Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

instacar-λεξικο

instacar leasing: Μίνι-εγκυκλοπαίδεια του #instadriver!

ansamothrakis

Όροι, ερμηνείες, ασαφείς έννοιες, επεξηγήσεις γύρω από το leasing : το super instacar λεξικό που ετοιμάσαμε για σένα!

Ο μαγικός κόσμος του instacar leasing απλώνεται για πρώτη φορά μπροστά σου και αισθάνεσαι λίγο έξω από τα νερά σου; Η ομάδα του instacar ετοίμασε για σένα το τοπ λεξικό του leasing για να προχωρήσεις αποφασιστικά, χωρίς δισταγμούς και αμφιβολίες, και να αποκτήσεις το όχημα των ονείρων σου εύκολα και γρήγορα, με τον instacar τρόπο δηλαδή.  

Ας πάρουμε τα πράγματα...αλφαβητικά:

  • Leasing: πρόκειται για τον πλέον σύγχρονο τρόπο χρηματοδότησης της χρήσης ενός οχήματος τόσο από εταιρείες και επαγγελματίες αλλά και από ιδιώτες. Είναι, στην ουσία, ένα είδος μακροχρόνιας ενοικίασης αυτοκινήτου. Ωστόσο, συγκριτικά με την ενοικίαση αυτοκινήτου με την κλασική έννοια του όρου, το leasing παρέχει σημαντικά επιπρόσθετα οφέλη, παροχές και ελαφρύνσεις.

 

  • Leasing Μεταχειρισμένων: το leasing μπορεί να αφορά τόσο σε καινούργια οχήματα όσο και σε μεταχειρισμένα. 

 

  • Διάρκεια Μίσθωσης: το διάστημα για το οποίο ο μισθωτής και η εταιρεία leasing έχουν συμφωνήσει την παραχώρηση χρήσης του αυτοκινήτου.

 

  • Δικαιολογητικά: τα απαραίτητα έγγραφα και παραστατικά που πρέπει να προσκομιστούν για τη διεξαγωγή του πιστοληπτικού ελέγχου. Φυσικά και νομικά πρόσωπα υποχρεούνται στην κατάθεση διαφορετικών δικαιολογητικών.

 

  • Δικαιολογητικά για Φυσικά Πρόσωπα: δηλαδή το τελευταίο εκκαθαριστικό, ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ (για επιβεβαίωση διεύθυνσης), η τελευταία μισθοδοσία, το δίπλωμα του οδηγού και η ταυτότητα του.

 

  • Δικαιολογητικά για Ατομικές Επιχειρήσεις: δηλαδή το τελευταίο έντυπο Ε3, η εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α του προηγούμενου έτους, οι περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α του τρέχοντος έτους, μια φωτοτυπία της ταυτότητας του εκπροσώπου της επιχείρησης, το τελευταίο εκκαθαριστικό του φορέα της επιχείρησης, ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ (για επιβεβαίωση διεύθυνσης), η ταυτότητα του οδηγού και το δίπλωμα του.

 

  • Δικαιολογητικά για Ο.Ε. & Ε.Ε. (επιχειρήσεις με βιβλία Β’ κατηγορίας): δηλαδή τα τελευταία έντυπα Ε3 και Ε5, η εκκαθαριστική δήλωση Φ.Π.Α του τελευταίου έτους, οι περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α του τρέχοντος έτους, η ταυτότητα του διαχειριστή, το τελευταίο εκκαθαριστικό του διαχειριστή, η ταυτότητα και το δίπλωμα του οδηγού και ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ (για επιβεβαίωση της διεύθυνσης).

 

  • Δικαιολογητικά για Ε.Π.Ε. (επιχειρήσεις με βιβλία Γ’ κατηγορίας): δηλαδή ο τελευταίος ισολογισμός (νομίμως επικυρωμένος), η δήλωση φορολογίας εισοδήματος του τελευταίου έτους, οι περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α του τρέχοντος έτους, το τελευταίο εκκαθαριστικό των νομίμων εκπροσώπων και μια φωτοτυπία της ταυτότητας τους, η ταυτότητα και το δίπλωμα του οδηγού και ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ (για επιβεβαίωση διεύθυνσης).

