Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

Leasing ή Ενοικίαση αυτοκινήτου; Τι συμφέρει;

Leasing vs ενοικίαση αυτοκινήτου. Τι συμφέρει; | instacar

ansamothrakis

Έχοντας απορρίψει προ πολλού τη λύση της αγοράς αυτοκινήτου (είτε για οικονομικούς λόγους, είτε γιατί είσαι μέσα στα πράγματα και αντιλαμβάνεσαι πως η λογική αυτή πλέον τείνει να γίνει passé), βρίσκεσαι face-to-face με ένα δίλημμα συχνό και μεγάλο: προχωράς με αποφασιστικά βήματα στο παλιό και δοκιμασμένο rent-a-car ή διευρύνεις τους ορίζοντες σου κι επιλέγεις το leasing αυτοκινήτων; Κοινώς, τι συμφέρει πιο πολύ: το leasing αυτοκινήτων ή η ενοικίαση; Η ομάδα του instacar θα σου δώσει την απάντηση και όλα όσα χρειάζεται να ξέρεις. Βάλε τη ζώνη σου και ξεκινάμε!

Τι είναι η κλασική ενοικίαση αυτοκινήτου;

Η ενοικίαση αυτοκινήτου δεν είναι παρά η μίσθωση ενός οχήματος για ένα μικρό ή μεγάλο (πάντως περιορισμένο) χρονικό διάστημα έναντι ενός καθορισμένου αντιτίμου. 

Τι είναι το leasing αυτοκινήτων;

Leasing vs ενοικίαση αυτοκινήτου. Τι συμφέρει;

 

Από την άλλη, τι είναι τελικά αυτό το leasing αυτοκινήτων για το οποίο γίνεται τόσος ντόρος; Αν μέχρι πρότινος το είχες συνυφασμένο με τη μακροπρόσθεσμη ενοικίαση αυτοκινήτου από επαγγελματίες, πρέπει οπωσδήποτε να τσεκάρεις τον up-to-date ορισμό. Το leasing αυτοκινήτων, λοιπόν, αφορά στην χρονομίσθωση ενός καινούργιου ή μεταχειρισμένου οχήματος, τόσο από επαγγελματίες, όσο κι από ιδιώτες. Στα πλαίσια της σύμβασης αυτής, ο μισθωτής απολαμβάνει περαιτέρω παροχές και καλύψεις (ΚΤΕΟ, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας κτλ.) ενώ δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο αγοράς του αυτοκινήτου στο τέλος του συμφωνηθέντος χρονικού διαστήματος.

Κοινά σημεία και διαφορές leasing και ενοικίασης αυτοκινήτων

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, και στις δύο περιπτώσεις, η κυριότητα του οχήματος εξακολουθεί να ανήκει στην εταιρεία leasing ή ενοικίασης αυτοκινήτου αντίστοιχα. Μ’ άλλα λόγια, μπορεί να χρησιμοποιείς το αμάξι, ωστόσο, δεν σου ανήκει. Ακόμα, κι οι δύο αυτές μέθοδοι απόκτησης αυτοκινήτου συνοδεύονται κατά κανόνα από έναν χιλιομετρικό περιορισμό. 

Αντίθετα, η διάρκεια ενοικίασης του αυτοκινήτου είναι μια σημαντική μεταξύ τους διαφορά. Το leasing αφορά σε μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα ενώ στην ενοικίαση, ο χρόνος μίσθωσης μπορεί να είναι μόλις λίγες ημέρες. Ακόμη, στο leasing το όχημα είναι συνήθως πλήρως ασφαλισμένο (κι οι ανάλογες εισφορές καλύπτονται από την εταιρεία leasing) ενώ το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο δεν έχει παρά τη βασική ασφαλιστική κάλυψη κι οποιοδήποτε περαιτέρω ασφαλιστικό πρόγραμμα είναι στη διακριτική ευχέρεια του μισθωτή και φυσικά τον επιβαρύνει. Τέλος, τόσο το leasing μεταχειρισμένων όσο και καινούργιων αυτοκινήτων μπορεί να καταλήξει στην αγορά του οχήματος, γεγονός που δεν ισχύει σε καμια περίπτωση στην απλή ενοικίαση αυτοκινήτου.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα του leasing vs ενοικίασης αυτοκινήτων;

Σε γενικές γραμμές, το leasing αυτοκινήτου είναι πιο οικονομικό συγκριτικά με την ενοικίαση. Έτσι, για τον ίδιο τύπο οχήματος, το μηνιαίο μίσθωμα θα είναι χαμηλότερο σε σχέση με το αντίστοιχο μιας εταιρείας ενοικίασης αυτοκινήτων. Επιπλέον, οι εταιρείες leasing παρέχουν συνήθως πρόσβαση σε μια μεγαλύτερη γκάμα τύπων και μοντέλων αυτοκινήτων ενώ παράλληλα, δεν έχουν κάποιο όριο ως προς τον μέγιστο χρόνο χρήσης του αυτοκινήτου όπως συμβαίνει με τα rentals. Παρόλα αυτά, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του leasing έναντι της κλασικής ενοικίασης είναι αναμφίβολα οι παροχές του. ΚΤΕΟ, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, service, αλλαγή ελαστικών και άλλα πολλά αφορούν μόνο στην εταιρεία leasing κι όχι σε σένα που χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο! Με άλλα λόγια, εσένα πλέον σε αποασχολούν μόνο τα καύσιμά του.

