Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

a happy family near a car by the beach

DriveHome: Ενοικίαση Αυτοκινήτου με τον μήνα| instacar

ansamothrakis

Έφτασε ο καιρός που έρχεσαι Ελλάδα! Σε περιμένουν οι δικοί σου, σε περιμένουν οι φίλοι σου, σε περιμένουν όλα τα μέρη που αγαπάς. Για να προλάβεις να τα δεις όλα, εμείς φροντίσαμε να σε περιμένει και το αυτοκίνητό σου, με τη νέα υπηρεσία DriveHome by instacar.

 

Τι είναι το DriveHome by instacar;

To DriveHome είναι η νέα μας υπηρεσία ειδικά σχεδιασμένη για κατοίκους εξωτερικού. Τώρα όταν έρχεσαι Ελλάδα μπορείς να έχεις αυτοκίνητο από 1 έως 3 μήνες ώστε να μη χάσεις κανένα προορισμό. Η διαδικασία κράτησης είναι πολύ απλή και γίνεται εξ ολοκλήρου online.

 

Τι διαφορά έχει το DriveHome από την ενοικίαση αυτοκινήτου;

Σχεδιάσαμε τη νέα μας υπηρεσία για να καλύψουμε τις ανάγκες μετακίνησης των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, των digital nomads, αλλά και όσων νιώθουν την Ελλάδα σαν το σπίτι τους και διευρύνουν τις διακοπές τους για περισσότερο καιρό. Έτσι δημιουργήσαμε μια απλή διαδικασία που σου επιτρέπει να έχεις το instacar σου για περισσότερο καιρό, χωρίς να πληρώνεις τις υπέρογκες χρεώσεις ενός Rent-a-car.


Αρχικά, ελάχιστες Rent-a-car εταιρείες επιτρέπουν την ενοικίαση αυτοκινήτου για διάστημα άνω των 30 ημερών και αυτές οι ελάχιστες δεν το κάνουν online. Η μόνη εταιρεία αυτή τη στιγμή που σου επιτρέπει να έχεις αυτοκίνητο έως 3 μήνες είναι το instacar. Μάλιστα, η διαδικασία απόκτησης του DriveHome είναι πολύ απλή, αφού περιλαμβάνει μόνο 3 βήματα και γίνεται εξ ολοκλήρου ψηφιακά.

a happy woman by the sea seen from her car's window

Εκτός από τη μεγαλύτερη διάρκεια, το DriveHome συμφέρει και οικονομικά. Πρόκειται για μηνιαίο πακέτο και όχι ημερήσιο, επομένως μπορεί να προσφέρει πιο ανταγωνιστικές τιμές. Επιπλέον, η χρέωση είναι αυτή ακριβώς που βλέπεις στο site και δεν εξαρτάται από εποχικότητα, ούτε προσαυξάνεται με υπηρεσίες όπως μικτή ασφάλιση, ασφάλεια κλοπής, ή επιπλέον οδηγούς.

Μέσα στην τιμή περιλαμβάνονται, λοιπόν, όλα τα οφέλη του instacar, δηλαδή

  • Κάλυψη μικτής ασφάλισης
  • Ασφάλεια κλοπής
  • Παροχή 24ωρης οδικής βοήθειας
  • Αντικατάσταση οχήματος σε περίπτωση βλάβης ή ατυχήματος
  • Έως 3 οδηγοί.

Τις παραπάνω υπηρεσίες, οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων τις χρεώνουν επιπλέον της τιμής.

Τέλος, με το instacar είσαι σίγουρος ότι το όχημα που θα παραλάβεις στην Ελλάδα είναι πραγματικά σε άριστη κατάσταση. Τα αυτοκίνητά μας είναι καινούργια ή ελαφρώς μεταχειρισμένα με λίγα χιλιόμετρα. Παράλληλα, έχεις τη σιγουριά της καλύτερης after-sales εξυπηρέτησης, χαρακτηριστικό που μας έχει κάνει την καλύτερη εταιρεία leasing βάσει Google Reviews.

