Instablog.

Η Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

μπεμπα_instacar

Μήπως ήρθε η ώρα να δώσεις όνομα στο αυτοκίνητο σου;

Ναι αλλά ποιανού το όνομα θα πάρει;

Τα καλά νέα είναι ότι εδώ δε θα συναντήσεις προβλήματα με παππούδες, νονές, έτερον ήμισυ και τα τοιαύτα. Συγκεκριμένα, θα έχεις την εκ διαμέτρου αντίθετη αντιμετώπιση: κανείς δεν πρόκειται να διεκδικήσει την ονοματοδοσία του μηχανοκίνητου φίλου σου. Μη σε παίρνει από κάτω.Τόσο το καλύτερο! Τώρα που το πεδίο είναι ελεύθερο και μπορείς να κινηθείς χωρίς περισπασμούς, διάλεξε το όνομα που θα θέσει τα πάντα σε κίνηση. 

Δεν το ’χεις στον εν λόγω τομέα ή αντίθετα, δεν μπορείς να κατασταλάξεις ανάμεσα στα δεκάδες ονόματα που σου έρχονται πρόχειρα στο μυαλό; Πάρε μερικές ιδέες για το πώς να αποφασίσεις:

 • Το Μοντέλο: Το μοντέλο του αυτοκινήτου είναι το Α και το Ω για την απόφαση σου. Είναι σπορ; Είναι πολυτελείας; Είναι μικρό; Είναι μεγάλο; Το είδος του αυτοκινήτου θα σε οδηγήσει στη σωστή κατεύθυνση!
 • Η δική σου προσωπικότητα: Δεν έχει σημασία αν το αμάξι είναι καινούργιο ή μεταχειρισμένο, αγορασμένο ή νοικιασμένο. Το όνομα του πρέπει οπωσδήποτε να αντανακλά την προσωπικότητα και το χαρακτήρα σου. 
 • Η πινακίδα: Αν το μυαλό σου μοιάζει με την έρημο Σαχάρα και δε μπορείς να σκεφτείς όνομα ούτε για πλάκα, τσέκαρε τα γράμματα της πινακίδας του αυτοκινήτου. Μήπως μπορείς να φτιάξεις μία λέξη με αυτά; 
 • Το χρώμα: Η πιο safe και εύκολη επιλογή είναι να παίξεις με το χρώμα του αυτοκινήτου. Δημιούργησε παραλλαγές της ονομασίας του ή χρησιμοποιησε το σαν πρώτο συνθετικό.
 • Ένας φίλος/μέλος της οικογένειας: Μπορείς άνετα να δώσεις στο αυτοκίνητο σου το όνομα του BFF σου ή του αγαπημένου σου μέλους της οικογένειας ή ακόμα πιο έξυπνα, του ανθρώπου που ενδεχομένως σου το αγόρασε ή πληρώνει για το leasing (για τη μηνιαία συνδρομή δηλαδή, γιατί προκαταβολή -μη ξεχνιέσαι- δεν έχει!)

Μήπως χρειάζεσαι μερικές ιδέες ακόμα;

Οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι, από τους οποίους προέρχεται ασφαλώς η ιδέα για την Εθνική αυτή Ημέρα, δίνουν ονόματα στα αμάξια τους κατά κόρον. Έρευνα με πάνω από 1000 συμμετέχοντες απέδειξε πως ποσοστό άνω του 50% είχε ονοματίσει το όχημα της καρδιάς του (ή έστω αυτό που είχε στην κατοχή του). Επειδή, λοιπόν, αυτοί ξέρουν, τσέκαρε ποια είναι τα πιο δημοφιλή ονόματα αυτοκινήτων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού:

 • Betsy
 • Bessie
 • Betty (με πολλούς φαν και στην πιο κοντινή μας Αγγλία)
 • Beast
 • Sally
 • Baby
 • Herbie

Από τα παραπάνω μπορούμε να βγάλουμε με ασφάλεια δύο συμπεράσματα. Αρχικά, το γράμμα “Β” παίζει πολύ. Κατά δεύτερον, στο Αμέρικα δείχνουν ξεκάθαρη προτίμηση στα γυναικεία ονόματα #girl power! 

Τι συμβαίνει, όμως, εδώ στα πάτρια εδάφη; Από τα πατροπαράδοτα “σκαραβαίος” και  “κατσαριδάκι” για το Volkswagen Käfer μέχρι τη “μπέμπα” που εξυμνούσε την ομορφιά κάθε μοντέλου BMW και το πεντακοσαράκι της FIAT, η αλήθεια είναι ότι στην εγχώρια αγορά το θέμα δεν προχώρησε πολύ κι έτσι, την ονοματοδοσία αυτοκινήτων δεν τη λες και συνηθισμένη. Μήπως να ξεκινήσεις εσύ την παράδοση τώρα;

Έχεις ακόμα αμφιβολίες;

Είσαι ένα βήμα πριν να επιλέξεις το τοπ όνομα που ταιριάζει στο τοπ αυτοκίνητο σου. Ωστόσο ακόμα κάτι σε κρατάει πίσω. Τι είναι αυτό;

Ντρέπεσαι να παραδεχτείς ότι έχεις ονομάσει το αυτοκίνητο σου.

Γιατί συμβαίνει αυτό; Γιατί να μπορούμε να δίνουμε όνομα στα σκάφη χωρίς καμία ντροπή και καμία αμφιβολία και να συναντάμε τοίχο στην ονοματοδοσία του απίστευτης χρησιμότητας και καθημερινής χρήσης αυτοκινήτου; Πες όχι στις διακρίσεις και ονόμασε το αυτοκίνητο σου τώρα! Ή στις 2 Οκτώβρη anyway.

Δε βρίσκεις νόημα στο να δώσεις όνομα στο αυτοκίνητο σου.

Κι όμως, σε πληροφορούμε πως έρευνες και μελέτες ψυχολογικής έρευνας και περιεχομένου έχουν αποδείξει πως όταν ονοματίζουμε ένα αυτοκίνητο, του προσδίδουμε ανθρώπινες ιδιότητες και αυτό μας δίνει αυτομάτως την αίσθηση του ελέγχου. Πώς να αμφισβητήσεις τους επιστήμονες;

Δεν είναι δικό μου το αμάξι.

Το αυτοκίνητο σου δεν είναι αγορασμένο αλλά το έχεις πάρει με leasing και θεωρείς πως δεν είναι δικό σου; Λάθος αντιμετώπιση! Το αμάξι που έχεις επιλέξει είναι δικό σου για όσο καιρό εσύ το επιθυμείς. Τίποτα δε σε σταματά, λοιπόν, από το να του δώσεις το όνομα της επιλογής σου (ακόμα κι αν δεν το παραδεχτείς πουθενά).

 

Τελευταίαάρθρα.