Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

An XEV Yoyo in front of the Poseidonion Grand Hotel in Spetses

Το instacar στο Εαρινό Ράλλυ 2024 της ΦΙΛΠΑ

ansamothrakis

Το μέλλον συνάντησε το παρελθόν αυτό το Σαββατοκύριακο στις Σπέτσες και το αποτέλεσμα μάς έκανε να αγαπήσουμε το αυτοκίνητο ακόμη περισσότερο. 


Το τριήμερο 19-21 Απριλίου 2024 διοργανώθηκε το Εαρινό Ράλλυ του σωματείου “Φίλων του Παλαιού Αυτοκινήτου” (ΦΙΛΠΑ). Το instacar συμμετείχε στη διοργάνωση ως ο μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης καθώς συμμερίζεται το όραμα του σωματείου για διατήρηση της ιστορίας του αυτοκινήτου. Μαζί με τα μέλη του #instateam στο νησί βρέθηκε και το microcar που έγινε λατρεία, το XEV YoΥo που συνόδευε την αποστολή μας.

 

Το παρελθόν και το μέλλον της αυτοκίνησης

Η ΦΙΛΠΑ είναι το πρώτο σωματείο που ανέδειξε τα ιστορικά αυτοκίνητα στην Ελλάδα αφού ξεκίνησε την πορεία του το 1972. Το έμβλημα της, η “καραμούζα” έχει γίνει συνώνυμο με τη διατήρηση του πολιτιστικού κεφαλαίου της αυτοκίνησης. Το Εαρινό Ράλλυ διοργανώθηκε για μια ακόμη φορά στο Poseidonion Grand Hotel, το ξενοδοχείο ορόσημο των Σπετσών. Φέτος, μάλιστα, η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενη χρονιά αφού έφτασε τα 80 πληρώματα.

antique cars in front of the Poseidonion grand hotel in Spetses

Εκτός από τα μέλη της λέσχης και τα πληρώματα των οχημάτων, στο σημείο βρέθηκε και πλήθος Σπετσιωτών που θαύμασε τα αυτοκίνητα αντίκες. Η παράταξη των ιστορικών οχημάτων έξω από το ξενοδοχείο άφησε ισχυρές εντυπώσεις στους παρευρισκομένους αφού τα οχήματα είχαν τόσο ιστορική όσο και αισθητική αξία. Τα πιο εντυπωσιακά βέβαια ήταν και τα παλαιότερα, δηλαδή μια Bentley Barchetta του 1948 και μια Mercedes Benz 170S του 1951.

Το instacar συμμετείχε στο Εαρινό Ράλλυ της ΦΙΛΠΑ ως ο μεγάλος χορηγός της εκδήλωσης και έτσι δόθηκε η ευκαιρία για μια εντυπωσιακή συνάντηση ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον. Από τα οχήματα του στόλου μας μάς συνόδευσε το πιο φουτουριστικό: και εννοούμε φυσικά το XEV YoΥo. Η συνάντηση του YoYo με τα αυτοκίνητα αντίκες ήταν παραδόξως αρμονική, αφού παρά τη διαφορετική φιλοσοφία τους, έμοιαζαν όλα να συνηγορούν στην καλλιτεχνική αξία της αυτοκίνησης γενικότερα.

Το YoΥo συμμετείχε μάλιστα και στη διαδρομή του Ράλλυ κάνοντας τον γύρο του νησιού μαζί με τα ιστορικά αυτοκίνητα. Δε συμμετείχε βέβαια στο διαγωνιστικό κομμάτι, αλλά αν ρωτάτε εμάς, άξιζε να βραβευτεί ως “το πιο όμορφο microcar”, παρά το νεαρό της “ηλικίας” του.

Η απονομή των βραβειων

instacar's head of marketing receiving a honorary award

Στο τέλος της διοργάνωσης έγινε και η απονομή των βραβείων στους νικητές του Εαρινού Ράλλυ. Στην απονομή συμμετείχε και ο δικός μας Δημήτρης Καλαϊτζής, ως Head of Marketing. Ο ίδιος βράβευσε τα πληρώματα της κατηγορίας Touring G, όπου διακρίθηκαν οι οδηγοί και συνοδηγοί ενός Triumph Spitfire 1500 TC του 1980, ενός Alfa Romeo Alfetta 1,8 του 1976 και ενός Ford Mustang Mach 1 του 1972! Παράλληλα, το instacar βραβεύτηκε και το ίδιο με ένα τιμητικό έπαθλο για τη συνεισφορά του στη διοργάνωση του event.

Μετά την απονομή ακολούθησε δείπνο για τους συμμετέχοντες και έτσι ολοκληρώθηκε το Εαρινό Ράλλυ 2024 της ΦΙΛΠΑ. Εμείς θα ευχηθούμε από καρδιάς να συνεχίσει ο θεσμός για τόσα πολλά χρόνια ώστε κάποτε να δούμε ακόμα και ιστορικά instacar να συμμετέχουν στο διαγωνιστικό κομμάτι.

group photo of the participants in the PHILPA spring rally 2024

Αυτά ήταν τα δικά μας νέα του Σαββατοκύριακου! Εάν θες να ξέρεις γενικά τι κάνουμε τόσο στα ΣΚ όσο και την υπόλοιπη εβδομάδα, κάνε μας ένα follow στα Social Μedia (Facebook, Instagram και Tik Tok), όπου ανεβάζουμε περισσότερο υλικό. Δες και το blog μας, για να διαβάζεις και άλλα τέτοια άρθρα. Και φυσικά subscribe  στο κανάλι μας στο YouTube. Αν έχεις οποιαδήποτε απορία, μη διστάσεις  να μας στείλεις και mail στο [email protected] ή να μας καλέσεις στο 210 6107283. Τα λέμε στα επόμενα!

 

Τελευταίαάρθρα.