 

Πώς κλείνω την υπηρεσία DriveHome by instacar;

To DriveHome είναι, λοιπόν, η ιδανική επιλογή για σένα που θες να αξιοποιήσεις κάθε λεπτό στην Ελλάδα και να μη χάσεις κανέναν προορισμό. Πάμε τώρα να δούμε πώς θα κλείσεις το αυτοκίνητό σου ώστε να σε περιμένει για τις πιο ωραίες βόλτες κάτω από τον ελληνικό ήλιο.

Όπως είπαμε η διαδικασία για να μισθώσεις αυτοκίνητο μέσω της υπηρεσίας DriveHome είναι πολύ απλή και γίνεται εξ ολοκλήρου ηλεκτρονικά σε τρία απλά βήματα.

 

Βήμα 1ο Διαλέγεις το DriveHome πλάνο σου

Τι είδους αυτοκίνητο ταιριάζει στις ανάγκες σου; Πόσο καιρό το χρειάζεσαι; Το πρώτο βήμα είναι να φτιάξουμε το πλάνο σου.

 

10 κατηγορίες για να διαλέξεις

Στη σελίδα του DriveHome ξεκινάς επιλέγοντας την κατηγορία αυτοκινήτου που θα χρειαστείς. Για αυτό τον λόγο, έχουμε φτιάξει 10 κατηγορίες οχημάτων που καλύπτουν κάθε ανάγκη. Σε περίπτωση που δυσκολεύεσαι να αποφασίσεις ποια κατηγορία είναι για σένα, γράψαμε δύο λόγια για την κάθε μια για να σε βοηθήσουμε.

DriveHome by instacar- 10 vehicle categories

  • Eco Cars: Πρόκειται για τα ηλεκτρικά microcars, τα οποία έχουν τις τέλειες διαστάσεις για να κινείσαι με άνεση μέσα στην πόλη. Παρόλο που είναι διθέσια, ο ιδιαίτερος “boxy” σχεδιασμός τους προσφέρει επαρκή ευρυχωρία για δύο άτομα. Ενδεικτικά σε αυτή την κατηγορία θα βρεις το Citroen Ami και το XEV YoYo.
     
  • City Cars: Αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τα μικρά αυτοκίνητα πόλης που χωράνε μέχρι και 4 άτομα. Είναι ιδανικά για να μετακινείσαι εύκολα στην πόλη χωρίς το άγχος του παρκαρίσματος, αλλά δε θα πουν όχι και σε μικρή διαδρομή εκτός πόλης. Παράλληλα, πρόκειται για αμάξια που έχουν σχετικά χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας είναι το υπεραγαπημένο μας Fiat 500, το super fun Fiat Panda και το απόλυτα πρακτικό Hyundai i10.
     
  • Medium Cars: Σε αυτή την κατηγορία κατατάσσονται τα λεγόμενα supermini, οχήματα δηλαδή μεγαλύτερα από τα μικρά. Τα αυτοκίνητα μπορούν να φιλοξενήσουν 5 άτομα, αλλά όχι με την ίδια άνεση που θα βρεις σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Παράλληλα, με αυτά μπορείς να βγεις άνετα στον αυτοκινητόδρομο για να επισκεφθείς και άλλα μέρη. Αυτοκίνητα της κατηγορίας είναι το σπιρτόζικο Ford Fiesta, το υπέρκομψο Renault Clio και το σέξι Peugeot 208.
     
  • Medium Cars Auto: Ό,τι είπαμε παραπάνω ισχύει και για αυτή την κατηγορία με μόνη διαφορά ότι εδώ έχουμε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Σε αυτή την κατηγορία έχουμε ακόμη το παιχνιδιάρικο Toyota Aygo X και το πολύ δημοφιλές Volkswagen Polo.
     
  • B-SUV: Β-SUV είναι τα λεγόμενα μικρά τζιπάκια, δηλαδή τα κατ’ εξοχήν οικογενειακά αυτοκίνητα με άνετους χώρους που είναι ιδανικά για roadtrip σε προορισμούς εκτός πόλης. Χωράνε πιο άνετα 5 άτομα στην καμπίνα τους, ενώ οι εξωτερικές διαστάσεις τους δεν σε δυσκολεύουν στο παρκάρισμα. Σε αυτή την κατηγορία έχουμε αυτοκίνητα όπως το δυναμικό T-Roc της Volkswagen ή το ενθουσιώδες Ford Puma.
     