 

  • Δικαιολογητικά για ΙΚΕ (επιχειρήσεις με βιβλία Γ’ κατηγορίας): δηλαδή ο ισολογισμός του τελευταίου έτους (δημοσιευμένος ή νομίμως επικυρωμένος), η δήλωση φορολογίας εισοδήματος του τελευταίου έτους, οι περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α του τρέχοντος έτους, το τελευταίο εκκαθαριστικό των νομίμων εκπροσώπων και μια φωτοτυπία της ταυτότητας τους, η ταυτότητα και το δίπλωμα του οδηγού και ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ (για επιβεβαίωση διεύθυνσης).

 

  • Δικαιολογητικά για Α.Ε. (επιχειρήσεις με βιβλία Γ’ κατηγορίας): δηλαδή ο ισολογισμός του τελευταίου έτους (δημοσιευμένος), οι περιοδικές δηλώσεις Φ.Π.Α του τρέχοντος έτους, μια φωτοτυπία της ταυτότητας των νομίμων εκπροσώπων, η ταυτότητα και το δίπλωμα του οδηγού και ένας λογαριασμός ΔΕΚΟ (για επιβεβαίωση διεύθυνσης).

Δες και μία σειρά από βίντεο με τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για να έχεις μία πληρέστερη εικόνα. 

 

  • Εγγραφή στο instacar: για να γίνεις και εσύ instadriver χρειάζεται να εγγραφείς στην υπηρεσία μας. Η εγγραφή γίνεται μια φορά και ισχύει για όσα οχήματα και αν μισθώσεις. Το ποσό της εγγραφής δε χρειάζεται να καταβληθεί ξανά ακόμη και αν διακόψεις τη συνδρομή σου και αρχίσεις ξανά αργότερα. 
     
  • Εγγύηση: το ποσό που η εκάστοτε εταιρεία leasing απαιτεί να προκαταβληθεί στην αρχή της μίσθωσης, προκειμένου να είναι “καλυμμένη” σε περίπτωση σημαντικής φθοράς του οχήματος ή αδυναμίας πληρωμών του μισθωτή. Το ποσό αυτό συνήθως συμψηφίζεται με το τελευταίο μίσθωμα πριν τη λήξη της σχετικής σύμβασης.

 

  • Εκμισθωτής: εν προκειμένω η εκάστοτε εταιρεία leasing.

 

  • Έναρξη Μίσθωσης: η ημερομηνία έναρξης χρήσης του οχήματος από τον μισθωτή.

 

  • Επαγγελματίες: οι ανώνυμες εταιρείες, οι απλοί επαγγελματίες (προσωπικές εταιρείες κτλ.) και εν γένει τα νομικά πρόσωπα που επωφελούνται κατεξοχήν από την επιλογή του leasing.

 

  • Επιλογή Αγοράς: το δικαίωμα του μισθωτή να προβεί στην αγορά του οχήματος κατά τη λήξη της μίσθωσης.

 

  • Ιδιώτες: το leasing πλέον αφορά και στους απλούς ιδιώτες, με άλλα λόγια σε οποιονδήποτε επιθυμεί να ενοικιάσει μακροπρόθεσμα ένα όχημα, ανεξαρτήτως της επαγγελματικής του ιδιότητας.

 

  • Κόστος Εξαγοράς: το τίμημα για την εξαγορά του αυτοκινήτου στο τέλος της περιόδου μίσθωσης. Σημείωση: στο instacar μπορεί να πραγματοποιηθεί εξαγορά του αυτοκινήτου ανά πάσα στιγμή! Μάθε περισσότερα, πατώντας εδώ.

