Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

bmw x2 sdrive 16d

instacar review: BMW X2 Sdrive 16d

ansamothrakis

Ψάχνεις κριτικές για το BMW X2; Εμείς σου ετοιμάσαμε ένα αναλυτικό review για να σου λύσουμε όλες τις απορίες γύρω από το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Για BMW X2 με ευέλικτο leasing χωρίς προκαταβολή, αλλά και για άλλα μοντέλα BMW με leasing, σου έχουμε τη λύση και ακούει στο όνομα instacar. Βάλε την ζώνη σου και πάμε να δούμε αναλυτικότερα το X2. 


 

BMW X2 Sdrive 16d - ο ορισμός

 

Έχεις καταλάβει ότι πρόκειται για ένα BMW X2. Γνωρίζεις ότι ανήκει στην σειρά X της BMW, στην σειρά δηλαδή με τα εντυπωσιακά Suv. Εδώ να σημειώσουμε πως το X2, λόγω των διαστάσεων του θεωρείται ένα sports activity coupe, παραμένει ωστόσο ένα Suv/crossover. Τι σημαίνουν όμως τα υπόλοιπα; Το Sdrive υποδηλώνει σε ποιον άξονα έχουμε την κίνηση, όπου στην περίπτωση μας είναι στον μπροστά. Το 16d υποδηλώνει τα κυβικά και το καύσιμο του αυτοκινήτου. 

 

bmw x2

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά 

 

Το X2 της δοκιμής κινεί ένας 1.500αρης τρικύλινδρος πετρελαιοκινητήρας(1.496 κ.εκ για την ακρίβεια), που αποδίδει 116 ίππους και 270Nm ροπής. Τις αλλαγές των ταχυτήτων αναλαμβάνει ένα 7άρη αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Steptronic, με επιλογή για σειριακή λειτουργία. Όλα αυτά μεταφράζονται σε μία χαμηλή μέση κατανάλωση στα 5,1 lt/ 100km. Το μήκος του αυτοκινήτου είναι 4,3 μέτρα, το πλάτος του 1,8 μέτρα και το ύψος του 1,5 μέτρα. Η χωρητικότητα του πορτ-μπαγκαζ ανέρχεται στα 470 λίτρα. 

 

Εξοπλισμός 

 

Το X2 της δοκιμής είναι  η έκδοση M sport, που σημαίνει ότι φέρει σπορ χαρακτηριστικά, όπως οι M ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών, οι σπορ λεπτομέρειες σε εξωτερικό και εσωτερικό, καθώς και τα σπορ “bucket” καθίσματα, που δανείζεται από την κορυφαία έκδοση M35i, με επένδυση alcantara. Το instateam τα λάτρεψε πάντως. Οι ηλεκτρικές ευκολίες είναι πολλές, με χειριστήρια στο τιμόνι για τον έλεγχο του ηχοσυστήματος και των κλήσεων. Φυσικά, εξοπλίζεται με μεγάλη οθόνη στην κεντρική κονσόλα, η οποία προσφέρει ενδείξεις, όπως την μέση κατανάλωση, αλλά δίνει και την δυνατότητα παραμετροποίησης ρυθμίσεων του αυτοκινήτου, όπως τον φωτισμό και ελέγχεται είτε με την αφή είτε μέσω ενός “joystick” στην κεντρική κονσόλα. Κάμερα οπισθοπορείας και αισθητήρες(PDC), για παρκάρισμα “παιχνιδάκι”. Αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, 


bmw x2

cruise control, κρυφός φωτισμός στο εσωτερικό, αυτόματα φώτα και επένδυση ουρανού σε μαύρο χρώμα συνθέτουν μία ευχάριστη εμπειρία παραμονής στο άνετο εσωτερικό του. Τα φωτιστικά σώματα είναι Led και, πέρα από την εξαιρετική τους απόδοση, προσθέτουν επιπλέον πόντους στην εμφάνιση του αυτοκινήτου. Ακόμη, η έκδοση αυτή εξοπλίζεται και με M σπορ ανάρτηση, όπως την λέει η BMW, για να επιβεβαιώνει την σπορ εμφάνιση του μοντέλου και στην οδήγηση. 


 

Στον δρόμο

 

bmw x2

 

Το τρικύλινδρο πετρελαιοκίνητο σύνολο κινεί αξιοπρεπώς το BMW X2, παρά το βάρος του αυτοκινήτου. Η λειτουργία του αυτόματου κιβωτίου είναι υποδειγματική. Ο σπορ χαρακτήρας  φαίνεται από την αμεσότητα του τιμονιού και την σφιχτή ανάρτηση, χωρίς όμως να κάνει εκπτώσεις στην άνεση. Η καμπίνα είναι απομονωμένη από εξωτερικούς θορύβους, ενώ τριγμοί απουσιάζουν, υποδεικνύοντας την υψηλή ποιότητα των υλικών και την άψογη συναρμογή τους. Έχεις στη διάθεσή σου τρία προγράμματα οδήγησης για να διαλέξεις, Eco Pro, για μέγιστη οικονομία καυσίμου ( εδώ λειτουργεί και το Start & Stop), Comfort, για άνετη καθημερινή μετακίνηση αλλά και κίνηση εκτός πόλης, και το Sport, όπου ο κινητήρας αποδίδει το μέγιστο και οι αλλαγές του κιβωτίου γίνονται αμεσότερες και σε υψηλότερο φάσμα στροφών. Στο τελευταίο, το X2 ξεδιπλώνει τις αρετές του και καταρρίπτει οποιαδήποτε αμφιβολία για την απόδοση του “μικρού” 1.500άρη, ο οποίος επιταχύνει με άνεση το αμάξωμα του X2. Άξια αναφοράς είναι και η απόδοση των φρένων, τα οποία ανταποκρίνονται άμεσα και “δαγκώνουν” σε κάθε άγγιγμα του πεντάλ. 

 

Το instateam, αυτά ξεχώρισε για το Χ2, ένα premium compact Suv, που θα σε εντυπωσιάσει με την άνεση του και τον sport-premium χαρακτήρα του. 

 

Απόκτησε το BMW X2 με ευέλικτο leasing από το instacar, χωρίς προκαταβολή, χωρίς δεσμεύσεις και με δυνατότητα δωρεάν αλλαγής, όποτε εσύ θελήσεις. Για εσένα, που σου αρέσουν τα BMW και ο premium χαρακτήρας τους, βρες περισσότερα μοντέλα bmw, όπως το BMW X1 με leasing και άλλα πολλά! Μείνε συντονισμένος στο blog μας, όπου ανεβάζουμε συχνά υλικό γύρω από το leasing οχημάτων, car reviews, ιδέες για ταξίδια καθώς και περιεχόμενο γύρω από το micromobility. Δες και το βίντεο του Car Boldie για το BMW X2 , για να έχεις μία ολοκληρωμένη άποψη. Τα λέμε στα επόμενα! 

 

 

Τελευταίαάρθρα.