Instablog.

To Instacar διαφέρει από τις παραδοσιακές εταιρίες leasing αυτοκινήτων προσφέροντας ευελιξία και μοναδικές δυνατότητες για ιδιώτες και επαγγελματίες.

οικονομικα αυτοκινητα

Τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα (2024)

Τιμές καυσίμων στα ύψη; Δες τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα σε κατανάλωση βενζίνης  και μάθε πώς θα εξασφαλίσεις την ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου!
 

Αν τα αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση είχαν πέραση στο παρελθόν, σήμερα θεωρούνται θησαυρός! Η βενζίνη πλησιάζει σε ύψη δυσθεώρητα, ενώ το γενικώς φθηνότερο πετρέλαιο φαίνεται να αισθάνεται αδικημένο και να δίνει σθεναρό αγώνα για να τη φτάσει. Έτσι, τα αυτοκίνητα, που δεν αναδεικνύουν τα βενζινάδικα ως τον τοπ προορισμό τους, προκαλούν πλέον παραλήρημα στο πέρασμά τους. Αν, λοιπόν, αγνοείς ποια είναι τα περιζήτητα αυτά μοντέλα και δεν επιθυμείς να επιστρέψεις στους πιο παραδοσιακούς τρόπους μετακίνησης, που φαίνεται να αποτελούν μονόδρομο (πόδια, κάρα κτλ.), ρίξε μια ματιά στα πιο οικονομικά αυτοκίνητα σε κατανάλωση βενζίνης/πετρελαίου, ή με λίγα λόγια, στο instacar που θα σε σώσει. 

Plus: έχουμε για σένα 6 μοναδικά tips οδήγησης που θα κάνουν τις τιμές καυσίμων να σου περνάνε (σχεδόν) αδιάφορες!

Τα τοπ mini αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση

Τα mini αυτοκίνητα πόλης θεωρούνται σε γενικές γραμμές οικονομικά. Εδώ που φτάσαμε, όμως, υπάρχει το οικονομικό, αλλά υπάρχει και το σούπερ οικονομικό, το οποίο και προφανώς είναι ο στόχος μας! Αν είσαι, λοιπόν, ο παραδοσιακός τύπος ανθρώπου που το αυτοκίνητο του το θέλει βενζινοκίνητο, σου έχουμε 4 επιλογές:

 

  1. Fiat 500 Hybrid Connect: Το γνωστό σε όλους “500αράκι” δεν έχει μόνο εμφάνιση, έχει και ό,τι χρειάζεται για να σε βοηθήσει στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Ο βενζινοκινητήρας, αλλά και το ήπια υβριδικό του σύστημα σε συνδυασμό με το 6-ταχυτο κιβώτιο ταχυτήτων είναι οι βασικοί σου σύμμαχοι στην αποστολή για πιο οικονομικές μετακινήσεις. Έτσι, με κατανάλωση 4.1 λίτρα στα 100 χλμ, θα μπορούσε άνετα να γίνει το νέο instacar σου!
    οικονομικα αυτοκινητα

     
  2. Renault New Twingo: Η απάντηση των Γάλλων στο 500αράκι έχει φινέτσα, προσωπικότητα και εξαιρετική κατανάλωση. Οι μικρές του διαστάσεις σε συνδυασμό με την εκπληκτική ευελιξία που του πρσοφέρει η κίνηση στους πίσω τροχούς, εξασφαλίζουν τιμές έως και 5.3lt στα 100 χλμ για οδήγηση στην πόλη. Τιμή που καταβαίνει ακόμη περισσότερο όταν μιλάμε για μικτή κατανάλωση. ciel reanult twingo
  3.  
  4. Toyota Yaris Hybrid: Οι εντυπωσιακές επιδόσεις των Toyota Yaris στην εξοικονόμηση βενζίνης δε χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Ωστόσο, στη νέα του έκδοση, το ήπια υβριδικό βενζινοκίνητο αυτοκίνητο δεν ξεπερνά τα 3.8 λίτρα στα 100 χλμ εντός πόλεως. Έτσι, αν αναλογιστεί κανείς και τους 116 ίππους του και τη γενικότερη αξιοπιστία του, εύκολα θα το επιλέξει ως το επόμενο αμάξι του!
    οικονομικα αυτοκινητα