 

  • Λήξη Μίσθωσης: ο συμφωνηθείς χρόνος μεταξύ μισθωτή και εταιρείας leasing κατά τον οποίο λήγει η μεταξύ τους σύμβαση και επίκειται η επιστροφή του οχήματος.

 

  • Ληξιπρόθεσμο Μίσθωμα: το μίσθωμα που δεν έχει καταβληθεί εντός της οριζόμενης προθεσμίας πληρωμής.

 

  • Μίσθωμα: το ποσό που έχει οριστεί να καταβάλλεται κάθε μήνα ως τίμημα για τη χρήση του αυτοκινήτου.

 

  • Μισθωτής: ο ιδιώτης, ο επαγγελματίας ή η εταιρεία που μισθώνει με τη μέθοδο του leasing ένα όχημα.

 

  • Οικονομικός Έλεγχος: ο έλεγχος της πιστοληπτικής  ικανότητας του μισθωτή από την εκμισθώτρια εταιρεία βάσει των κατατεθειμένων δικαιολογητικών (εγγράφων νομιμοποίησης, οικονομικών καταστάσεων και στοιχείων κτλ.).

 

  • Περιορισμός Χιλιομέτρων: τα επιτρεπόμενα χιλιόμετρα που μπορεί να διανύσει το μισθωμένο αυτοκίνητο χωρίς κάποια επιπλέον επιβάρυνση. Η υπέρβαση του ορίου αυτού επιφέρει προσαύξηση του μηνιαίου μισθώματος. 

 

  • Προκαταβολή: ένα ποσό, το ύψος του οποίου ορίζεται από την εκάστοτε εταιρεία leasing ανάλογα με τη διάρκεια της μίσθωσης, τον τύπο του οχήματος κτλ, και το οποίο προκαταβάλλεται αυξάνοντας ουσιαστικά το πρώτο καταβληθέν μίσθωμα. 

 

  • Υπερβολική Φθορά Αυτοκινήτου: οι συμβάσεις leasing έχουν συχνά ρήτρες που επιβάλλουν επιπλέον χρεώσεις στην περίπτωση που το αυτοκίνητο έχει υποστεί φθορές εμφανώς δυσανάλογες με το διάστημα ή τον οφειλόμενο τρόπο χρήσης του. Οι φθορές αυτές συνήθως αναγράφονται αναλυτικά στο κείμενο της σύμβασης. 

 

  • Υπολειμματική Αξία: η προβλεπόμενη αξία αγοράς του αυτοκινήτου κατά το χρόνο λήξης της σύμβασης, με βάση τη χρήση του, τις εκτιμώμενες φθορές, τη μείωση της αγοραστικής του αξίας κτλ.

 

  • Φορολογικά Πλεονεκτήματα: τα φορολογικά οφέλη που αποκομίζει μια επιχείρηση από την κάθε σύμβαση leasing (το μίσθωμα εμπίπτει στα πάγια έξοδα της, το όχημα δε θεωρείται περιουσιακό στοιχείο της εταιρείας κ.ο.κ)

 

 

Άλλο leasing κι άλλο instacar

 

  • Easy instacar leasing:ο πανεύκολος, γρήγορος και αποτελεσματικός τρόπος απόκτησης ενός instacar.

 

  • DriveHome by instacar: πρόκειται για τη νέα μας υπηρεσία που απευθύνεται σε κατοίκους εξωτερικού δίνοντάς τους τη δυνατότητα να μισθώσουν ένα όχημα από 1-3 μήνες χωρίς τις υπέρογκες χρεώσεις του Rent-a-car και με την εγγύηση ποιότητας και τα οφέλη του instacar.
     
  • instacar: η εταιρεία καινοτομεί έχοντας βρει τη χρυσή τομή ανάμεσα στην τυπική ενοικίαση αυτοκινήτου και στο κλασικό leasing το οποίο στερείται ευελιξίας και προσαρμοστικότητας στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες της καθημερινότητας. 

