Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

instaταξιδάκι Μετέωρα: Όλα όσα πρέπει να κάνεις αυτό το Πάσχα

instaταξιδάκι Μετέωρα: Όλα όσα πρέπει να κάνεις αυτό το Πάσχα

ansamothrakis

Σου κανονίσαμε instaταξιδάκι στα Μετέωρα για το Πάσχα. Ακολουθεί αναλυτικός οδηγός με όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το εντυπωσιακό αυτό μέρος, όπως και προτάσεις για να περάσεις όμορφα αυτές τις γιορτές με την οικογένεια ή την παρέα σου.

Οι βράχοι των Μετεώρων βρίσκονται στη θεσσαλική πεδιάδα, κοντά στην πόλη της Καλαμπάκας και στο γραφικό χωριό Καστράκι. Απέχει περίπου 349 χλμ και για να φτάσεις εκεί πρέπει να οδηγήσεις περίπου 4 ώρες.

Μην σε αγχώνει η οδήγηση γιατί σου έχουμε το ιδανικό αμάξι γι’ αυτή τη διαδρομή, το OPEL CROSSLAND και μπορείς να το αποκτήσεις γρήγορα κι εύκολα στο site του instacar.


Λίγα λόγια για τα Μετέωρα
 

Τα Μετέωρα αποτελούν ένα από τα πιο εντυπωσιακά και πιο ιδιαίτερα γεωλογικά μνημεία της Ελλάδας (ίσως και του κόσμου). Είναι ένα σύμπλεγμα εντυπωσιακών βράχων οι οποίοι θα έλεγε κανείς, μοιάζουν σα να έχουν πέσει από τον ουρανό. Εκεί βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη μοναστική κοινότητα στην Ελλάδα μετά το Άγιο Όρος και διατηρεί εδώ και αιώνες την θρησκευτική και μοναστική παράδοση. Οι κορυφές κάποιων εξ αυτών των βράχων ξεπερνούν τα 400 μέτρα υψόμετρο, κάνοντας το θέαμα ,όταν βρίσκεσαι είτε από χαμηλά είτε από ψηλά, να σου κόβει την ανάσα.

Αξίζει να αναφέρουμε πως τα Μετέωρα από το 1988 βρίσκονται στην λίστα παγκόσμιας κληρονομιάς της Ουνέσκο, μπορείς να δεις την περιγραφή από το επίσημο site εδώ.

instaταξιδάκι Μετέωρα: Όλα όσα πρέπει να κάνεις αυτό το Πάσχα

Τι να κάνω στα Μετέωρα;

Επίσκεψη στις Μονές και τα Μοναστήρια


Σήμερα λειτουργούν 6 Μονές (η Ιερά Μονή Μεγάλου Μετεώρου, Ι.Μ. Βαρλαάμ, Ι.Μ. Ρουσάνου, Ι.Μ. Αγίας Τριάδας, η Ι. Μ. του Αγίου Νικολάου Αναπαυσά και η Ι.Μ. Αγίου Στεφάνου). Σίγουρα αξίζει να τις επισκεφθείς όλες αν έχεις το χρόνο, καθώς κάθε μονή είναι χτισμένη σε σημεία που θα σου προσφέρει άπειρη θέα. Μπορείς να βρεις αναλυτικές πληροφορίες για τα μοναστήρια όπως και για το ωράριό τους σε αυτό το άρθρο εδώ.
 

Πεζοπορία στους βράχους των Μετεώρων


Τα Μετέωρα αποτελούν έναν από τους πιο γνωστούς προορισμούς για αναρρίχηση και πεζοπορία με επισκέπτες από όλη την Ευρώπη. Ανάμεσα από τους επιβλητικούς βράχους, υπάρχουν αρκετά μονοπάτια που θα σε οδηγήσουν σε κρυφά μέρη με μοναδική θέα αλλά και στις μονές. Υπάρχουν μονοπάτια που ενδείκνυνται για αρχάριους πεζοπόρους, καθώς και άλλα για έμπειρους ορειβάτες. Ένα από τα πιο ωραία μονοπάτια ,που πρέπει να δοκιμάσεις, είναι αυτό που ενώνει την Καλαμπάκα με το Καστράκι διασχίζοντας το κέντρο των Μετεώρων. Ξεκινάει στο τέλος της οδού Κλεισούρας στην Καλαμπάκα με κατεύθυνση τη μονή της Αγίας Τριάδας.


instaταξιδάκι Μετέωρα: Όλα όσα πρέπει να κάνεις αυτό το Πάσχα

Επίσκεψη στο χωριό Καστράκι


Ένα χωριό με μικρά μονοπάτια, γραφικά δρομάκια, μικρά ξωκλήσια κάτω από τους εντυπωσιακούς βράχους συνθέτουν το γραφικό χωριό Καστράκι. Σίγουρα πρέπει να δοκιμάσεις το φαγητό αλλά και να πιεις ντόπιο κρασί και τσίπουρο. Κάποιες από τις ταβέρνες που θα σου προτείνουμε είναι το “Χάραμα”, ο “Ζιώγας” αλλά και η “Γαρδένια”


Επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών αλλά και το Πλανητάριο Μετεώρων.


Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και Μανιταριών βρίσκεται στην είσοδο της Καλαμπάκας στον κεντρικό δρόμο κι ιδρύθηκε πριν λίγα χρόνια. Περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 350 είδη ζώων και 250 από τα κυριότερα είδη μανιταριών. Ένα μουσείο που αξίζει να δεις.

Μην ξεχάσεις να επισκεφθείς το πλανητάριο για να παρακολουθήσεις 2 προβολές σε 3D της μισής ώρας. Το πλανητάριο είναι ανοιχτό από τις 9 εως και τις 2 μ.μ. Το πλανητάριο που πρόσφατα εγκαινιάστηκε θα το βρεις στο Πολιτιστικο Κέντρο Καλαμπάκας.

instaταξιδάκι Μετέωρα: Όλα όσα πρέπει να κάνεις αυτό το Πάσχα

Αυτά από εμάς γι’ αυτό το #instaταξιδάκι.

 

Δες εδώ ένα σύντομο βιντεάκι με τις βασικές πληροφορίες.

 

Καλό #ιnstaταξιδάκι 😉

 


 

Τελευταίαάρθρα.