     
  5. Toyota Aygo X: Από την άλλη, η αμιγώς βενζινοκίνητη εκδοχή της Toyota ακούει στο όνομα Toyota Aygo X (ή cross όπως διαβάζεται κανονικά). Το Toyota Aygo X διακρίνεται για τον μοναδικό σχεδιασμό του, τις μεγαλύτερες και πιο πρακτικές διαστάσεις του, ενώ παράλληλα, διαθέτει χιλιάρη κινητήρα, που αποδίδει 69 ίππους με μία μέση κατανάλωση 4.8lt στα 100 χιλιόμετρα. Not bad έτσι;
    gray toyota aygoX
     
  6. Peugeot 208 Active Plus 1.2: To “1200άρι” Peugeot 208 με τους 75 ίππους, την αξιοσημείωτη ροπή, και τις άψογες επιδόσεις στον δρόμο, σίγουρα μετρά φανατικούς θαυμαστές. Από την άλλη πλευρά, η κατανάλωση του που αγγίζει τα 5.3lt ανά 100 χλμ μπορεί να είναι σχετικά ανεβασμένη συγκριτικά με τα προηγούμενα μοντέλα, ωστόσο, και πάλι το κατατάσσει ανάμεσα στα τοπ αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση.οικονομικα αυτοκινητα

     

  7. Renault Clio 1.0 TCe: Το πασίγνωστο μοντέλο της Renault θα σου δώσει ισχύ 90 ίππων, καταναλώνοντας μόλις 5,2 λίτρα ανά 100χλμ. Αν προσθέσεις σε αυτό, τον μοντέρνο σχεδιασμό και την άψογη οδηγική του συμπεριφορά, μπορεί κάλλιστα μόλις να ανακάλυψες το instacar σου!black renault clio
     
  8. Citroen C3 Corporate: Η πετρελαιοκίνητη πρόταση. Ο 1500άρης diesel κινητήρας του Citroen C3 Corporate θα σου δώσει 100 άλογα, αλλά και μια ροπή…του γούστου σου, ενώ θα σου προσφέρει μια απολαυστική κατανάλωση καυσίμου της τάξης των 4.5lt στα 100χλμ. Με τέτοιες επιδόσεις, το supermini της Citroen διαθέτει, λοιπόν, όλα όσα χρειάζονται για να κάνει την καθημερινότητά σου καλύτερη και οικονομικότερη.

οικονομικα αυτοκινητα


SUV: Δύο από τα πιο οικονομικά αυτοκίνητα σε κατανάλωση βενζίνης/πετρελαίου
 

Προχωρώντας στη κατηγορία των SUV, η κατανάλωση καυσίμου αυτομάτως αυξάνεται. Αν παρόλα αυτά, οι ανάγκες σου απαιτούν ένα σκληροτράχηλο SUV, υπάρχει τρόπος να τις καλύψεις, χωρίς να επιβαρύνεις υπέρμετρα τον προϋπολογισμό σου. Πώς; Επιλέγοντας ένα από τα 2 παρακάτω μοντέλα:

1. Peugeot 3008 Diesel 1.5:  Το Peugeot 3008 με τον κινητήρα πετρελαίου έχει να επιδείξει άνετο και κομψό design τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό του, 130 ίππους, εντυπωσιακές επιδόσεις, αλλά και οικονομία στο καύσιμο που αγγίζει τα 5lt ανά 100 χλμ. Περνάει, λοιπόν, άνετα όλα τα τεστ για να γίνει το επόμενο οικογενειακό σου αμάξι.
οικονομικα αυτοκινητα


 

2. Toyota C-HR Hybrid: Συνδυάζοντας αποτελεσματικά τον υβριδικό χαρακτήρα με τον κινητήρα βενζίνης, το Toyota C-HR Hybrid είναι 1800άρι που αποδίδει 140 ίππους και χρειάζεται μόλις 4.8lt (!) βενζίνης στα 100 χλμ. Με υπέρχοη ανανεωμένη εμφάνιση, αξεπέραστο design και κατ’ ομολογίαν, πολύ ευχάριστη οδηγική συμπεριφορά, κατατάσσεται εύκολα στα τοπ των οικονομικών (και όχι μόνο) SUV.white toyota chr


