] ή να μας καλέσεις στο 210 6107283. Κάνε μας και ένα follow στα Social media (Facebook, Instagram και Tik Tok), όπου ανεβάζουμε περισσότερο υλικό. Δες και το blog μας, για να διαβάζεις και άλλα τέτοια άρθρα. Κάνε Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube. Τα λέμε στα επόμενα!

Τελευταίαάρθρα.