Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

Ride in Athens | instacar x Kineo

Ride in Athens | instacar x Kineo

ansamothrakis

Η μέρα μεγαλώνει, ο καιρός καλυτερεύει, τα ποδήλατα στους δρόμους πληθαίνουν.

Ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις να μετακινηθείς με ποδήλατο και να γνωρίσεις την Αθήνα από μια νέα οπτική.

Εάν δεν ξέρεις από πού να ξεκινήσεις, σε έχουμε. Μιλήσαμε με τους ειδικούς των ποδηλάτων, την ομάδα της Kineo, και σου ετοιμάσαμε ορισμένες από τις πιο ωραίες διαδρομές που μπορείς να ακολουθήσεις για να απολαύσεις τη βόλτα σου στην πόλη.

Σε μια σειρά από blog posts, θα σου προτείνουμε ξεχωριστές διαδρομές που μπορείς εύκολα να ακολουθήσεις με το ποδήλατό σου, αποκτώντας μεγαλύτερη εξοικείωση με το όχημα κι ανακαλύπτοντας cool spots, στα οποία μπορείς να κάνεις μια στάση.

Πού πάμε;

Αυτή τη φορά, ξεκινάμε από το Κέντρο Αθήνας και φτάνουμε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πρόκειται για μια εύκολη διαδρομή, με βαθμό δυσκολίας 2/5, καθώς στο μεγαλύτερο μέρος της έχει ποδηλατόδρομο - ο περισσότερος κόσμος δεν το γνωρίζει αυτό!

Η απόσταση είναι στα 16χλμ μετ’ επιστροφής (αν επιλέξεις να πας από τον ποδηλατόδρομο). 

Ride in Athens

Πώς πάμε;

Για να διανύσεις τη βόλτα σου ευχάριστα και ξεκούραστα, σου προτείνουμε να χρησιμοποιήσεις ηλεκτρικό όχημα.
Τα ηλεκτρικά ποδήλατα, χάρη στην υποβοήθηση που σου προσφέρουν σε βοηθούν να φτάνεις στον προορισμό σου εύκολα -όσο μακρινός κι αν είναι- και χωρίς σταγόνα ιδρώτα από το πετάλι. Για τη συγκεκριμένη μετακίνηση, ιδανικό είναι το ηλεκτρικό ποδήλατο RadMission, πολύ φιλικό στον χρήστη και με άψογη οδηγική συμπεριφορά. Το κόστος των καυσίμων είναι φυσικά μηδενικό, ενώ μια πλήρης φόρτιση του ηλεκτρικού ποδηλάτου κοστίζει λιγότερο από 0,09€ κι αντιστοιχεί σε εργοστασιακή αυτονομία 80χλμ κατά μέσο όρο.

Πριν ξεκινήσεις:

Βάζεις στο χάρτη τον προορισμό σου: ΚΠΙΣΝ (Λεωφ.Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα).

tip: Χρησιμοποίησε την εφαρμογή citymapper που είναι ιδανική για νέους ποδηλάτες και σου δίνει 3 επιλογές για τη διαδρομή σου, ανάλογα με το πώς θέλεις να τη διανύσεις:

1) quiet: αξιοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο τυχόν ποδηλατόδρομους, πάρκα και στενάκια. Αποφεύγει μεγάλες και κεντρικές οδούς και μετατρέπει τη μετακίνησή σου περισσότερο σε βόλτα

2) fast: η πιο γρήγορη επιλογή

3) regular: ο συνδυασμός των 2 παραπάνω επιλογών, ώστε ο αναβάτης να φτάνει στον προορισμό του μέσω μιας ευχάριστης διαδρομής, χωρίς μεγάλες παρακάμψεις λόγω αποφυγής κεντρικών δρόμων.

 

Τι θα δεις στη διαδρομή σου;

Η συγκεκριμένη διαδρομή είναι μία από τις αγαπημένες μας, καθώς είναι γεμάτη εικόνες τόσο από το γραφικό κέντρο της Αθήνας (π.χ.Διονυσίου Αεροπαγίτου) όσο κι από τα θαλάσσια νότια (ΚΠΙΣΝ). Ακόμα, χάρη στον προορισμό της, σου δίνει πληθώρα δραστηριοτήτων που μπορείς να απολαύσεις μόνος/μόνη σου, αλλά και με την παρέα ή την οικογένεια.

Ride in Athens

Εκκινώντας από το κέντρο, μην ξεχνάς να παρατηρείς το τριγύρω περιβάλλον σου (πλεονεκτήματα της οδήγησης ποδηλάτου!). Κάνε μικρές στάσεις ανά διαστήματα, ακόμα και χωρίς να κατεβαίνεις από το όχημα, απλά για να παρατηρήσεις τα κτήρια και την αρχιτεκτονική τους. Ακόμα καλύτερα, μπορείς να πάρεις έναν καφέ και να κάτσεις σε ένα από τα πολλά πεζούλια ή παγκάκια για να διαβάσεις το βιβλίο σου, να ακούσεις μουσική, να μιλήσεις με έναν φίλο, κ.ά.

Συνεχίζοντας, θα σε εκπλήξει η έκταση του ποδηλατόδρομου προς το ΚΠΙΣΝ. Περνάει από ποικίλες γειτονιές, στις οποίες μπορείς επίσης να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να τις εξερευνήσεις καλύτερα, να επισκεφτείς κάποια συνοικιακά καταστήματά τους και να παρατηρήσεις τη διαφορετικότητα της καθεμίας.
Ride in Athens

Φτάνοντας στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έχεις την επιλογή να συνεχίσεις μέσω ποδηλατόδρομου στα περίχωρα των κεντρικών εγκαταστάσεων, ή ακόμα καλύτερα να μπεις στον προαύλιο χώρο του κτιρίου. Υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης του οχήματός σου στο πάρκινγκ ποδηλάτων στην είσοδο του χώρου, ώστε να κάνεις ξέγνοιαστα όποια δραστηριότητα σε ενδιαφέρει, όπως για παράδειγμα: περπάτημα πλάι στο κανάλι και επίσκεψη στο φάρο, διάβασμα στην Εθνική Βιβλιοθήκη, φαγητό στο εστιατόριο ή καφές στον προαύλιο χώρο, περιήγηση στους υπαίθριους χώρους και τα πάρκα του.

Στην ανάγνωση των παραπάνω, θα παρατήρησες πως υπάρχει μεγάλη ευελιξία στον τρόπο που θέλεις να κάνεις τη διαδρομή σου και στο τι θέλεις να περιλαμβάνει. Αυτή είναι και η χάρη του ποδηλάτου: προσαρμόζεις τις μετακινήσεις σου στα μέτρα σου, ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο και τη διάθεσή σου. Δεν έχεις έγνοια για κίνηση στον δρόμο, πάρκινγκ, έξοδα καυσίμων και πολλά ακόμα. Όλα είναι λίγο πιο εύκολα και ευχάριστα.

Let’s Ride in Athens! Εάν επιλέξεις να κάνεις την παραπάνω διαδρομή, περιμένουμε τις εντυπώσεις σου :)

Βρες ένα σύντομο βιντεάκι για αυτή τη διαδρομή στο Instagram μας και stay tuned για τις επόμενες προτάσεις μας.

 

Τελευταίαάρθρα.