 

Tip: Οι επαγγελματίες, που επιλέγουν να αποκτήσουν το αυτοκίνητό τους με leasing απολαμβάνουν κι ένα επιπλέον πλεονέκτημα, καθώς τα ανάλογα έξοδα εντάσσονται στα έξοδα της επιχείρησης και οδηγούν σε φορολογικές ελαφρύνσεις. 

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της ενοικίασης vs του leasing αυτοκινήτων;

Leasing vs ενοικίαση αυτοκινήτου. Τι συμφέρει;


 

Τα βασικά πλεονεκτήματα που παρουσιάζει η ενοικίαση αυτοκινήτου έγκεινται κατά βάση στην ταχύτητα των όλων διαδικασιών, που δεν περιλαμβάνει οικονομικούς ελέγχους, τράπεζες και όλα τα σχετικά, καθώς και στην παροχή οχήματος αντικατάστασης, σε περίπτωση βλάβης ή ζημιάς του ενοικιαζόμενου.

Το ευέλικτο leasing από το instacar ανατρέπει ό,τι έχεις διαβάσει μέχρι στιγμής!

Αν τα παραπάνω ισχύουν όντως γενικά, το instacar κινείται “ειδικά” και ταυτόχρονα με τα πλεονεκτήματα του κλασικού leasing αυτοκινήτων, σου προσφέρει combo τα plus της ενοικίασης όπως και άλλα δικά του one-of-a-kind. Τα οφέλη του instacar leasing θα βάλουν, λοιπόν, τέρμα στο οποιοδήποτε δίλημμά σου.

 Έτσι, πέρα από τις χαμηλές τιμές και τις πολυάριθμες παροχές, τo instacar διαθέτει στόλο που κάνει το leasing μεταχειρισμένων αλλά και καινούργιων οχημάτων απόλαυση. Μικρά, μεσαία και μεγάλα οχήματα, μοντέλα οικονομικά, αλλά και premium, luxury επιλογές, κλασικά βενζινοκίνητα, οικονομικά πετρελαιοκίνητα ή υβδριδικά κι ηλεκτρικά αυτοκίνητα του σήμερα θα σε δυσκολέψουν στο ποιο instacar να πρωτο-επιλέξεις. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, σε αφήνουμε free να αλλάξεις όχημα όποτε το επιθυμείς, καταβάλλοντας απλά το αντίστοιχο μίσθωμα. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά το instacar παίζει “flexdrive” πάντα και παντού κι εκτός από την αλλαγή οχήματος, αφού σου επιτρέπει να διακόψεις ή και να λήξεις τη σχετική σύμβαση χωρίς δέσμευση καμιά. 

Αν πάλι σε προβληματίζουν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και δε θέλεις εμπλοκές με τράπεζες ή χρονοτριβές, το instateam είναι εδώ για να σου φέρει το αυτοκίνητό σου σε χρόνο dt  -χωρίς καθυστερήσεις και (προς Θεού!) τραπεζικές “περιπτύξεις”- μετά από έναν τυπικό οικονομικό έλεγχο που σε τίποτα δε θα αργοπορήσει τις όλες διαδικασίες. Last but not least, έχοντας κάνει θεσμό το leasing χωρίς προκαταβολή, θα καταβάλλεις μόνο το instastart, το οποίο αποτελείται από την εγγραφή, που πληρώνεις μία φορά και ισχύει για πάντα, και ένα μηνιαίο μίσθωμα, το οποίο μάλιστα σου επιστρέφεται με τη μορφή δωρεάν μισθώματος τον 19ο μήνα, εάν συμπληρώσεις 18 μήνες συνεχούς μίσθωσης. 


‘Ετσι, στο δίλημμα “Leasing vs Ενοικίαση”, η απάντηση είναι: κανένα από τα δύο! Ξέχνα το παραδοσιακό leasing, ξέχνα την παρωχημένη ενοικίαση κι έλα μαζί μας για να ζήσεις την instacar εμπειρία!

Για να κατανοήσεις πλήρως το ευέλικτο leasing του instacar, δες και το βίντεο του CarBoldie. 

 

Τελευταίαάρθρα.