Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

instaταξιδάκι Παύλιανη: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το γραφικό χωριό.

instaταξιδάκι Παύλιανη: Όσα πρέπει να γνωρίζεις για το γραφικό χωριό.

ansamothrakis

Αυτό το Σαββατοκύριακο έρχεται instaταξιδάκι στο όμορφο χωριό της Παύλιανης. Ένα ορεινό χωριό, γεμάτο πράσινο, στις πλαγιές της Οίτης. Αποτελεί ιδανικό προορισμό γι’ αυτό το διήμερο, καθώς απέχει κάτι λιγότερο από 3 ώρες από την Αθήνα

Το ιδανικό αμάξι γι’ αυτή τη διαδρομή είναι το PEUGEOT 208 και μπορείς να το αποκτήσεις γρήγορα κι εύκολα στο site του instacar.

Να σε ενημερώσουμε πως αποτελεί μία οικονομική επιλογή εξόρμησης καθώς, τα διόδια είναι μόνο 14,4 μετ’ επιστροφής και η κατανάλωση καυσίμου είναι μόνο στα 29 L, καλά νέα δηλαδή για το πορτοφόλι σου.



Λίγα λόγια για τη Παύλιανη:

Βρίσκεται σε υψόμετρο 1.040 μέτρων στις πλαγιές της Οίτης. Με απόσταση2,5 ωρών από Αθήνα, αλλά κι από την Θεσσαλονίκη. Το χωριό χωρίζεται από ένα ποτάμι σε δύο μέρη, την Πάνω και Κάτω Παύλιανη. Είναι το κατάλληλο μέρος να επισκεφθείς με την οικογένεια σου, την παρέα σου ή τη σχέση σου, μιας κι ενδείκνυται για άθληση, καλό φαγητό και ξεκούραση. 

instaταξιδάκι Παύλιανη

Τι να κάνω στην Παύλιανη:
 

Βόλτα στην Πάνω και Κάτω Παύλιανη


Η Παύλιανη είναι σίγουρα το πιο πολύχρωμο χωριό της Ελλάδας. Η δασκάλα κι οι μαθητές του χωριού το έχουν ζωγραφίσει ολόκληρο, από τοίχους μέχρι και κάδους απορριμμάτων. Μέσα στα στενά του χωριού θα εντοπίσεις ζωγραφιές πάνω σε παγκάκια ή σκαλιά, πρωτότυπες πινακίδες πληροφόρησης, έξυπνα κι αστεία σκίτσα.
 

Πάρκο Παύλιανης


Πέρα από την παρέμβαση τους στο χωριό, έχουν δημιουργήσει και το εντυπωσιακό πάρκο της Παύλιανης. Ένα διαδραστικό πάρκο με παιχνίδια, γέφυρες που τραγουδούν και πολλά ακόμα. Αιώρες, τελεφερίκ πάνω από το ποτάμι, κρεβάτια από ξύλο και πολλά άλλα σποτάκια να καθίσεις να θαυμάσεις τη φύση γύρω σου και να αποφορτιστείς από τη βαβούρα της πόλης. 


instaταξιδάκι Παύλιανη

Πεζοπορία για το θρόνο του Δία και για τον Iron Throne 

 

Υπάρχουν πανέμορφα μονοπάτια που μπορείς να ακολουθήσεις για πεζοπορία. Μπορείς να διαλέξεις είτε τη μεγάλη, είτε τη μικρή διαδρομή που οδηγεί στον “Θρόνο του Δία” με πανέμορφη θέα. Διαφορετικά, μπορείς να διασχίσεις το μονοπάτι για τον Iron Throne, εμπνευσμένο από το Game Of Thrones, μία κατασκευή 550 κιλών σιδήρου, για να βγάλεις φωτογραφία, αν είσαι φαν της σειράς φυσικά!

 

Εξερεύνηση στις γύρω περιοχές 


Τέλος, υπάρχουν πολλά να δεις και στις γύρω περιοχές, εκτός από όλα αυτά που μπορεί να σου προσφέρει η Παύλιανη. Μπορείς να επισκεφθείς τη Λαμία, την Υπάτη, τα λουτρά, τη Μονή Αγάθωνος, αλλά και τον Γοργοπόταμο.
instaταξιδάκι Παύλιανη

Αυτά από εμάς γι’ αυτό το #instaταξιδάκι.

Δες εδώ ένα σύντομο βιντεάκι με τις βασικές πληροφορίες.

Καλό #ιnstaταξιδάκι 😉

 

Τελευταίαάρθρα.