Πολυτελή αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση

Δεν είναι μύθος. Μπορείς να κυκλοφορείς με ένα πολυτελές αυτοκίνητο και συγχρόνως, να μην απελπίζεσαι με τη συχνότητα που ο δείκτης καυσίμου πλησιάζει στο κόκκινο. Αν μάλιστα λάβεις υπόψη και τα προνόμια του ευέλικτου instacar leasing, δηλαδή, leasing χωρίς προκαταβολή, χωρίς δεσμεύσεις και με δωρεάν αλλαγή οχήματος, ενώ παράλληλα ισχύουν καλύψεις όπως, μικτή ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας, ΚΤΕΟ, συντήρηση και αλλαγή ελαστικών  πραγματικά τίποτα δεν σε εμποδίζει από το να αποκτήσεις ένα από τα 2 παρακάτω luxury instacars : 

1. Mercedes Benz A-class: Όλη η αξιοπιστία, ο σχεδιασμός και η έμφαση στη λεπτομέρεια της Mercedes έρχονται σε ένα μοντέλο με κατανάλωση μόλις 4.9lt ανά 100 χλμ. Το σκέφτεσαι ακόμα;
οικονομικα αυτοκινητα


2. Audi A3 Sportback 30 Tfsi: Το premium μοντέλο της Audi κινείται στην κατηγορία των μικρομεσαίων διαθέτοντας όλα όσα περιμένει κανείς από την Audi: μοντέρνα εμφάνιση με πινελιές πολυτέλειας, άνεση, σύγχρονο εξοπλισμό, αλλά και αξιοσημείωτες επιδόσεις. Μετά από όλα αυτά, η μικτή κατανάλωση καυσίμου του που κυμαίνεται στα 5.5lt/100χλμ δεν μπορεί παρά να το κάνει απλά ακαταμάχητο!
gray audi A3 sportback 2023

 


Bonus: 6 tips για οικονομικότερη οδήγηση 

Αφού επιλέξεις το μοντέλο σου, δες 6 tips που μπορούν να το κάνουν ακόμα πιο οικονομικό

  1. Η πίεση των ελαστικών μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μπορεί μέχρι πρότινος να πίστευες πως θα πρέπει να ελέγχεις τα λάστιχα σου για λόγους ασφαλείας, πλέον, όμως, πρέπει στους λόγους αυτούς να προσθέσεις και την εξοικονόμηση καυσίμου. 
  2. Η σταθερή ταχύτητα θα σε απομακρύνει από το βενζινάδικο! Με άλλα λόγια, τα πολλά φρεναρίσματα και οι απότομες επιταχύνσεις αδειάζουν σε χρόνο dt το ντεπόζιτό σου.
  3. Το air condition δυστυχώς σού στοιχίζει αρκετά. Μιας και συχνά, ωστόσο, είναι απαραίτητο, αν το ανοιχτό παράθυρο αδυνατεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες σου, φρόντισε να το λειτουργείς στη χαμηλότερη δυνατή ένταση ή τουλάχιστον όχι στο maximum.
  4. Οι υψηλές στροφές κοστίζουν επίσης. Φρόντισε, λοιπόν, να διατηρείς τις στροφές του αμαξιού χαμηλά, ώστε να μη ζορίζεται άδικα ο κινητήρας του.
  5. Το cruise control μπορεί να σε σώσει. Χρησιμοποίησέ το σε εθνικά οδικά δίκτυα, πάντα ρυθμισμένο στο εκάστοτε όριο ταχύτητας και όχι παραπάνω. Η σταθερή ταχύτητα θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. 
  6. Μη φορτώνεις το αυτοκίνητο υπέρμετρα. Όσο μεγαλύτερο το βάρος, τόσο μεγαλύτερη η κατανάλωση καυσίμου. Αυτό δυστυχώς είναι γεγονός.

Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλά που μπορείς να κάνεις για τις τιμές της βενζίνης, είναι όμως στο χέρι σου να ακολουθήσεις τις παραπάνω συμβουλές, να διαλέξεις το οικονομικό instacar σου και να απολαμβάνεις όσο το δυνατόν οικονομικότερες και πιο ξέγνοιαστες μετακινήσεις.

 

Τελευταίαάρθρα.