 

  • instacar (επίσης): το όχημα που ανήκει στον στόλο του instacar, προέρχεται αποκλειστικά από ελληνικές αντιπροσωπείες και έχει περάσει από τους πλέον εξονυχιστικούς ελέγχους πληρώντας τα υψηλότερα κριτήρια προδιαγραφών.

 

  • instadriver: ο “ξύπνιος” instacar πελάτης ο οποίος αποφασίζει να μας εμπιστευτεί για τη μίσθωση του αυτοκινήτου του. 

 

 

  • instarider: o “ξύπνιος” instacar πελάτης ο οποίος ψάχνει για ebike ή escooter και επιλέγει το instacar. 

 

  • instastart: το instastart είναι ένα ποσό που καταβάλλεται στην αρχή της συνεργασίας μας και ισούται με ένα ή δύο μισθώματα ανάλογα με το πακέτο συνδρομής που επέλεξες. 
    Για το πακέτο Μήνα-Μήνα, ισούται με ένα μηνιαίο μίσθωμα και επιστρέφεται με τη μορφή δωρεάν μισθώματος για τον 19ο μήνα, με την προϋπόθεση ότι θα μείνεις μαζί μας για 18 συνεχόμενους μήνες.
    Στο πακέτο συνδρομής 12 μηνών, το instastart είναι ίσο με ένα μόνο μίσθωμα και σου επιστρέφεται με τη μορφή δωρεάν μισθώματος για τον 12ο μήνα.
    Στο πακέτο των 24 μηνών, το instastart είναι ίσο με δύο μισθώματα, έτσι το πρώτο μέρος σου επιστρέφεται με τη μορφή δωρεάν μισθώματος για τον 12ο μήνα και το δεύτερο μέρος για τον 24ο.

 

  • instacar παροχές: οι έξτρα παροχές που συνοδεύουν κάθε ενοικίαση instacar. Οι παροχές αυτές περιλαμβάνουν την αποπληρωμή τελών κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ και μικτής ασφάλειας του οχήματος καθώς και την κάλυψη των τακτικών του service, την αλλαγή ελαστικών αλλά και την ανάληψη και αποκατάσταση οποιασδήποτε έκτακτης ζημιάς και φθοράς του αυτοκινήτου. Δες παρακάτω τον CarBoldie, που αναφέρει όλες τις παροχές του ευέλικτου leasing από το instacar. 

 

  • instacar προκαταβολή: Στο instacar, το leasing χωρίς προκαταβολή αποτελεί κύρια δέσμευση μας και για αυτό η προκαταβολή δεν ήταν και δε θα είναι ποτέ απαραίτητη. Παρόλα αυτά αν θες να προκαταβάλεις κάποιο ποσό για να εξασφαλίσεις πιο ευνοϊκή τιμή για το μίσθωμά σου μπορείς να το κάνεις.

 

  • instacar leasing: η πλέον ευέλικτη εκδοχή του leasing. Το instacar leasing σου επιτρέπει να τερματίσεις τη συνδρομή σου ή να αλλάξεις το αυτοκίνητο σου επιλέγοντας κάποιο άλλο από το στόλο μας και αναπροσαρμόζοντας τη μηνιαία σου συνδρομή, χωρίς καμία επιβάρυνση ή κρυφές χρεώσεις. 

 

  • Μηνιαία Συνδρομή: το μηνιαίο ποσό που καταβάλει ο instadriver για τη χρήση του οχήματός του.

 

Ακόμα και μετά από αυτό το λεξικό των όρων του leasing έχεις απορίες; Κανένα πρόβλημα. Έλα να γνωριστούμε ή επικοινώνησε με την ομάδα μας και θα σου τις λύσουμε όλες! Διάλεξε το όχημα που σου αρέσει από τον στόλο μας, πάρε προσφορά σε 1' και... καλές βόλτες!  

 

Τελευταίαάρθρα.