  • B-SUV Auto: Και εδώ μιλάμε για τα ίδια χαρακτηριστικά με την παραπάνω κατηγορία, αλλά σε αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων. Στην κατηγορία αυτή θα βρεις ακόμα το ξεχωριστό DS3 Crossback.

drivehome by instacar- 10 vehicle categories

  • SUV: Εδώ μπαίνουμε σε πιο μεγάλα αυτοκίνητα, τα λεγόμενα τζιπ, που είναι και η πιο δημοφιλής κατηγορία αυτή τη στιγμή. Πρόκειται για αυτοκίνητα με μεγαλύτερες διαστάσεις που δεν θα πουν όχι σε ήπιες off-road διαδρομές, για αυτό είναι ο ιδανικός σου σύμμαχος για να εξερευνήσεις τους πιο όμορφους προορισμούς της Ελλάδας. Τα οχήματα αυτής της κατηγορίας περιλαμβάνουν: το εκρηκτικό Ford Kuga, το πανέμορφο Peugeot 3008, και τον ηγέτη της κατηγορίας το Nissan Qashqai.
     
  • SUV Auto: Σε παρόμοιο μήκος κύματος κινείται και αυτή η κατηγορία, με τη διαφορά ότι εκτός από αυτόματο κιβώτιο, εδώ θα βρεις και αυτοκίνητα κάπως πιο premium. Σε αυτή την κατηγορία έχουμε συμπεριλάβει το συναρπαστικό BMW X2, το λατρεμένο Mini Countryman, και την απόλυτα ερωτεύσιμη Alfa Romeo Tonale.
     
  • Electric Premium: Σε αυτή την κατηγορία έχουμε τα μοντέλα αυτοκινήτων που πετυχαίνουν την αρμονία ανάμεσα στην πολυτέλεια και την οικολογία. Τα αυτοκίνητα αυτά μας έκαναν να δούμε την ηλεκτροκίνηση με άλλο μάτι χάρη στην κομψότητα και τις επιδόσεις τους. Έχουμε, λοιπόν, το φουτουριστικό Tesla Model 3 και το υπέροχο Mercedes EQB.
     
  • Premium Cars:  Αφήσαμε το καλό για το τέλος, αφού τα αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας διακρίνονται για την αφοπλιστική γοητεία τους, την εξαιρετική ποιότητα κατασκευής τους και φυσικά την άριστη οδηγική συμπεριφορά. Σε αυτή την κατηγορία, θα βρεις το ασυναγώνιστο Audi Q5 και το εντυπωσιακό και πολυτελές Mercedes GLC.
  •  

Διάρκεια πλάνου και τοποθεσία παραλαβής/παράδοσης

Αφού διάλεξες την κατηγορία αυτοκινήτου που σου ταιριάζει, ήρθε η ώρα να επιλέξεις τη χρονική διάρκεια που θα αξιοποιήσεις την υπηρεσία. Τα διαθέσιμα πακέτα καλύπτουν 1, 2 ή 3 μήνες για ένα συνεχόμενο διάστημα. 

web screen from the DriveHome website

Σε αυτό το σημείο επιλέγεις πόσους “ολόκληρους” μήνες θες να έχεις το instacar σου και βλέπεις την ανάλογη χρέωση. Αν θες να έχεις την υπηρεσία DriveHome για περισσότερες μέρες, αυτές θα προστεθούν αργότερα. Για παράδειγμα, αν θέλεις να έχεις αυτοκίνητο για 1 μήνα και 14 ημέρες, σε αυτή τη σελίδα επιλέγεις το πακέτο “1 Μήνας”.


