Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

instaταξιδάκι Γαλαξίδι: Όλα όσα πρέπει να κάνεις αυτό το τριήμερο

instaταξιδάκι Γαλαξίδι: Όλα όσα πρέπει να κάνεις αυτό το τριήμερο

Έρχεται τριημεράκι και σου ετοιμάσαμε πρόταση για “instaταξιδάκι”. Ο λόγος για το γραφικό Γαλαξίδι Φωκίδας

 

Με απόσταση μόλις 210 χλμ από την Αθήνα (περίπου 2,5 με 3 ώρες με το αμάξι) αποτελεί ιδανικό προορισμό για εσένα που θέλεις να ξεσκάσεις και να χαλαρώσεις αυτό το τριήμερο. Είναι ένας πανέμορφος παραθαλάσσιος οικισμός, με πλούσια ναυτική ιστορία. Στο Γαλαξίδι θα έχεις την αίσθηση πως βρίσκεσαι σε νησί και είναι η ιδανική επιλογή για ζευγάρια και οικογένειες. Επιπλέον, είναι ευκαιρία να δεις από κοντά ένα από τα πιο γνωστά αποκριάτικα έθιμα της Ελλάδας, αυτό του Αλευρομουτζουρώματος

 

Γαλαξίδι Αλευρομουτζούρωμα


 

Ιδανικό αμάξι για αυτή τη διαδρομή είναι το Hyundai Bayon Exclusive και φυσικά μπορείς να το αποκτήσεις με το πιο ευέλικτο instacar leasing εδώ. Σου προτείνουμε να ακολουθήσεις την εξής διαδρομή μέσω της εθνικής οδού Αθηνών Λαμίας: 

  • Λίμνη Υλίκη
  • Ορχομενός Βοιωτίας
  • Λιβαδειά
  • Αράχωβα 
  • Δελφοί 
  • Ιτέα
  • Γαλαξίδι

Να σε ενημερώσουμε πως αποτελεί μία οικονομική επιλογή εξόρμησης καθώς, τα διόδια είναι μόνο 14,4 μετ’ επιστροφής και η κατανάλωση καυσίμου είναι μόνο στα 21,4 L, καλά νέα δηλαδή για το πορτοφόλι σου.

Γαλαξίδι λιμάνι
 

Κάποιες από τις δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις αυτές τις μέρες είναι:

 

  • Περίπατος στο Άλσος Πέρα Πάντα

Πολύ κοντά στο λιμάνι βρίσκεται ένας λόφος γνωστός και ως “Άλσος Πέρα Πάντα” γεμάτος πεύκα και ευκάλυπτους, φανταστικός για περιπάτους. Η βόλτα θα είναι απολαυστική καθώς θα έχεις θέα στην όμορφη θάλασσα και αν ολοκληρώσεις τη διαδρομή θα βρεθείς σε μία μοναχική όμορφη παραλία.

 

  • Επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο 

Είναι το αρχαιότερο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδας με την πλουσιότερη συλλογή Πινάκων Ελληνικών Ιστιοφόρων. Εδώ θα βρεις πίνακες με εντυπωσιακά ιστιοφόρα, ναυτικά όργανα, ημερολόγια καταστρώματος και άλλα αντικείμενα από τη ναυτική παράδοση του τόπου. (Οδός Μουσείου, Γαλαξίδι, Τηλ. 22650 41795, εκτός Δευτέρας 10:00-15:30).

 

  • Πρωινό καφέ με θέα στο λιμάνι 

Στην ακτή Οιάνθης με θέα στο λιμάνι θα συναντήσεις πολλούς ντόπιους αλλά και επισκέπτες να απολαμβάνουν τον πρωινό τους καφέ. Σου προτείνουμε το “Καφφενείον” ή το “Μέλυδρον” για καφέ και “παραδοσιακό brunch” αλλά και ωραία κοκτέιλ για πιο αργά.

 

  • Κολύμπι 

Είτε για εσένα που τολμάς και είσαι χειμερινός κολυμβητής, είτε για εσένα που απολαμβάνεις την βόλτα στην ακροθαλασσιά, το Γαλαξίδι μπορεί να σου το προσφέρει. Οι παραλίες στο Γαλαξίδι θεωρούνται οι καλύτερες της περιοχής, οργανωμένες ή όχι, με βότσαλο ή άμμο! Κάποιες από τις πιο γραφικές είναι το Κεντρί, το Ανεμοκάμπι, ο Καλοφάτης και ο Άγιος Βασίλειος.

 

  • Αλευρομουτζούρωμα την Καθαρά Δευτέρα

Η ιστορία του εθίμου του Αλευρομουτζουρώματος έχει ιστορία από τον 19ο αιώνα. Οι ναυτικοί αποχαιρετούσαν με αυτό το τρόπο τις οικογένειες τους. Στο λιμάνι του Γαλαξιδίου ξεκινούσε μεγάλη γιορτή με αλευροπόλεμο, στον οποίο λάμβαναν μέρος μόνο άντρες και πετούσαν αλεύρι μεταξύ τους. Αν κάποιος από τους επισκέπτες δεν ήθελε να αλευρωθεί έπρεπε να έχει οπωσδήποτε μία μουτζούρα ή ένα σταυρό στο μέτωπο από βερνίκι παπουτσιών. Πλέον, έχει καθιερωθεί κάθε χρόνο την Καθαρά Δευτέρα, να συμμετέχουν ντόπιοι αλλά και επισκέπτες σε αυτό το έθιμο με κέφι και χορό.


Γαλαξίδι Φωκίδας λιμάνι


 

Αυτά από εμάς για αυτό το #instaταξιδάκι, δες εδώ ένα σύντομο βιντεάκι με τις βασικές πληροφορίες. 

 

Σου ευχόμαστε Καλό Αλευρομουτζούρωμα! 
 

Stay tuned για τον επόμενο προορισμό! 

 

Τελευταίαάρθρα.