Στη νέα σελίδα που θα ανοίξει να επιλέξεις στο ημερολόγιο την ημερομηνία παραλαβής του instacar σου. Στο ημερολόγιο επιλέγεις μονάχα την ημερομηνία παραλαβής και η ημερομηνία παράδοσης συμπληρώνεται αυτόματα. Εδώ μπορείς ακόμα να επιλέξεις την επέκταση που αναφέραμε παραπάνω. Πάνω από το ημερολόγιο, βλέπεις την επιλογή για επιπλέον 7 ή 14 ημέρες, μόλις το πατήσεις θα δεις δεξιά και την ανάλογη χρέωση.

web sceen form the DriveHome by instacar website

Αν δεν είσαι βέβαιος για τις ημερομηνίες του ταξιδιού σου, μπορείς να οριστικοποιήσεις την ημερομηνία παραλαβής σε δεύτερο χρόνο, αφού με την ετήσια συνδρομή έχεις “ξεκλειδώσει” την πρόσβαση στα πακέτα μας για τα επόμενους 12 μήνες. Απλά επίλεξε “Δεν γνωρίζω ακριβείς ημερομηνίες” και έτσι μπορείς να μας ενημερώσεις αργότερα για την ημερομηνία παραλαβής του instacar σου. Το σημαντικό εδώ είναι να θυμάσαι ότι πρέπει να μας ειδοποιήσεις τουλάχιστον 45 ημέρες πριν την άφιξή σου για να είναι έτοιμο.

Σε αυτό το σημείο, επιλέγεις ακόμα την τοποθεσία παραλαβής και παράδοσης. Προς το παρόν, η δυνατότητα παραλαβής μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο εντός Αττικής ή σε μια συνεργαζόμενη τοποθεσία στη Θεσσαλονίκη, σύντομα όμως θα μπορέσουμε να επεκτείνουμε την υπηρεσία παράδοσης και στην υπόλοιπη Ελλάδα. Και να θυμάσαι, όπως και στις υπηρεσίες Rent-a-car, το σημείο παραλαβής και παράδοσης θα πρέπει να είναι το ίδιο. 

 

Βήμα 2ο Εγγράφεσαι στην υπηρεσία DriveHome

Στη νέα σελίδα καλείσαι να εγγραφείς στην υπηρεσία DriveHome. Αρχικά έχεις δύο επιλογές: α) να εγγραφείς μέσω email ή β) να δημιουργήσεις λογαριασμό στην υπηρεσία μας. Σε κάθε περίπτωση θα κρατήσουμε τα στοιχεία σου για να διευκολύνουμε μετέπειτα συναλλαγές σου με το instacar. 


Αφού το κάνεις αυτό, καλείσαι να συμπληρώσεις τα προσωπικά σου στοιχείακαθώς και τη διεύθυνση κατοικίας σου στο εξωτερικό. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να θυμάσαι ότι στο email επιβεβαίωσης που θα σου στείλουμε θα ζητηθεί ένα επίσημο έγγραφο που να αποδεικνύει την κατοικία σου και αυτή η διεύθυνση θα πρέπει να συμφωνεί με τη διεύθυνση που θα δηλώσεις εδώ.

 

Βήμα 3ο Καταβάλεις το τελικό ποσό

Στο τελευταίο βήμα, καταβάλεις το συνολικό ποσό για την υπηρεσία DriveHome. Το ποσό περιλαμβάνει την ετήσια συνδρομή για να “ξεκλειδώσεις” την υπηρεσία, το πλάνο σου, τις επιπλέον ημέρες (εάν υπάρχουν) και το instadelivery, εάν έχεις επιλέξει άλλο σημείο εκτός των instapoints.

web screen of the DriveHome by instacar website

Πέραν αυτών, δεν καλείσαι να πληρώσεις κάτι έξτρα, εφόσον το instacar σου παρέχει πάντα 

  • Μικτή ασφάλιση
  • Ασφάλεια κλοπής
  • 24/7 οδική βοήθεια
  • Όχημα αντικατάστασης σε περίπτωσης βλάβης ή ατυχήματος
  • Έως 3 οδηγούς

Η πληρωμή γίνεται με την ασφάλεια της Viva και δεν χρειάζεται να έχεις πιστωτική. Το ποσό καταβάλλεται ολόκληρο και δεν γίνεται κάποια παρακράτηση ως “εγγύηση σε περίπτωση ατυχήματος”. Ωστόσο, καλό θα ήταν να είσαι βέβαιος για την κράτηση και τα στοιχεία σου, καθώς σε περίπτωση ακύρωσης, το ποσό δεν επιστρέφεται.

 

Συχνές ερωτήσεις για το DriveHome by instacar

Αυτά πάνω κάτω είναι τα βασικά που χρειάζεται να γνωρίζεις για τη νέα μας υπηρεσία. Αν σου έχουν μείνει κι άλλες απορίες, εμείς συγκεντρώσαμε μια λίστα με συχνές ερωτήσεις (FAQs που λέμε και στο χωριό) και τις απαντάμε παρακάτω.

 

  • Είμαι νέος οδηγός, μπορώ να πάρω αυτοκίνητο με DriveHome;

Όπως και στην περίπτωση της τυπικής ενοικίασης αυτοκινήτου, το DriveHome by instacar απευθύνεται σε άτομα μεγαλύτερα των 23 ετών. Παράλληλα, θα πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον ένας χρόνος από την έκδοση της άδειας οδήγησής σου.

 

  • Μπορούν να οδηγήσουν και άλλοι το όχημά μου;

Όπως και στο instacar leasing αυτοκινήτων, έχεις το δικαίωμα να δηλώσεις μέχρι τρεις οδηγούς για το αυτοκίνητό σου. Το μόνο που ζητάμε από εσένα είναι να μας ενημερώσεις εκ των προτέρων και να υποβάλλεις τα έγγραφα που θα σου ζητηθούν, ώστε να μην έχεις κανένα νομικό πρόβλημα. Οι επιπλέον οδηγοί δεν χρεώνονται.

 

 

  • Μπορώ να οδηγήσω με δίπλωμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής;

Μπορείς να στην Ελλάδα με άδεια οδήγησης από χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οφείλεις να έχεις μαζί σου την Διεθνή Άδεια Οδήγησης (International Drivers Permit-IDP). Μπορείς να μάθεις περισσότερα για αυτό το έγγραφο στο International Drivers Association.

 

  • Χρειάζομαι πιστωτική για να αγοράσω την υπηρεσία DriveHome;

Η πληρωμή της υπηρεσίας γίνεται μέσω της Viva και μπορεί να ολοκληρωθεί τόσο με χρεωστική, όσο και με πιστωτική κάρτα.

 

  • Χρειάζεται εγγύηση για το DriveHome;

Σε αντίθεση με τις εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων, στο instacar δεν χρειάζεται να δεσμεύσεις κανένα ποσό εγγύησης για την υπηρεσία DriveHome. Απλώς πληρώνεις την υπηρεσία μετά την εγγραφή σου. Να θυμάσαι όμως ότι το ποσό δεν είναι refundable.

 

Διαδρομές στον ελληνικό ήλιο

aerial view of a car driving by the sea

Και τώρα που τα κλείσαμε όλα, μην ξεχάσεις να βάλεις το δίπλωμα οδήγησης στις βαλίτσες σου για τις πιο όμορφες διαδρομές… στο σπίτι σου.

Και αν θες να δεις προτάσεις για το πού μπορείς να πας με το instacar σου, εμείς έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με #instaταξιδάκια. Όμορφοι προορισμοί, κοντά στην Αθήνα που ενδείκνυνται ακόμη και για ημερήσιες εκδρομές. 

Αυτά από εμάς! 

Ελπίζουμε να καλύψαμε όλα τα ερωτήματά σου σχετικά με την υπηρεσία DriveHome by instacar.  Εάν, όμως έχεις και άλλες απορίες, μη διστάσεις  να μας στείλεις email στο [email protected] ή να μας καλέσεις στο 210 6107283. Κάνε μας και ένα follow στα Social media (Facebook, Instagram και Tik Tok), όπου ανεβάζουμε περισσότερο υλικό. Δες και το blog μας, για να διαβάζεις και άλλα τέτοια άρθρα. Και φυσικά subscribe στο κανάλι μας στο YouTube. Τα λέμε στα επόμενα!

 

Τελευταίαάρθρα.